skip to Main Content

5 år med Buy Social Corporate Challenge

Social Enterprise UK​ har netop offentliggjort deres “Buy Social Corporate Challenge – Year 5 Impact Report” – der samler op på de første 5 år med Buy Social Corporate Challenge kampagnen hvor en række store virksomheder har givet løfte om at købe ind i fra socialøkonomiske virksomheder i England for 1 milliard pund.

Rapporten viser bl.a. at store virksomheder gennem kampagnen til dato har købt varer og serviceydelser fra socialøkonomiske virksomheder for 162 millioner pund (svarende til 1,4 milliarder kr.) Der har de seneste seneste år været en stigende interesse for virksomheder i at købe socialt trods Corona-pandemien.

På trods af udfordringer pga. Covid-19 pandemien har været 2020 det bedste år indtil nu for Buy Social Corporate Challenge, hvor virksomhedspartnere på et enkelt år har brugt 73 millioner pund hos sociale virksomheder.

27 store virksomheder er nu tilmeldt Buy Social Corporate Challenge, og de repræsenterer næsten alle større sektorer i økonomien.

I følge Social Enterprise UK har 550 socialøkonomiske virksomheder leveret varer eller serviceydelser til en eller flere Buy Social Corporate Challenge -partnere i løbet af de sidste 12 måneder.

Kampagnen har i de første fem år ført til direkte eller indirekte skabelse af 2.030 arbejdspladser hos socialøkonomiske virksomheder. Mange af disse job er åget til går til enkeltpersoner, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, hvilket bl.a. viser, at socialøkonomiske virksomheder kan yde et afgørende bidrag til at tackle den jobkrise der fulgt med COVID-19.

Læs mere og download rapporten her

 

 

 

 

Back To Top