skip to Main Content

Engelsk medicinalvirksomhed bliver socialøkonomisk

George Soros og Bill Gates er en del af et konsortium, der netop har købt den britisk medicinvirksomhed Mologic, der er udvikler af hurtig-testteknologi, herunder til Covid-19 og tropiske sygdomme, for at lave virksomheden om til en socialøkonomisk virksomhed.

I forbindelse med overgangen til socialøkonomisk virksomhed får Mologic navnet Global Access Health, og det bliver virksomhedens opgave at levere økonomisk overkommelig medicinsk teknologi til samfund og regioner med lav indkomst og mellemindkomst.

Virksomheden ønsker samtidig at udvide forskning, udvikling og fremstilling “i og for det globale syd”.
Den nye socialøkonomiske virksomhed drives som en overskudsgivende virksomhed og al dens fortjeneste vil blive geninvesteret.

Global Access Health vil på den måde gerne vise et alternativ i en medicinalbranche der er drevet af rendyrket profittænkning.

Mologic blev etableret i 2003 af Mark Davis og hans far professor Paul Davis, en af de oprindelige skabere af ClearBlue, verdens første hjemme-graviditetstest. Mologics teknologi har bred anvendelse på tværs af markeder og sygdomstilstande, hvor hurtig og præcis testning kan hjælpe med at gøre en betydelig forskel ift. patientpleje og behandlingsresultat.

Mologic omfattende arbejde med at udvikle testprodukter til overkommelige priser til forsømte tropiske sygdomme er blevet støttet af en række donorer, hvoraf Bill & Melinda Gates Foundation er den vigtigste.

Læs mere i artikel fra Pioneers Post her

Og på Mologic´s hjemmeside her

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Back To Top