skip to Main Content

Herunder finder du en geografisk opdelt liste over socialøkonomiske virksomheder i Danmark.

Hvis du kender til en socialøkonomisk virksomhed, som ikke står på listen, så kontakt os på mail@socialeentreprenorer.dk
RSV=Registreret socialøkonomisk Virksomhed 

Se også listen over kommunale strategier for socialøkonomiske virksomheder her

Minihospitalet

Syddanmark

Minihospitalet er en socialøkonomisk virksomhed i Mesinge på Fyn, som udvikler legetøj til børn med sygdom og særlige behov, så de gennem leg lettere kan forholde sig til det, der har ramt dem.

Inqlude IT

Nordjylland, RSV

Inqlude IT er en registreret socialøknomisk virksomhed, som arbejder målrettet på at forbedre den digitale inklusion, og som ansætter mennesker med særlige kompetencer på særlige vilkår.

Madfærd

Midtjylland

Madfærd er en socialøkonomisk virksomhed i Ry, der tilbyder madordning og madskole i ét koncept til skoler, der gerne vil tilbyde elever og personale en sund, spændende, lærerig og bæredygtig madordning. Virksomheden arbejder samtidig for at hjælpe flygtninge- og indvandrerkvinder ind på arbejdsmarkedet.

café directo

Midtjylland, RSV

café directo er registreret som socialøkonomisk virksomhed som fungerer som bindelse mellem kaffebønner i Nicaragua og kaffedrikkere i Danmark som gerne vil betale en ordentlig pris for kaffebønnernes kaffe, og føle sig som del af et fællesskab.

Journalistbureauet TANK IVS

Hovedstaden, RSV

Journalist Bureauet TANK er en registreret socialøkonomisk virksomhed, som skriver  vi til danske fag- og dagblade primært inden for stofområderne klima, byudvikling, ressourcekonflikter, migration og socialpolitik.

ivandet

Bornholm, RSV

ivandet er en bornholmsk registreret socialøkonomisk virksomhed, som arbejder for et forbedret havmiljø i Østersøen omkring Bornholm. Virksomheden geninvesterer al økonomisk overskud i projekter, der gavner Østersøens havmiljø.

Selskabet for billige boliger A/S

Hovedstaden, RSV

Selskabet for billige boliger er en registreret socialøkonomisk virksomhed og datterselskab til Fonden for Billige Boliger, hvis formål er at fremme udvikling og opførelse af billige boliger i danske byer. Selskabet for Billige Boliger A/S har siden 2007 udviklet projekter og opført boliger i Storkøbenhavn.

Our Only Home

Hovedstaden, RSV

Organisationen Our Only Home er en registreret socialøkonomisk virksomhed hvis formål er at hjælpe motiverede mennesker med at finde de mest relevante NGOer så de kan bruge deres energi der hvor det betyder noget. www.ouronlyhome.eu er en gratis platform som indeholder objektiv information omkring NGO’er og de projekter de arbejder på, når man som bruger har fundet den NGO der passer bedst kan man komme direkte til deres frivillig, donation og underskrifts sider.

Café Chufa

Sjælland

Cafe Chufa er en socialøkonomisk virksomhed i Slagelse, so tilbyder mad fra mange spændende kulturer og har fokus på det sunde og bæredygtige køkken. Virksomheden arbejder også med opkvalificering og udvikling af arbejdsidentitet sammen med borgere i nærområdet, som gerne vil arbejde i branchen.

Huset Venture Kolding

RSV, Syddanmark

Huset Venture Kolding er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvor 90 % af de ansatte har reduceret arbejdsevne pga. skjult eller synlig handicap. Huset Venture Kolding producerer upcyclede designvarer ud af brugte materialer som vinflasker, brugte bannere og genbrugsjern.

Huset Venture Storkøbenhavn

Hovedstaden, RSV

Huset Venture Storkøbenhavn er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvor 90 % af de ansatte har reduceret arbejdsevne pga. skjult eller synlig handicap. Huset Venture Storkøbenhavn har en stor professionel systue og skrædderi, der blandt andet syr for unge fremadstormende designere, samt et bæredygtigt firmagavekoncept “Gaver der Gavner”, der tilbyder dobbelt bæredygtige firmagaver.

Huset Venture Ringkøbing

Midtjylland, RSV

Huset Venture Ringkøbing er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvor 90 % af de ansatte har reduceret arbejdsevne pga. skjult eller synlig handicap. Huset Venture Ringkøbing har blandt andet en butik “Butik Genstart” med lokalt produceret brugskunst, et snedkeri- og metalværksted der producerer alt i træ og metal, samt et mediebureau der laver hjemmesider og tilbyder droneflyvning.

Huset Venture Aarhus

Midtjylland, RSV

Huset Venture Aarhus er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvor 90 % af de ansatte har reduceret arbejdsevne pga. skjult eller synlig handicap. Huset Venture Aarhus har blandt andet et socialøkonomisk reklamebureau, regnskabs-service med bogholderi og regnskab for virksomheder, samt IT-Genbrug med upcycling af computere.

TROFACO

Hovedstaden

TROFACO er en socialøkonomisk virksomhed i København der har til formål at have den størst mulige positive indvirkning på det globale klima. Virksomheden anvender derfor så mange af sine ressourcer som muligt på at plante træer.

FarmMountain

Midtjylland

FarmMountain er en socialøkonomisk virksomhed i Randers som hjælper kaffebønder i Uganda til et bedre og mere bæredygtigt liv ved at afsætte deres kaffe i Danmark og gennem en lang række hjælpe projekter i Uganda. Her ud over skaber virksomheden plads til medarbejdere med begrænset arbejdsevne, som står udenfor det normale arbejdsmarked.

Human Results

Midtjylland

Human Results er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg arbejder unge udsatte som f.eks. har relation til bandegrupperinger, er tidligere kriminelle, aktive kriminelle eller kriminalitetstruede. Virksomheden har ligeledes indsatser over for unge med med både dansk og anden etnisk baggrund end dansk med risiko for radikalisering og marginalisering .

CFD

Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, RSV, Sjælland, Syddanmark

CFD er en registreret socialøkonomisk virksomhed og landets største leverandør af tilbud til døve, mennesker med høretab eller døvblindhed samt døve med yderligere funktionsnedsættelser med henblik på at skabe selvhjulpenhed, selvbeskæftigelse og meningsfuldhed i hverdagen. CDF har afdelinger eller kontorer i Aalborg, Aarhus, Fredericia, Odense, København, Nyborg, Nærum, Glostrup og Søborg.

HumanAid

Midtjylland, RSV

HumanAid er en registreret socialøkonomiske virksomhed i Silkeborg, som arbejder for at forbedre livsvilkårene for socialt udsatte på globalt plan. Det gør virksomheden ved at arbejde ud fra FN’s verdensmål og indgå “Partnerskaber for Handling”. HumanAid importerer og sælger Libby´s Pride Wines fra Sydafrika, laver vinsmagninger og holder rejseforedrag. Donationer af vinsalg, går direkte og ubeskåret til ungdomshjemmet Beth Uriel i Cape Town.

Social Craft ApS

Midtjylland

Social Craft ApS er en socialøkonomisk virksomhed i Horsens, som tilbyder bæredygtige produktions- og serviceydelser til virksomheder for derigennem at skabe arbejdspladser til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Hjortdal Købmand

Nordjylland, RSV

Hjortdal Købmand er en Registreret socialøkonomisk andelslandsbykøbmand tæt ved Slettestrand. Købmandsbutikken har fokus både på købmandsdrift og på hjælp til mennesker med psykisk sårbarhed.

Skejby Rangers

Midtjylland, RSV

Skejby Rangers er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus, som udelukkende beskæftiger medarbejdere, der ellers har svært ved at få et job. Virksomhedens mission er at hjælpe de lokale virksomheder med forskellige småopgaver, som enten ikke bliver løst eller ligger nede på prioriteringslisten.

NiiS

Midtjylland, RSV

NiiS er en registreret socialøkonomiske virksomhed i Åbyhøj ved Aarhus, som arbejder målrettet på at matche nytilkomne flygtninge og indvandrere med det job eller den uddannelse de drømmer om.

Troldkær

Syddanmark

Troldkær er en socialøkonomisk virksomhed i Rødding for unge med særlige behov. Stedet fungerer som et uddannelses-, arbejds-, bo- og oplæringstilbud, der bl.a. tilbyder en praktisk orienteret uddannelse samt ressourceforløb.

Trafik i Børnehøjde

RSV, Syddanmark

Trafik i Børnehøjde er registreret som en socialøkonomisk virksomhed i Svendborg, som arbejder for at forbedre trafiksikkerheden generelt og særligt for børn og unge samt at medvirke til børn og unges demokratiske dannelse og aktive medborgerskab indenfor trafik, sundhed, bæredygtighed og samfundsudfordringer generelt.

Østagergård

Sjælland

Østagergård er en socialøkonomisk virksomhed for mennesker med særligt behov for støtte, vejledning og struktur i hverdagen. Virksomheden tilbyder både uddannelse og beskæftigelse, og elever har mulighed for at bo på stedet.

Louisenlund Bosted

RSV, Syddanmark

Luiselund Bosted i kerteminde på Fyn er en registreret socialøkonomisk virksomhed, som hjælper mennesker med psykiske lidelser med at få et bedre liv.

Blitek social

Syddanmark

Blitek social er en socialøkonomisk virksomhed, som hjælper sårbare borgere i Odense ud på arbejdsmarkedet og tilbyder et fællesskab til mennesker, der har været udsat for stress, angst og depression.

Keep Going

Sjælland

KeepGoing er en socialøkonomisk virksomhed i Roskilde, der arbejder med og for sårbare unge.

KKUC Udviklings- og behandlingscenter

Hovedstaden, Sjælland

KKUC Udviklings- og behandlingscenter (KKUC) er en nonprofit socialøkonomisk virksomhed i København og Taastrup, som arbejder for at skabe bedre rådgivning og behandling til mennesker med problematisk brug af rusmidler og psykiske traumer.

Kale Nyabo

Midtjylland

Kale Nyabo er en socialøkonomisk startup virksomhed i Aarhus, der sigter mod at hjælpe dårligt stillede, enlige iværksætter-mødre fra Uganda med at få en stabil indkomst ved at forbinde dem til onlinemarkeder. 50% af virksomhedens overskud investeres i uddannelse for dårligt stillede børn.

Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole

Midtjylland

Tinnetgaard er en socialøkonomisk virksomhed  i Vonge i Midtylland med bo- og erhvervsskole og oplevelsescenter for bæredygtig fødevareproduktion.

Blind Coffee

Sjælland

Blind Coffee er en socialøkonomisk virksomhed i Roskilde, som sælger kaffeprodukter af høj kvalitet og med et stort fokus på bæredygtighed og samfundsansvar gennem hele værdikæden. Virksomheden har samtidig som mission at skabe jobs til mennesker med synshandicap.

Hva -med Os…?

Midtjylland

Hva -med Os…? er et socialøkonomisk vikarbureau i Aarhus, som skaber småjobs til udsatte ved at forbinde dem med potentielle arbejdsgivere. Virksomheden formidler også oplysninger om det sociale frikort.

Finklusiv

Hovedstaden

Finklusiv er den første socialøkonomiske virksomhed i Danmark som understøtter selvstændigt erhvervsdrivende iværksættere med at få adgang til erhvervskundeprodukter i banker, startende med flygtninge. Virksomheden er hjemmehørende i København.

Charity Sharing

RSV, Syddanmark

Charity Sharing er en registreret socialøkonomiske virksomhed i Vejle, der arbejder for at skabe bedre livsvilkår for nødstedte børn og deres familier i Myanmar og Bangladesh.

Unges Uddannelseshjælp

Midtjylland, RSV

Unges Uddannelseshjælp er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Hinnerup, der har til formål at etablere en uddannelseshjælp til indlagte unge mellem 15 og 24 år via fondsmidler.

Lersøgrøftens Integrationsbyhaver

Hovedstaden, RSV

Lersøgrøftens Integrationsbyhaver er en registreret socialøkonomisk virksomhed og forening i København, der arbejder for at styrke det lokale sammenhold på tværs af beboergrupper. Herudover har foreningen fokus på, at formidle viden om havedyrkning og bæredygtige principper.

Børns Voksenvenner

Hovedstaden, RSV

Børns Voksenvenner er en registreret socialøkonomisk virksomhed og landsdækkende organisation, som ønsker at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk.

GAIA Akademi

Midtjylland, RSV

GAIA Akademi i Randers er en kunstskole for mennesker med særlige behov og en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) for unge med særlige behov.

Københavneravisen – Socialøkonomisk Presseforening

Hovedstaden, RSV

Socialøkonomisk Presseforening i København er en registreret socialøkonomisk virksomhed, som står bag udgivelsen af Københavneravisen.  Virksomheden er en rummelig med plads til mennesker, der af den ene eller anden grund har vanskeligt ved at tilpasse sig det ordinære arbejdsmarked.

Københavns Nærradio

Hovedstaden, RSV

Københavns Nærradio er en registreret socialøkonomisk virksomhed, som drives af Københavns Indre Mission og Luthersk Mission, København. Nærradioens formål er i tale, sang og musik gennem radioudsendelser at forkynder Guds Ord og hjælpe lytterne til en personlig tro og bevarelse i denne.

Sueños I/S

Bornholm, RSV

Sueños I/S er en lille socialøkonomisk virksomhed på Bornholm, som rister og sælger højkvalitets kaffe og sikre kaffebønder i Nicaragua en ordentlig pris for deres arbejde. Sueños har kaffefarm i Nicaragua og kafferisteri på virksomhedens gård på Bornholm.

Foreningen Café i Nordvest

Hovedstaden, RSV

Foreningen Café i Nordvest er en registret socialøkonomisk virksomhed i København Nordvest, der har til formål at drive en bæredygtig, kulturel og socialt ansvarlig café og styrke lokalsamfundet i Fuglekvarteret i Nordvest, samt at bidrage til en bæredygtig omstilling.

CPH STAGE

Hovedstaden, RSV

CPH STAGE er en registreret socialøkonomisk virksomhed i København, som arbejder med bæredygtige alternativer og perspektiver i forhold til festival-produktionen for på sigt at træde i karakter som inspirator og katalysator for en mere bæredygtig praksis i det danske scenekunstmiljø.

Vikingleg

Nordjylland, RSV

Vikingleg er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Hobro, som producere et bredt udvalg af redskaber, der grobund for bevægelse hele livet. Virksomhedens produkter og services er rettet mod både små børn i vuggestuer, dagplejer og børnehaver, skolebørn og unge i fritids- og idrætsklubber, handicappede og ældre mennesker samt folk på arbejdsmarkedet, som også har behov for motorisk variation i dagligdagen.

Teatret Drakomir

RSV, Syddanmark

Teatret Drakomir er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Esbjerg, der har til formål at danne rammen om dramatisk arbejde og udøve teatervirksomhed på amatørbasis med børn, unge og voksne.

theTEXTstyle

Midtjylland

theTEXTstyle designer og producerer smykker og modetøj til mænd og kvinder. Designfilosofien er bæredygtighed for mennesker og klode i samarbejde med små selvstændige systuer og værksteder i Afrika. En kollektion er lavet af økologisk bomuld med batik farvning i Burkina Faso. En anden kollektion er lavet af det farverige waxprint i Ghana, hvor der prioriteres tekstiler, som tilfører arbejdspladser lokalt. Og hvor alle små reststykker af stoffet bruges til unikke patchwork styles. Smykker fremstilles i Danmark af håndlavede genbrugsglas perler fra Ghana. Virksomheden sælger primært online fra webshop.

Landskaberne

RSV, Sjælland

Landskaberne er en Registreret Socialøkonomiske Virksomhed i Sorø, som arbejder med at genbruge og dele landområdernes ressourcer, for at skabe nye måder hvorpå man kan leve, bo og arbejde – på den klode hvor vi alle bor. Virksomheden arbejder for at fremme socialt entreprenørskab i landområder i i form i af kompetenceudvikling, netværksdannelse og økonomisk fundament.

Veteranhaven

RSV, Sjælland

VeteranHaven i Slagelse er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og en naturhave, som er under udvikling, i et fællesskab mellem frivillige, personer i forløb og ansatte. VeteranHaven har en samarbejdsaftale med Sund og Bælt omkring løsning af opgaver på Sprogø og med Gerlev Idrætshøjskole omkring løsning i Gerlev.

Opholdsstedet Søholt

RSV, Sjælland

Opholdsstedet Søholt i Skelskør er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og et socialpædagogisk opholdssted. Stedet tilbyder mulighed for beskæftigelse i f. eks. små jobs / fleksjob indenfor f. eks. grøn service, ejendomsservice eller rengøring.

Mina Støtte/Kontakt

RSV, Sjælland

Mina Støtte/Kontakt i Korsør er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og et støttekontakt korps der støtter den unge i og udenfor hjemmet. Støttekontakt korpset er tilgængelig i 24/7 timer. Erfaringen er at målgruppen bliver mere udsat udenfor normale åbningstider. Mina Støtte/Kontakt arbejder også med Boligsociale indsatser f.eks. gennem projektet “Den digitale Ressourcebank” som er udviklet sammen med A. P. Møller fonden og Slagelse Kommune.

Golfstrømmen

RSV, Sjælland

Golfstrømmen i Rude syd for Slagelse er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og et socialpædagogisk opholdssted. Stedet tilbyder mulighed for beskæftigelse i f.eks. små jobs / fleksjob indenfor f.eks. grøn service, ejendomsservice eller rengøring.

Den Interne Skole

RSV, Sjælland

Den Interne Skole i Magleby syd for Slagelse er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, som tilbyder specialundervisning og pædagogiske dagbehandling for børn og unge i grundskolealderen. Der er mulighed for beskæftigelse i f.eks. små jobs / fleksjob som køkkenmedhjælper i skolens køkken, som ejendomsservicetekniker eller indenfor rengøring.

Botræningen Magleby

RSV, Sjælland

Botræningen Magleby syd for Slagelse er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og botræning for unge i alderen 16-25 år. Der er mulighed for beskæftigelse i f. eks. små jobs / fleksjob indenfor f. eks. grøn service, ejendomsservice eller rengøring.

Konsulenthuset for Socialøkonomi

Midtjylland, RSV, Sjælland

Konsulenthuset for Socialøkonomi er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i København, som arbejder for at styrke og udvikle feltet for socialøkonomiske og socialt ansvarlige virksomheder samt produkter og services fra disse – og derigennem fremme en bæredygtig udvikling.

ReUse Trekanten

Syddanmark

ReUse Trekanten er en socialøkonomis virksomhed i Vejle, som sorterer affaldsfragmenter og videresælger dem til genbrug, og derigennem skaber arbejdspladser til fleksjobbere.

Kunst Gruppen

Syddanmark

Kunst Gruppen er en socialøkonomis virksomhed i Kolding, som løser grafiske opgaver og skaber jobmuligheder til udsatte borgere.

Kig ind Nyt og Brugt

Syddanmark

Kig ind Nyt og Brugt er en socialøkonomisk genbrugsbutik i Kolding, som skaber arbejdspladser til fleksjobbere.

Bo- og Levestedet Horskær

Syddanmark

Bo- og Levestedet Horskær er et psykiatrisk bo-, leve- og arbejdssted og en socialøkonomisk virksomhed i Vamdrup vest for Kolding. Stedet driver værkstedet og butikken VIKKA, som fremstiller en række designprodukter, og skaber jobmuligheder for beboerne.

 

Pulzion

Syddanmark

Pulzion er en idrætshal i Kolding, drevet efter socialøkonomiske principper af KFUM. Hallen er ramme for masser af sports- og foreningsaktiviteter,  ligesom den også er med til at skabe jobmuligheder for udsatte borgere.

Genbrugskongen A/S

Syddanmark

Genbrugskongen A/S er en socialøkonomisk virksomhed i Kolding, som driver en genbrugsbutik i forbindelse Kolding Nord Genbrugsplads, og derigennem skaber jobs til borger på kanten af arbejdsmarkedet.

Birkemose Golf Club

Syddanmark

Birkemose Golf Club er en socialøkonomisk virksomhed i Kolding, som bl.a. hjælper udfordrede ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

World Parents Organization

Hovedstaden, RSV

World Parents Organization (WPO) facilitere aktiviteter, fællesskaber og viden omkring delt forældreskab. Organisationen støtter ligestilling mellem kvinder og mænd, drenge og piger overalt i samfundet.

Verdensmål ApS

Midtjylland, RSV

Verdensmål.dk er en registreret socialøkonomisk virksomhed, der har til formål at fremme udbredelsen af og arbejdet for FNs 17 verdensmål for bæredygtighed. Det betyder blandt andet, at overskuddet går til arbejdet med FNs verdensmål. Verdensmål.dk er et uafhængigt privat initiativ, der ikke modtager økonomisk støtte fra hverken FN eller den danske regering.

Munk og Rasmussen

RSV, Sjælland

Munk & Rasmussen er en socialøkonomisk virksomhed i Helsinge, der arbejder med opkvalificering, kompetenceløft og afklaring af borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Virksomheden producerer bl.a. sæbe, lys samt tasker lavet af gamle sejl.

KAFFE KARMA

Hovedstaden, RSV

Kaffe Karma er en socialøkonomisk virksomhed i København, som ansætter hjemløse og socialt udsatte med psykiske lidelser på timebasis og aflønner ved brug af det sociale frikort. Kerneforretningen er salg af økologisk barista kaffe fra specialindrettede kaffecykler. Derudover sælges en række kvalitetsprodukter, der er pakket på et lokalt pakkeri. Målgruppen ansættes som barista-hjælpere eller som pakkemedarbejdere.

Manden og Konen ApS

RSV, Sjælland

Manden og Konen ApS er en socialøkonomisk virksomhed og foodtruck i Slagelse, som arbejder med at skabe gode madoplevelser.

 Integrations-portalen.dk

RSV, Syddanmark

Integrations-portalen.dk er er en socialøkonomisk virksomhed i Vejle, som arbejder med at få unge med svag tilknytning til netværk og arbejdsmarkedet i gang med fritidsjob og iværksætteri.

FriRUM Lab

RSV, Sjælland

FriRUM Lab er en socialøkonomisk virksomhed og et kreativt og alternativt lege og læringsrums i Slagelse, hvor børn, unge og voksne sammen kan blive nysgerrige, undersøge og eksperimentere med mulighederne i overskudsmaterialer, analoge/digitale redskaber og deres egne kompetencer.

Gadegaard Behandlingscenter

Hovedstaden, RSV, Sjælland

Gadegaard Behandlingscenter er en socialøkonomisk virksomhed på Frederiksberg, som ønsker at skabe forandring hos udsatte mennesker. Vi er en national koncern, der siden 2007 har udviklet behandlingsforløb, der hjælper vores medmennesker tilbage på rette spor i livet.

SOMENTUM

Hovedstaden, RSV

SOMENTUM er en socialøkonomisk virksomhed i København med tilhørende støtteforening, som tilbyder mentorforløb til unge, som har svært ved at få fodfæste i livet.

Comeback Cleaning

Hovedstaden, RSV

Comeback Cleaning er en socialøkonomisk rengøringsvirksomhed i København, som bruger en væsentlig del af virksomhedens overskud på at skabe arbejdspladser til udsatte grupper. Det er typisk mennesker, som gennem længere tid har været uden for arbejdsmarkedet, og som i Comeback Cleaning modtager supervision og støtte til deres udvikling, samtidig med at de udfører et professionelt stykke arbejde.

Ørding Købmandsgaard

Nordjylland, RSV

Ørding Købmandsgaard er en borgerejet og borgerdrevet købmand i den lille by Ørding på Mors.

Fonden Valby Kulturcenter

Hovedstaden, RSV

Fondens formål er at bidrage til øget forståelse og samarbejde mellem danskere og latinamerikanere, samt gennem oplysningsarbejde at engagere herboende latinamerikanere i danske samfundsforhold, såvel som at udbrede og oplyse om latinamerikanske kulturer og samfundsmæssige forhold

Ragnhildgade Fonden

Hovedstaden, RSV

Fondens formål er at drive ejendommen Ragnhildgade 1, 2100 København Ø, som et kulturelt og socialøkonomisk platform med mulighed for at tilbyde diverse aktiviteter fortrinsvis for Københavns borgere herunder særligt borgere i det nære miljø omkring ejendommen.

LEDER.forendag ApS

RSV, Sjælland

LEDER.Forendag er en introduktion til ledelse og et af Danmarks største ProjektFrivillig projekter. Gennem projektet får ressourcestærke unge tilbudt er kort uddannelse i ledelse, coaching og kommunikation, som de kan bruge i flere sammenhænge – både som frivillige og professionelt, og samtidig får idrætsforeningerne mulighed for at rekruttere flere unge kvalificerede trænere.

En del af Herslev

RSV, Sjælland

En del af Herslev er en registret socialøkonomisk virksomhed i Herslev og et fællesskab for bønder, producenter, kokke og formidlere i byen Herslev ved Lejre.
En del af Herslev arbejde med bæredygtigt landbrug, produktion og inklusion og stedet  har både et bryggeri, en chokoladefabrik og flere gårdbutikker, hvor kunder og besøgende kan få masser af smagsoplevelser og købe fødevareprodukter af  høj kvalitet.

Torupfonden

RSV, Sjælland

Torupfondens er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Hundested, der har til formål er i samarbejde med lokalsamfundet at udvikle nye innovative og bæredygtige tiltag i Torup med udgangspunkt i byens eksisterende sociale og kulturelle erfaringer.

Givero

RSV, Sjælland

Givero i Holbæk er en registreret socialøkonomiske virksomhed og en søgemaskine, der som andre søgemaskeiner tjener penge gennem reklamer. Men Givero sender annoncørernes penge til velgørende formål ved at donerer halvdelen af indtægten for hver søgning til velgørende organisationer.

Fonden Vimby i Hjortshøj

Midtjylland, RSV

Fonden Vimby i Hjortshøj udenfor Aarhus er en registreret socialøkonomisk virksomhed, der arbejder med at skabe meningsfulde arbejdsfællesskaber med plads til alle. Det er til borgere, som har brug for beskæftigelse i et dagtilbud, personer i fleksjob, jobs på almindelige vilkår og samarbejde med mange engagerede frivillige, kunder og gæster. Vimby er en forkortelse for Velkommen I Min BYdel og et modsvar på ”Nimby” – not in my backyard.

CSRNext

RSV, Sjælland

CSRNext er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Dalsmose på Vestsjælland, der tilbyder en række konsulent ydelser til kommuner og offentlige institutioner.  Virksomheden geninvestere omsætningen, så den kommer udsatte børn og unge til gavn. Kunder hos CSRNext har mulighed for at allokere minimum 20 % af virksomhedens honorar til et initiativ, som de mener er relevant og som der alle forebygger social og faglige udsathed hos børn og unge  samt lever op til CSRNext´s kvalitetskrav.

Delebilfonden LetsGo

Hovedstaden, Midtjylland, RSV, Syddanmark

Delebilfonden LetsGo er en  100% non-profit og socialøkonomisk virksomhed stiftet af Københavns Delebiler og Aarhus Delebilklub i 2007. Fonden arbejder på at udbrede delebilisme i Danmark og fremme bæredygtig mobilitet. LetsGo har biler i Aarhus, Odense og København.

LitterGo Produktion

Midtjylland, RSV

LitterGo Produktion er en registreret socialøkonomisk virksomhed med base i Aarhus og Ebeltoft, som skaber jobs til mennesker med forskellige psykiske og/eller fysiske ‘skævheder’ – samt passionerede frivillige. Virksomheden har fokus på at holde naturen ren og grøn ved at lette gader og stræder for løst affald.  LitterGo Produktion opererer både til lands og til vands, ved private virksomheder og hos det offentlige.

Mind Mover

Hovedstaden

Mind Mover er en innovativ socialøkonomisk organisation, som sammen med offentlige og private samarbejdspartnere udvikler aktiviteter, der har til formål at fremme sunde ungdomskulturer ved at øge unges refleksionsevner og handlekompetencer. Mind Mover har særligt fokus på at støtte unge på kanten af samfundet og tilbyder også aktiviteter til forældre, organisationer og offentlige instanser.

IT-Bilen

IT-Bilen er en socialøkonomisk virksomhed i Jyderup, der drives af et team af IT- professionelle. Virksomheden har primært ansatte med nedsat arbejdsevne.

IT-Bilen servicerer virksomheder, institutioner og skoler i Kalundborg området, og fungerer samtidig også en IT-skole.

Y-Camp  

RSV, Sjælland

Y-Camp er en integrerende fritidsjobvirksomhed, hvor unge på tværs at bopæl og etnicitet, skaber nye fritidsjob på timebasis og derved kommer tættere på arbejdsmarkedet.
Y-Camp fokuserer sideløbende på de unges tilværelseskompetencer gennem målrettede BootCamps.
Y-Camp er en RSV og en del af den socialøkonomiske symbiose i Kalundborg.

Fair Trade Butik Bazaren

Midtjylland

Fair Trade Butik Bazaren i Aarhus drives som en forening af frivillige og U-landsforeningen Svalerne. Foreningen sælger Fair Trade-varer fra ca. 50 udviklingslande og verdensmusik fra Putumayo. Butikken har Danmarks største udvalg af Fair Trade-vare.

Fair Trade Gruppen

Midtjylland

Fair Trade Gruppen drives af U-landsforeningen Svalernes afdeling i Århus. Fair Trade Gruppen har 45 års erfaring med Fair Trade og er formentlig Danmarks ældste Fair Trade-importør. 

Meptek

Sjælland

Meptek er en socialøkonomisk virksomhed på Nykøbing Falster. Deres mål er at sikre, at alle unge kan få en kvalitetsfuld uddannelse, så samfundet bliver bæredygtigt på en social skala. Der er stadig mange udfordringer at løse blandt danske unge, særligt blandt de socialt udsatte.

TeraTech

RSV, Syddanmark

TeraTech er en registreret socialøkonomisk virksomhed, der er beliggende i Assens. De udvikler teknologiske hjælpemidler, primært til genoptræning af mennesker med erhvervet hjerneskadede. På sigt er det deres ambition at bidrage til etableringen af en lokal velfærds-teknologisk erhvervsklynge.

Fonden Voks

Hovedstaden, RSV

Voks er en socialøkonomisk virksomhed i Albertslund. De tilbyder en lokal og tryg træningsplatform, hvor aktivitetsparate der har været ekskluderet fra arbejdsmarkedet, kan prøve sig selv af og udvikle deres personlige og faglige kompetencer.

Brede Havekiosk

RSV, Sjælland

Brede Havekiosk er en registreret socialøkonomisk virksomhed ved Hillerød. De sælger blomster til alle slags begivenheder – både til firmaer og private,  og tilbyder også snitblomster  i spande, hvor du kan plukke  blomsterne selv, hvilket bidrager til at give dig og dine begivenheder en større fleksibilitet, autenticitet og kreativitet.

Dansk Røde Kors Høje-Taastrup Afd.

RSV, Sjælland

Dansk Røde Kors Høje-Taastrup Afd. er en registreret socialøkonomisk virksomhed. Denne afdeling arbejder blandt andet med genbrug, førstehjælp, integration, indsamling samt julehjælp.

Idrætsforening Ahorn for døve, hørehæmmede

RSV, Sjælland

Idrætsforening Ahorn er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Roskilde. Ahorn er en socialt, kulturelt og idrætsforening med hjemsted i Roskilde Kommune, og med 58 medlemmer som består af hørende, døve, hørehæmmede, handicappede og hørende fra hele landet.

HubLearn

Hovedstaden, RSV

HubLearn er en registreret socialøkonomist virksomhed, beliggende i København. De arbejder med læring og tilegnelse af egenskaber, der skal hjælpe personer og mindre virksomheder til at bedre kunne tilpasse sig den teknologiske udvikling.

Projekt Udenfor

Hovedstaden, RSV

Projekt Udenfor er en registreret socialøkonomisk virksomhed i København. Ved at opsøge, række ud efter og gøre opmærksom på gruppen af hjemløse borgere, der lever et isoleret liv på gaden, arbejder projekt UDENFOR hele tiden aktivt på at forbedre forholdene for den enkelte udsatte, vi møder på gaden samt på at skabe forståelse for samfundets udstødende faktorer for at mindske dem. Organisationens daglige virke balancerer derfor på ”to ben” – gadeplansarbejde samt vidensindsamling, formidling og debatskabende aktiviteter.

Den selvejende institution Betaniahjemmets Almene Plejeboliger

Hovedstaden, RSV

Betaniahjemmet er en registreret socialøkonomisk virksomhed, der ligger på Frederiksberg. De arbejder ud fra et kristent grundlag med fokus på den individuelle beboers fysiske, psykiske, sociale, kulturelle og åndelige behov som en helhed, og er inspireret af teolog K.E. Løgstrups filosofi om “Mødet”.

FlexiJob

Midtjylland

FlexiJob er en virksomhed i Silkeborg, der tager et socialt ansvar ved at tilbyder praktik og efterfølgende ansættelse af flexmedarbejdere, såfremt der er mulighed for en fremtidig ansættelse.

Pargaard

Nordjylland

Paargard er en virksomhed med base i Aalborg, der henvender sig til den bevidste bæredygtige kvinde. Formålet er at kunne tilbyde en online platform for tøj og accessories, der både er miljøvenligt og vegansk. Paargard er skabt af kvinderne Iben og Helle, der begge har overført deres egne værdier til virksomheden.

HackYourFuture

Hovedstaden, RSV

HackYourFuture er en registreret socialøkonomisk virksomhed i København, der støtter flygtninge, asylansøgere og andre marginaliserede grupper med begrænset adgang til videre uddannelse og det danske arbejdsmarked, med uddannelse indenfor web development. Målet er ikke kun at tilbyde en uddannelse der kan øge jobmulighederne, men også at styrke integrationen.

Bent Thøger Olesens Fond

Hovedstaden

Bent Thøger Olesens Fond ejer et hus i København, som kan lejes af musikere til at drive deres virke i. Til daglig forvalter Fonden også Bent Thøger Olesens ophavsrettigheder.

Fonden Comeback Industries

Midtjylland

Fonden er beliggene i Aarhus, og har til formål at skabe arbejdspladser til og sammen med unge, der har været på kanten af samfundet. Fonden er den første socialøkonomiske fond, der direkte hjælper ekskriminelle ud i erhvervslivet. Fonden uddeler ikke midler, men tilbyder ekskriminelle mænd i alderen 16-35 år et socialiseringsforløb med henblik på, at de kommer godt ud på den anden side, får færdiggjort en uddannelse, får et job, eller skaber egen virksomhed i samarbejde med Comeback Industries.

Haveforeningen Kildebo

Sjælland

Haveforeningen Kildebo hører til i Ringsted, og administrere driften af den tilhørende kolonihave.

Sueños

Bornholm

De er en lille bornholmsk socialøkonomisk virksomhed i Østerlars, med kaffefarm i Nicaragua og kafferisteri på deres gård på Bornholm

Fællesrådet for Møllepark-Vesterbro Kvarteret

Midtjylland

De er et fællesråd med vilkårerne bestemt af lovgivning og Aarhus Kommune, og er bindeled mellem borgerne og kommunen. De har gså arbejdet meget med omlægning af det Gamle Hovedbibliotek, med veje og traffik og graffitti og nabo sammenkomster.

Vikar Compagniet

Midtjylland, Sjælland

VikarCompagniet tilbyder medarbejdere inden for stort set alle brancher. Finder du ikke den rette fagprofil på vores hjemmeside, kan du altid ringe og tale med en kundekonsulent. De arbejder også med at hjælpe udenlandske mennesker med, at komme ind på det danske arbejdsmarked.

Klub 83

Hovedstaden

Klub 83 er en klub, hvor pensionisterne fra den gamle Hvidovre politikreds mødes til udflugter og hyggeligt samvær.

Haveforeningen Fjordglimt Aalborg

Nordjylland

Haveforeningen Fjordglimt Aalborg har til formål at administrere den nu 90 år gamle kolonihave.

Ballerup Rotary Klub

Sjælland

Rotary er et netværk med personlighed, hvor man mødes 1½ time hver uge. Programmet omfatter spisning, et foredrag, et virksomhedsbesøg eller andre oplevelser. Danmark er et rigt samfund, hvorfor de fleste danske klubber vælger at bidrage til projekter i U-lande. Alligevel er der klubber, der også støtter lokale projekter.

CFD

Hovedstaden, RSV

CFD er landets største leverandør af serviceydelser til døve samt mennesker med høretab og med kombineret syns- og høretab (døvblindhed) – evt. med yderligere funktionsnedsættelser. De hører til i Søborg og er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed.

HK-klubben Erhvervsakademi Dania

Midtjylland, RSV

Erhvervsakademi Dania tilbyder 23 korte og mellemlange videregående uddannelser samt 14 akademiuddannelser og mere end 200 akademifag. Dania ligger i Randers og er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed.

Vanløse Rulleskøjte Klub

Hovedstaden, RSV

Copenhagen Vikings er Danmarks ældste og mest vindende Skaterhockey klub gennem tiderne og så er de også Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. Vikings er også den eneste klub som er tilbage fra opstarten i tilbage i 80´erne.

Danmarks Billedkunstlærere Kreds 4

RSV, Syddanmark

Danmarks Billedkunstlærere er en landsdækkende forening, som bl.a. har til formål, at fremme forståelsen for værdien af børns æstetiske og billedsproglige udtryk, samt at fremme forståelsen for faget Billedkunsts betydning i og uden for folkeskolen. De er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og hører til i Esbjerg.

Dansk Islamisk Trossamfund

Hovedstaden, RSV

Deres formål er, at fremme kendskabet til Islam, og at hjælpe muslimer i Danmark i udøvelse af deres religiøse ritualer. Målet er, at være den førende organisation i Danmark og de er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed.

Rudersdal Rejseforenings Venner

RSV, Sjælland

Støttekredsens formål er at skabe et økonomisk grundlag for, at handicappede og pensionister, der er bosiddende i Rudersdal Kommune, kan rejse i ind- og udland under betryggende forhold og er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed.

Høje-Tåstrup Miljø- og EnergiCenter

RSV, Sjælland

Miljø- & EnergiCentret i Høje-Taastrup (MEC) er en forening samt Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, som har til formål at styrke bæredygtigheden på et økologisk forsvarligt grundlag.

Fonden Odamsgård

Nordjylland, RSV

Værdigrundlaget for Fonden Odamsgård og de enkelte afdelinger, skal vejlede og være med til at sikre, at ledelsen og de enkelte medarbejdere selvstændigt kan tage initiativer, og træffe beslutninger, på et kendt og accepteret grundlag. Værdigrundlaget understøtter den daglige praksis på Odamsgård, og fungerer som et fælles kodeks. Arbejdet med værdigrundlaget er med til at skabe fælles bevidsthed og virksomheden er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed.

Traditionel Taekwon-do Aalborg

Nordjylland, RSV

Traditionel Taekwon-do Aalborg kan tilbyde træning med udfordringer både for fysiken og hjernen og er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. De sætter eleverne i centrum og der plads til alle, unge som gamle.

Radio Tønder

RSV, Syddanmark

Radiostudiet Tønder, Vestergade 74 i Tønder, gik i luften 01.05.2012, og er Tønders første lokale radio nogensinde, samt er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. De skiftede navn den 01.07.2015, til Radio Tønder. De sender via nettet 24 timer i døgnet. Deres ønske er, en radio for alle. Det drejer sig om alt indenfor Musik, Kultur, Sport og Erhverv.

Glim Landsbylaug

RSV, Sjælland

Landsbylaugets er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, hvis formål er at arbejde for, at sikre fællesskab og sammenhold blandt de beboere i Glim Landsby der har ønske om at deltage i fælles aktiviteter samt at blive hørt og afgive høringssvar i forhold til planer for området som helhed eller dele heraf.

Natteravne Ringkøbing

Midtjylland, RSV

Natteravneneser en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, hvis formål er at skabe lokal tryghed og livsglæde – især blandt børn og unge i det offentlige rum. Natteravnene Ringkøbing er en frivillig social forening, der går ture i hold på tre m/k’er efter lokalt behov – middag, aften eller nat – i de karakteristiske gule jakker. 

Nyttehaveforeningen Solsikken

RSV, Sjælland

N/F Solsikken, er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Køge, og forening af Nyttehaver/Daghaver, dvs. jordlodder beregnet til dyrkning af spiselige afgrøder som urter, grøntsager, bær og frugt.

Socialforeningen GEF

RSV, Syddanmark

Socialforeningen GEF, er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, og vil oprette GEF Centralen i Odense, som et knudepunkt af dygtige fagfolk og GEF-hjælpere der kan udvikle og rykke socialt udsatte hjemløse, familier og oversete unge godt på vej

Soroptimist International Kolding

RSV, Syddanmark

Soroptimist International i Kolding (SI) er en er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og en aktiv klub, der er del af et internationalt verdensomspændende netværk af kvinder i erhverv, som gennem serviceprojekter arbejder for at fremme menneskerettigheder og kvinders status. SI udfører det arbejde for at nå disse mål både nationalt, lokalt og globalt.

Den Selvejende Institution “Fonden Nørre Vesterskov”

Nordjylland, RSV

Fonden Nørre Vesterskov er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og et opholdssted geografisk placeret i Dybvad blandt landlige omgivelser lige på grænsen mellem Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev. Stedet er unikt beliggende midt i den smukke Jyske Ås. Hos os er børn og unge fra hele Nordjylland velkomne.

RøsNetVærk

RSV, Sjælland

RøsNetVærk er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. Deres formål er at fremme netværk og fællesskab og skabe tiltag og events på Røsnæs.

Den selvejende institution Fontænehuset Furesø

Hovedstaden, RSV

Fontænehuset Furesø er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og arbejdsplads for psykisk sårbare mennesker. Fontænehuset er organiseret som en arbejdsplads med få medarbejdere. I vores hus er borgerne “medlemmer”, og det betyder, at man er ønsket, ventet og nødvendig for at huset kan fungere

Jerslev Vandværk

Nordjylland, RSV

Jerslev Vandværk er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. Selskabets formål er i overensstemmelse med den til enhver tid gældende vandforsyningslov og det for vandværket fastansatte regulativ at forsyne ejendomme inden for vandværkets forsyningsområde med godt og tilstrækkeligt vand samt at varetage medlemmernes fælles interesser i vandforsyningsspørgsmål samt deraf afledte forhold.

Opus1scandinavia

Hovedstaden, RSV

Opus1’s danske afdeling er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og hører til i København. Formet af et internationalt af performance artister, tror Opus 1 på at kunst kan inspirerer individer, ændre fællesskaber og være med til at løse problemer jorden rundt.

Nordic Society for Middle Eastern Studies

Midtjylland, RSV

The Nordic Society for Middle Eastern Studies (NSMES) er en selvstændig Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Risskov ved Aarhus, og er en forening for forskere i Norden der studerer Mellemøsten. Det dækker alle emner humanitære og sociale studier til antikviteter og moderne forhold. Lige nu har foreningen over 200 medlemmer i Danamrk, Finland, Island, Norge og Sverige.

Fonden Corvia

Midtjylland, RSV

Fonden Corvia er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Solbjerg, og tilbyder en struktureret og overskuelig hverdag med hensyntagen til individuelle støttebehov i samarbejde med uddannede og engagerede medarbejdere med mange års erfaring i arbejdet med anbragte unge.

Fonden Unges

Hovedstaden, RSV

Er en almennyttig fond samt Registreret Socialøkonomisk Virksomhed stiftet i 2007 med det formål er at etablere og gennemføre undervisning og andre tiltag for unge med særlige behov, særligt unge med ASF. Vi hjælper dem til at opnå personlige, sociale og faglige kompetencer, så de i så høj grad som muligt kan leve et selvstændigt og aktivt voksenliv.

Fonden Center for Autisme

Hovedstaden, RSV

Center for Autisme er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Herlev, som henvender sig til målgruppen med neuroudviklingsforstyrrelser, dvs. Autismespektrumsforstyrrelser, ADHD, Tourettes syndrom og udviklingshæmning.

YESCPHCO

Hovedstaden, RSV

YESCPGCO er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Københaven. De tilbyder en overkommelig, pålidelig og kvalitetsservice, udført af flygtninge, hvor gode arbejdsvilkår og rimelige lønninger garanteres. Ved at gøre dette kan vi sikre bæredygtige integrationsmuligheder for flygtninge, samtidig med at virksomhederne får et positivt arbejdsmiljø og en chance for at give noget tilbage til samfundet.

Social Invest

RSV, Sjælland, Syddanmark

Social Invest er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Roskilde, som brænder for at hjælpe mennesker at komme i beskæftigelse og videre ud på arbejdsmarkedet.

Blitek Social ApS

RSV, Syddanmark

Blitek er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Odense, samt en stabil og innovativ virksomhed i rivende udvikling med mange faste kunder og en sund økonomi. Virksomheden har i alle sine 70 år ligget i hjertet af Odense og specialiserer sig i VVS, el og blikkenslagerarbejde.

Urban 13

Hovedstaden, RSV

Urban 13 ligger på Frederiksberg og er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i. Drømmen om at forvandle området under Bispeengbuen til et rum fuld af muligheder. Fra foråret 2019, vil projektet byde på iværksætteri i form af restauranter, detailhandlere, digitale start-ups, håndværkere, kunst- og kulturskabere, byudviklere, sociale projekter og en multisal, der skal fungere som koncertsted, biograf, teater, markedsplads og medborgerhus.

Fairtrade Mærket Danmark Fonden

Hovedstaden, RSV

Fairtrade er en international mærkningsordning og ener en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i København, hvis primære formål er at forbedre arbejds- og levevilkårene for bønder og arbejdere i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika.

Fonden LivSalling

Nordjylland, RSV

LivSalling er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Skive, hvis vision er, at skabe rammerne for et nyt og anderledes liv på landet, som er baseret på: naturlighed, bæredygtighed, småt er godt, skabe plads til iværksættere, liv på landet, lave omkostninger og højværdiprodukter.

Fonden BIBIANA Danmark

Hovedstaden, RSV

BIBIANA Danmark ligger i København og er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og non-profitforening, der lever af goodwill, knofedt og fondsmidler. BIBIANA Danmark har et fast samarbejde med BIBIANA – House of Art for Children i Slovakiet, men samarbejder også med en lang række af andre organisationer og institutioner fra hele verden.

Den lille virksomhed

RSV, Syddanmark

Den lille virksomhed er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Esbjerg, og er en unik not-for-profit virksomhed, der er stiftet i 2015. Deres formål er at skabe nye og fleksible arbejdspladser til personer med behov for særlige ansættelsesvilkår.

EKS-Skolens Trykkeri

Hovedstaden, RSV

EKS-Skolens Trykkeri er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i København. Hos Eks-Skolens Grafisk Design & Tryk har de samlet mere end 45 års erfaring med produktion af alt fra bøger, blade, pladecovers og brochurer til plakater, flyers, kunsttryk, postkort og hjemmesider.

think.dk

Hovedstaden, RSV

think.dk er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i København, som er vært for en platform for nye ideer og tilbyder events og services, der fremmer bæredygtighed, vidensdeling og samarbejde.

Gorridsen

Midtjylland

Gorridsen er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg, der designer og fremstiller tids- og sæsonløse strik modeller i bæredygtige naturmaterialer med unikke detaljer og god pasform.

Bango

Midtjylland

Bango er en socialøkonomisk virksomhed i Thorning i midten af Jylland. Bango Danmarks største butik indenfor døre, vinduer og porte.

Melikas Skrædderi

Midtjylland

Melikas Skrædderi er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg som syr alt fra top til tå og har speciale i brudekjoler. Virksomheden kan skræddersy hver enkelt kjole, smoking, skjorte, buks, nederdel og gallakjole direkte efter personlige mål.

Ren Service

Midtjylland, RSV

Ren Service er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg, som tilbyder rengøring og rens til private og erhverv i Silkeborg, Herning, Ry, Brande og Ikast samt i resten af Midtjylland.

Olivias Køkken

Midtjylland, RSV

Olivias Køkken er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg som tilbyder catering og kantinedrift

Profleks

Midtjylland, RSV

Profleks er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg som udføre forskellige serviceopgaver og lettere havearbejde for virksomheder og private.

Frk. Flora

Midtjylland

Frk. Flora er en socialøkonomisk virksomhed og blomsterbutik i silkeborg, som har plads til og rummer borgere, der er på kanten af arbejdsmarkedet.

JA-US

Midtjylland

JA-US er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg som fremstiller såkaldte Ja-Us-dåser til el-installationsbranchen.

Vin og vin

Midtjylland

Vin og vin er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg, som sælger specialvarer, vin og spiritus. Virksomheden tilbyder også vin- og spiritussmagning samt gavekurve og firmagaver.

Tommys Kødsalg

Midtjylland

Tommys Kødsalg er en socialøkonomisk virksomhed  og slagterbutik i Silkeborg, som sælger med ud af huset og udejer gasgrill og køletrailere.

Lemming Hegn

Midtjylland

Lemming Hegn er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg som Produktion, salg og opførelse af hegn og støjskærm.

Multination

Midtjylland

Multination er en virksomhed i Silkeborg som tilbyder indspilning af lydoptagelser og udgivelser af musik.

Zensitiv Yoga

Midtjylland

Zensitiv Yoga i Silkeborg tilbyder mange former for tilbud til kropsligt og psykisk velvære bl.a. meditation, mindfulness, energi arbejde på briksen, yoga former og praksis.

Børnenes Kartel

Midtjylland, Nordjylland

Børnenes Kartel er en legetøjsvirksomhed, som ønsker at børn skal have kvalitetsprodukter/legetøj, som kan tåle at blive leget med, og som kan stimulere børnenes fantasi.
Virksomheden har afdelinger i Silkeborg, Herning og Aalborg.

Fonden Filmværkstedet

Hovedstaden, RSV

Filmværkstedet er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i København, som har en lang række tilbud til unge, som har talent og lyst til at arbejde med levende billeder.

Mørk Kaffe IVS

RSV, Sjælland

MØRK er et økologisk risteri og kaffebar i hjertet af Roskilde. Virksomheden har  indkøber kaffe og rister det langsomt og nænsomt og har stort fokus på kvalitet, bæredygtighed, proces samt for det lokalsamfund virksomheden er en del af. MØRK tilbyder kaffe til private og virksomheder.

Ordblindetræning IVS

RSV, Syddanmark

Ordblindetræning er en socialøkonomisk virksomhed og en landsdækkende kursusvirksomhed med speciale i ordblindhed, ordblindeundervisning og inklusion.

InVestegnen

Hovedstaden, RSV

InVestegnen er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, hvis sociale formål er at tilbyde forretningsudviklingshjælp til gode ideer og investere i virksomheder, der understøtter et Vestegnen med job- og opkvalificeringsmuligheder, skabertrang og sammenhængskraft.

Mprove

Midtjylland, RSV

lMPROVE er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Åbyhøj ved Aarhus, hvor beskæftigelsesindsatser er hovedfokus og overskud håndteres socialt, i form af donationer til velgørende formål med udsatte- og hjemløse unges udviklings- og beskæftigelsesmuligheder for øje.

Fonden – Akademiet for Uhæmmet Kreativitet (AFUK)

Hovedstaden, RSV

AFUK er et levende fællesskab, bestående af 3 forskellige skoler: En Produktionshøjskole, en Daghøjskole og en videregående nycirkusuddannelse. AFUK rummer også tre foreningen: Ørkenfortet, Innercirq og PAK.

Karise Permatopia Amba

RSV, Sjælland

Karise Permatopia er et nyt moderne økosamfund i Karise nær Kæbenhavn. Ideen bag Permatopia er at skabe et selvforsynende, meningsfuldt og moderne bofællesskab, der både sikrer lave leveomkostninger og miljømæssig bæredygtighed baseret på ideen om et permakulturelt resursekredsløb.

 

HeadON

Midtjylland

HeadON er en socialøkonomisk forening i Aarhus, der hjælper unge ud af kriminalitet gennem helhedsorienterede forløb. Målet er at få de unge ind i andre fællesskaber, som de i stedet kan bidrage til samfundet igennem.

Topkærgaard

Midtjylland, RSV

Topkærgaard er en socialøkonomisk virksomhed nord for Aarhus,  som driver økologisk jordbrug. Virksomheden hjælper borgere tilbage til et værdigt liv og rækker en hånd ud til de svageste.

Kærbygård

Bornholm

​​Kærbygård i Rønne er et privat socialøkonomisk virksomhed (RSV), som driver bosted for psykisk udviklingshæmmede borgere med særlige behov.

Klubben i Overgade

Nordjylland, RSV

Klubben i Overgade er en del af værestedet, Huset i Overgade i Hjørring, som specielt henvender sig til unge mennesker med psykiske vanskeligheder.

S.E.P. NORD

Nordjylland, RSV

S.E.P. NORD er en social økonomisk virksomhed i Pandrup, der beskæftiger sig med ejendomsservice & pakkeri.

Fonden Hedehuset

Nordjylland, RSV

Fonden Hedehuset er en socialøkonomisk virksomhed i Mariager, som hjælper unge med misbrug og borgere med autisme. Hedehuset driver  også Harlekin Butik og Cafe i Rosengade i Mariager.

Café På Banen

Nordjylland

Café På Banen er en socialøkonomiske virksomhed i Hobro, som har til formål at hjælpe socialt udsatte, unge voksne med at finde en vej ind på arbejdsmarkedet. Virksomheden er ejet af Fonden Hedehuset.

Vielshøj Motorservice

Nordjylland

Vielshøj Motorservice er en socialøkonomisk virksomhed i Hobro, som tilbyder professionel service af scootere eller crossere og hjælper udsatte unge.

Jan Tex

Nordjylland

Jan Tex er en socialøkonomisk virksomhed og kiosk i Løgstør.

JyllandsAkvariet

Nordjylland

JyllandsAkvariet i Thyborøn er en turistdestination med op til 50.000 årlige besøgende, som samtidig tager et socialt ansvar for mange unge med forskellige udfordringer.

Knifholt

KNIFHOLT er en socialøkonomisk virksomhed i Frederikshavn, som består af tre områder: Naturbrug, Arbejdsliv og REdesign. Virksomheden er en del af Knivholt Hovedgaard.

City Bike Nord

Nordjylland

City Bike Nord er en socialøkonomisk virksomhed i Frederikshavn, som udlejer cykler og ansætter folk på kanten af arbejdsmarkedet.

Topvirk

Topvirk er en socialøkonomisk virksomhed i Frederikshavn, med opstart i januar 2012. Virksomheden arbejder for at skabe arbejdspladser til mennesker med behov for ansættelse på særlige vilkår, ved at drive forskellige former for erhvervsvirksomhed, herunder uddannelses- og udviklingskurser og afklaringsforløb.

GenVirk

Nordjylland, RSV

Genvirk er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Skive. Virksomheden fremstiller klimavenlige produkter i høj kvalitet og gentænker andre virksomheders biprodukter. Når det lykkes kan Genvirk fremstille originale produkter i mængder, der gør en forskel for klima/miljø og til en god pris. At omskabe et spildmateriale til et attraktivt produkt er en god oplevelse, som virksomheden deler med sine medarbejdere. Produkterne sælges på netbutikken www.genvirk.dk.

Nr. Vesterskov

Nordjylland, RSV

Nr. Vesterskov i Dybvad er en registreret socialøkonomisk virksomhed med landbrug, snedkeri, gartneri, heste o.m.a., Virksomheden hjælper unge mennesker, der har behov for træning i at bo, arbejde og uddanne sig under forhold, der er tilpasset deres særlige situation.

PMU 

Nordjylland

PMU i Sindal er en socialøkonomisk virksomhed, som tilbyder unge med særlige behov en god begyndelse på voksenlivet.
I PMU får den unge afprøvet og udviklet sine praktiske, sociale og faglige kompetencer i forhold til arbejde, boform og fritid.

Vrå Bryghus

Nordjylland, RSV

Vrå Bryghus er en socialøkonomisk virksomhed i Vrå, der har som mål at skabe nye arbejdspladser på særlige vilkår for mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet.

Café Kox

Café Kox i Brønderslev drives som en socialøkonomisk café af AOF Vendsyssel. De ansatte i cafeen kan have nedsat arbejdsevne mange af forskellige årsager. Læs Portræt af Café Kox

FOKUS Folkeoplysning-Daghøjskolen

Nordjylland, RSV

Daghøjskolen FOKUS er en registreret socialøkonomisk virksomhed beliggende i Ålborg og står for faglighed, talentudvikling og uddannelsesforberedelse. Daghøjskolen har en særlig forpligtelse til at hjælpe og vejlede unge ud af passiv forsørgelse.
Det faglige indhold er afgørende for at motivere og skabe selvværd, og gennem det faglige engagement banes vejen for personlig udvikling og afklaring.

Nordjysk Fødevareoverskud

Nordjylland, RSV

Nordjysk Fødevareoverskud er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og non-profit organisation, der fokuserer på bæredygtighed og social ansvarlighed. Virksomheden indsamler gode spiselige fødevarer fra grossister og detailhandlene, fødevarerne fordeles til sociale organisationer og asylcentre i Nordjylland. Socialt udsatte familier og enkeltpersoner har også mulighed for at hente mad fra lageret i Aalborg Øst.

Socialøkonomiske Ruth

Nordjylland

Socialøkonomiske Ruth er en bæredygtig butik i Aalborg, som forhandler håndværk fra socialøkonomiske værksteder. Alle produkterne er designet og lavet af unge med særlige behov og deres faglærere. Fælles for produkterne er også, at de er lavet ud fra en bæredygtig tilgang, hvor hvert produkt ’tager den tid det skal tage’ at producere.

Råt&Godt

Nordjylland

Råt&Godt er en socialøkonomisk virksomhed i Aalborg, som arbejder med at motivere og ruste udsatte unge både socialt og fagligt til at kunne væretage et job eller tage en ungdomsuddannelse. Det sker primært gennem håndværksmæssige opgaver som produktion af brugskunst, pyntegenstande og boligartikler, samt større specialopgaver for private, institutioner og virksomheder.

Kaffé Fair

Nordjylland, RSV

Kaffé Fair i Aalborg er en socialøkonomisk virksomhed drevet af unge, der er kommet lidt skævt ind på tilværelsen. Kaffé Fairs filosofi er, at de unge lærer i et reelt arbejdsmiljø. I caféen er de omgivet af uddannede kokke, der har særligt fokus på, at oplære og hjælpe videre i livet.

Frivilligjob.dk

Midtjylland

Formidlingsside for ulønnet, frivilligt arbejde inden for den sociale sektor. Foreningen FriSe (Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark) står bag portalen.

Hjortdal Købmand AMBA

Nordjylland, RSV

Hjortdal Købmand AMBA er en socialøkonomisk virksomhed Jammerbugt Kommune. Det er en lokal købmand med to målsætninger, der understøtter hinanden. Den ene er købmandsdrift og den anden er et arbejdsrettet tilbud for unge med psykisk sårbarhed.

Fonden NordVirk

Nordjylland, RSV

NordVirk i Aalborg er en socialøkonomisk virksomhed, der tilbyder ideelle udviklingsrammer for personer med en autismespektrumforstyrrelse (ASF) eller lignende udviklingsforstyrrelser. Virksomheden er baseret på donationer af brugt IT, som renoveres og videresælges eller genbruges. NordVirk udfører også konkrete IT-supportløsninge.

Attrup Camping

Nordjylland

Attrup Camping er en idyllisk beliggende campingplads i landsbysamfundet Attrup med udsigt over Limfjordens naturreservater og Attrup Havn. Attrup Camping er en af de socialøkonomiske virksomheder bag “Skovsgård-modellen”.

Købmandsgården

Nordjylland, RSV

Stiftelsen Købmandsgården er en selvejende institution, som er rammen om forskellige bo- arbejds- og fritidstilbud for psykisk udviklingshæmmede, og tilgrænsende grupper. Den ligger tæt på Brovst i Nordjylland. Er en af de socialøkonomiske virksomheder bag “Skovsgård-modellen”

Råd & Dåd

Nordjylland, RSV

Råd & Dåd har siden 1994, arbejdet for at skabe meningsfyldte bo- og arbejdsmuligheder, udfra et Socialøkologisk sigte, for mennesker, som af den ene eller anden grund, ikke kan klare ”ræset” på arbejdsmarkedet. Er en af de socialøkonomiske virksomheder bag “Skovsgård-modellen”.

Skovsgård Hotel

Nordjylland, RSV

Skovsgaard Hotel er en socialøkonomisk virksomhed, som driver hotel- og restaurationsvirksomhed i Skovsgård i Nordjylland. Skovsgård Hotel blev tildelt FDBs Socialøkonomiske årspris 2011. Skovsgaard Hotel er en af de socialøkonomiske virksomheder bag “Skovsgård-modellen”.

Huset Venture Nordjylland

Nordjylland, RSV

Huset Venture Nordjylland i Nørresundby er en socialøkonomisk virksomhed som tilbyder arbejdspladser til mennesker, der af forskellige helbredsmæssige årsager ikke er i stand til at tage almindeligt fultidsarbejde. Virksomheden løser bl.a. opgaver indenfor økonomi & administration, IT & grafisk arbejde og kompetenceudvikling i form af afklaring og kurser.

Café & Galleri Patricia

Syddanmark

I Café & Galleri Patricia er en socialøkonomisk virksomhed i Esbjerg, som serverer lette retter med et traditionelt strejf i en atmosfære indrammet af galleriets nutidskunst. Virksomheden er samtidig en arbejdsplads og et læringsmiljø for mennesker med udfordringer, som ønsker at være en del af en almindelig arbejdsplads.

KORN180

Syddanmark

KORN180 er en socialøkonomisk virksomhed i Esbjerg med fokus på at give nyt liv til gamle og brugte ting, som enten sælges direkte, i renoverede versioner eller i re-designs. Virksomheden er en del af KFUM´s sociale arbejde og udover at drive genbrugsvirksomhed hjælper KORN180 også børn, unge og voksne i udsatte livssituationer.

Recoveryteamet

Syddanmark

Recoveryteamet er en social økonomisk enkeltmands virksomhed i Esbjerg, som arbejder med recovery i fokus for unge og voksne psykisk sårbare.

Den Blå Oase

Syddanmark

Den Blå Oase er en socialøkonomisk virksomhed i Aabenraa ejet af Blå Kors. Virksomheden beskæftiger sig med genbrug og har midlertidigt herberg i vintermånederne.

Butik Unik

Syddanmark

Butik Unik er en socialøkonomisk virksomhed i Haderslev. Den drives ved hjælp af frivillige, og overskuddet anvendes til socialt arbejde.
Butik Unik hører under Café Parasollen i Haderslev, der er en del af KFUM´s sociale arbejde.

De Sociale Innovations Entreprenører  

Syddanmark

De Sociale Innovations Entreprenører i Fredericia er en erhvervsdrivende fond, som drives som en socialøkonomisk virksomhed. Fonden udvikler og drifter målrettede beskæftigelsesrettede indsatser med et socialt fokus for socialt udsatte mennesker, så de opnår en plads på arbejdsmarkedet. De Sociale Innovations Entreprenører tilbyder endvidere konsulent- og undervisningsopgaver for frivillige og kommunale organisationer, herunder puljeansøgninger.

Temashop.dk  

Syddanmark

Temashop er en online shop med base i Fredericia, som sælger kostumer, udklædning og tilbehør. Virksomheden beskæftiger 15 personer, herunder også udsatte medarbejdere. Temashop har pt. 2 døve ansat på lageret og 1 med gigtproblemer.

SlotssøBadet 

Syddanmark

Slotsbadet i Kolding byder på oplevelser for hele familien, varmvandstræning, events året rundt. Badet er borgercenter for Kolding Kommune, praktiksted for forskellige uddannelsesinstitutioner og har ansatte i flexjob og skånejob.

Zendoo

Syddanmark

Zendoo er en socialøkonomisk systue placeret i Kolding, som gennem produktion af designertasker giver kvinder muligheden for at blive klogere på sig selv og komme et skridt nærmere arbejdsmarkedet.

BeeLiving

Syddanmark

BeeLiving er en opstartende socialøkonomisk virksomhed i Kolding, der arbejder med biavl og honningproduktion, hvor man inddrager mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Livslyst

Syddanmark

Livslyst er en socialøkonomisk virksomhed, der er en del af Enghave Dyre- og Naturpark  i Gjerndrup. En del af virksomheden personale er udviklingshæmmede, som i forskellige praktikophold deltager i parkens daglige gøremål. Kontakt med dyr har vist sig at være at gavne de udviklingshæmmede, og ved at være i parken får de positive erfaringer med at være på en arbejdsplads.

Filskov Plejehjem

RSV, Syddanmark

Filskov Plejehjem er en socialøkonomisk virksomhed i Filskov ved Grinsted, som er etableret på initiativ af lokalbefolkningen i Filskov.

Pattern Like

Syddanmark

Pattern Like er en socialøkonomisk virksomhed i Vejle, som har til formål at tilbyde beskæftigelse til folk med funktionsnedsættelse pga. psykiske problemstillinger og samt stress. Virksomheden arbejder med design og producere produkter i form af accessories og boliginteriør, og specialet er blevet alternativ julepynt.

JuelsmindeRunners 

Midtjylland, RSV

Løbeklubben i Juelsminde er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. For dig som har lysten til at løbe, har brug for hjælp til løbetræning på dit niveau, gerne vil løbe/træne sammen med andre eller vil deltage i motionsløb.

Møltrup Optagelseshjem

Midtjylland, RSV

Møltrup er et hjem, hvor mænd (som for kortere eller længere tid har brug for støtte i deres liv) kan finde hjælp til at tage livet op på ny.
I overensstemmelse med stifteren Johannes Muncks tanker bygger Møltrup på et kristent grundlag, og betragter sig selv som en del af det frivillige folkekirkelige diakonale arbejde.

Den Selvejende Institution Erhvervsskolen Vestjylland

Midtjylland, RSV

Erhvervsskolen Vestjylland er specialskole for unge samt socialøkonomisk virksomhed, der hjælper udsatte mennesker videre i livet. Skolen tager udgangspunkt i et helhedsorienteret uddannelses- eller beskæftigelsesrettet forløb. Forløbene er individuelt tilrettelagt og baner vejen for livsglæde, udvikling og nye muligheder.

Daghøjskolen Sydvestjylland

Syddanmark

Daghøjskolen Sydvestjylland i Esbjerg er en registreret socialøkonomisk virksomhed. Daghøjskolen arbejder målrettet på at styrke deltagerens faglige og sociale samt fysiske og psykiske kompetencer, således at den enkelte øger sine muligheder på arbejdsmarkedet og i uddannelsessystemet

Kamoon

Midtjylland

Kamoon er en socialøkonomisk catering virksomhed i Holstebros største almennyttige boligområde, som har til formål at skabe beskæftigelse og uddannelse for områdets udfordrede unge og voksne.

Madtjansen

Midtjylland

Madtjansen i Kibæk syd for Herning er en socialøkonomisk virkrsomhed, der leverer sunde og velsmagende måltider til hverdag og fest og samtidig skabe praktikpladser for en række mennesker på kanten af uddannelses– eller arbejdsmarkedet.

DiiG & MiiG

Midtjylland

DiiG & MiiG er en socialøkonomisk virksomhed i Bording. Virksomheden producerer AcerBike og løser vi også produktionsopgaver indenfor træindustrien helt ned i 50-100 stk. Virksomhedens produkter er lavet af medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet, det kan være flexjobbere, personer i jobtræning osv.

Assistanze

Midtjylland

Assistanze er en socialøkonomisk virksomhed i Silkeborg, som tilbyder virksomheder og foreninger, at varetage opgaver indenfor: økonomi/bogføring, telefonpasning, mødebooking, markedsføring, udarbejdelse og vedligehold af hjemmesider samt pasning af sociale medier. Hovedparten af medarbejderne hos Assistanze er ansat i individuelt tilpassede fleksjob, med mulighed for progression i de enkelte job. Herudover arbejder Assistanze også på, at skabe jobåbninger eksternt i andre virksomheder til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Sterk 

Midtjylland, RSV

Sterk er en socialøkonomisk virksomhed baseret i landsbyen Salten uden for Silkeborg. Virksomheden er et beskæftigelsestilbud til udsatte og sårbare borgere, som har lysten til at sætte ting i værk og se, hvordan noget kan udvikles i fælleskab og med medansvar for andre. Via flere netværk udbyder Sterk løsninger inden for kantine, rengøring, haveservice og pedeltjeneste.

Liv i Landsbyen

Midtjylland

Liv i Landsbyen er et socialøkonomisk projekt med deltagelse af landsbyerne Alken, landsbyer Bjedstrup, Boes, Illerup og Svejstrup.
Projektets formål er at forbedre livskvaliteten for udsatte borgere ved at lave meningsfulde aktiviteter og arbejdspladser, og samtidig skal projektet være et fundament for en ny udvikling i de fem landsbyer.
Købmandsbutikken i Alken er en del af projektet.

WeCreation – Himmelbjerggården

Midtjylland, RSV

Himmelbjerggården, der ligger tæt på Himmelbjerget, er et nordisk inspirationscenter indenfor helhedsorienteret sundhed, personligt lederskab og bæredygtig levevis. Himmelbjerggården drives af organisationen WeCreation, der er en registreret socialøkonomisk virksomhed.

Living by Heart ApS

Midtjylland

Living by Heart ApS er et socialøkonomisk anpartsselskab i Ry stiftet i august 2013. Virksomheden har en social og en miljømæssig mission, og anpartsselskabets overskud geninvestere i udviklingen af det samfundsnyttige formål. Virksomheden Virksomheden fremstiller boliginteriør ud af rest- og affaldsmaterialer. Ved at genanvende materialerne i nye, lækre boligprodukter er Living by Heart med til at skåne miljøet for affald og forurening.

Café Himmelblå

Midtjylland

Café Himmelblå er en socialøkonomisk virksomhed, der har til formål at skabe arbejdspladser for psykisk sårbare og mennesker med særlige behov. Caféen er ejet af OK-fonden

Fremtidens Miljø 

Midtjylland, RSV

Fremtidens Miljø er en socialøkonomisk virksmhed i Gedved, som arbejder for færre giftstoffer i vores mad og drikkevand samt for et renere miljø for de kommende generationer.

Sundhedscafeen 

Midtjylland

Integrationsnet – en del af Dansk Flygtningehjælp – driver Sundhedscafeen, som ligger i Sundhedshuset i Horsens. Cafeen tilbyder a la carte mad lavet fra bunden til Sundhedshusets ansatte og besøgende. Langt de fleste medarbejdere er kommet til Danmark som flygtninge og har ofte svært ved at komme ind på det danske arbejdsmarked. Men i Sundhedscafeen får de mulighed for at få noget arbejdserfaring mens de træner deres danskkundskaber. Overskuddet går til at finansiere integrationsrelaterede indsatser i DK samt til indsatser i verdens brændpunkter; minerydning, genopbygning samt akut nød.

Havredal Have og Anlæg 

Midtjylland, RSV

Havredal Have og Anlæg er en socialøkonomisk virksomhed i Karup, der er opstået, ved at uddannelsesinstitutionen Det ny Havredal har brug for en praktik, som er i tæt nærhed til skolens personale, men hvor eleverne alligevel kommer tættere på virkeligheden. Havredal er et samlet helhedsorienteret uddannelsessted for unge med særlige behov i alderen 16-25 år. De unge kan have boglige og specifikke indlæringsvanskeligheder.

Skelhøje Købmandsgaard

Midtjylland, RSV

Skelhøje Købmandsgaard er en socialøkonomisk virksomhed i Skelhøje der indeholder både købmandsbutik, café, galleri samt turistservice og information.

Handigood

Midtjylland

Handigood i Skive opfinder og udvikler hjælpemidler til ældre og og mennesker med forskellige typer af handicap. Virksomheden har bl.a. udviklet Easy-Up, som er et apparat, der ved hjælp af vakuum kan fastholde genstande som f.eks. flasker og dåse, og derved gør det muligt at åbne f.eks. så mennesker der har få kræfter eller kun kan bruge en hånd har mulighed for at åbne dem.

JEWA Skive

Midtjylland, RSV

JEWA Skive er en socialøkonomisk virksomhed, som tager et stort socialt ansvar ved at ansatte flexmedarbejder. Virksomheden tager socialt ansvar overfor sit område og erhvervsliv, for at løfte både personerne og områdets erhvervsliv.

FlexFabrikken

Midtjylland

FlexFabrikken er en socialøkonomisk virksomhed i Viborg, som tilbyder forskellige ydelser indenfor administration, marketing, regnskabsassistance og HR, og samtidig søger at give flere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet mulighed for at få en indholdsrig hverdag.

Café Borgen

Midtjylland

Café Borgen er en social-økonomisk virksomhed/café i Spøttrup, som hjælper mennesker, der gerne vil ud på arbejdsmarkedet og som har brug for særlig støtte til at komme i gang.

Jobigen Viborg

Midtjylland

Jobigen Viborg er en organisation under Viborg Kommune, som tilbyder en lang række forskellige muligheder og tilbud, der har til formål at bringe ledige borgere tættere på arbejdsmarkedet eller alternativt uddannelsessystemet.

CSR gruppen

Midtjylland

CSR gruppen i Randers arbejder for et rummeligt arbejdsmarked, hvor man udover at hjælpe virksomhedens kunder også giver plads til medarbejdere, der skal tilbage på arbejdsmarkedet.

FlexVirk 

Midtjylland, RSV

FlexVirk er en socialøkonomisk virksomhed i Randers, som sælger flex- og skånejobberes ydelser på timebasis.
FLesVirk tilbyder til hjælp til praktiske opgaver som rengøring og havehjælp og til administrative opgaver som bogføring, kommunikation og regnskab til både private og virksomheder..

Finderiet

Midtjylland

Finderiet er en socialøkonomisk virksomhed og en genbrugsbutik i Randers, der er drevet af et ønske om at skabe fleksible arbejdspladser, værne om miljøet og give borgerne en genbrugsbutik med spændende fund til fornuftige priser. Den socialøkonomiske fond GOGGS driver Finderiet.

GOGGS

Midtjylland

GOGGS er en socialøkonomisk virksomhed i Randers som istandsætter og sælger genbrugsting, og skaber jobs til mennesker med nedsat arbejdsevne. Bag virksomheden står Randers Bo- og Erhvervstræning, Jysk Børneforsorg/Fredhjem og Thor Trans A/S.

Kronjyllands spisekammer

Midtjylland

Kronjyllands spisekammer er et socialøkonomisk andelsselskab, med det formål at lette handlen med lokale fødevarer, samt skabe grobund for dialog om bæredygtige fødevarer.

GAIA Museum

Midtjylland, RSV

GAIA Museum i Randers er en kulturvirksomhed, der udstiller og formidler outsiderkunst uden forbillede, som indeholder en udsøgt café, et produktivt rammeværksted, en butik, et kreativt værksted og en kunstuddannelse under Særlig Tilrettelagt Uddannelse. GAIA Museum er et hus, med en medarbejderarbejderstab på 50 mennesker med særlige behov og et personale med vidt forskellige fagkundskaber.

Kafé Kolind

Midtjylland

Kafé Kolind i Kolind på Djursland er et åbent socialt værested/en socialøkonomisk virksomhed, som drives af KFUM’s Sociale Arbejde. Caféens formål er på den danske folkekirkes grund at yde en diakonal og social indsats, samt bidrage til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer.

Hertha Bofællesskaber og Værksted

Midtjylland, RSV

Hertha er et socialt fællesskab og en registreret socialøkonomisk virksomhed i udkanten af Herskind, 20 km. vest for Århus. Levefællesskabet er baseret på, at almindelige mennesker vælger at bo i et tæt og givende naboskab med voksne udviklingshæmmede mennesker.

Madam Græskar

Midtjylland

Madam Græskar er en socialøkonomisk virksomhed i Egå ved Aarhus, som importerer og sælger kunsthåndværk fra Madagaskar, og på den måde er med til skabe afsætningsmuligheder og derfor arbejdspladser for gassiske familier fra landet.

Skraldecaféen

Midtjylland

Skraldecaféen er en socialøkonomisk forening i Aarhus, som med sit mobile pop-up køkken, forsøger at sætte fokus på nogle af samfundets vigtigste problemer. Foreningen fungere som et fællesskab af aktivister og frivillige, der de seneste år har stået bag hundredvis af pop-up arrangementer.

Kofoeds Skole Aarhus 

Midtjylland

Kofoeds Skole er en socialøkonomisk virksomhed beliggende i Århus centrum. Skolen er et aktiveringstilbud til kontanthjælpsmodtagere, personer som modtager ledighedsydelse, sygedagpengemodtagere og førtidspensionister i Århus kommune.
Skolen tilbyder hjælp til selvhjælp til byens udsatte grupper: f.eks. ensomme, arbejdsløse, misbrugere eller nedslidte mennesker. Vi hjælper den enkelte ud af modløshed og stilstand og frem mod et liv som aktiv og selvhjulpen samfundsborger.

Gøglerskolen

Midtjylland

Gøglerskolen tager udgangspunkt i gøgler- og håndværker traditionens filosofi om selvhjulpenhed og fokusering på muligheder frem for begrænsninger.
Fra cirkus- og teaterverdenen har vi hentet et pædagogisk udgangspunkt, der forener det legende og kreative med orden og disciplin.

Livsværkstederne

Midtjylland

Livsværkstederne er beliggende i Gellerup vest for Århus centrum som er en socialøkonomisk virksomhed og selvejende institution med egen bestyrelse og drives af 50 frivillige medarbejdere og personer i beskæftigelsesordninger, sammen med nogle få ansatte. De ansatte og frivillige løser i samarbejde de mange forskellige daglige opgaver som fx indkøb, madlavning, bagning, rengøring, oprydning, salg af mad og drikkevarer og ikke mindst samvær og samtale med gæsterne.

Fonden Filmtalent

Midtjylland, RSV

Fonden Filmtalent udvikler nationale strategier for talentudvikling i film og relaterede medier. Vi arbejder for at styrke sammenhængen mellem initiativer og tilbud, der fremmer talenters udvikling, synlighed og vilkår i Danmark. Formålet er at skabe sammenhæng i dansk talentudvikling af filmskabere; fra rekruttering til markedsintroduktion. Filmtalent arbejder landsdækkende og er repræsenteret i København, Odense, Aarhus og Viborg gennem de lokale film- og animationsværksteder.

Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede

Midtjylland

Vaskeriet er en socialøkonomisk virksomhed i Brabrand ved Aarhus, hvor udviklingshæmmede kan få mulighed for at være en del af et arbejdsfællesskab og på den måde få en ”øvebane” i forhold til arbejdsmarkedet.

Hjælperne.dk

Hovedstaden, Midtjylland, RSV

Hjælperne er en ej-for-profit virksomhed drevet med et ønske om at bruge  unges kræfter og energi på at hjælpe dem som  trænger til en ekstra hånd.  Virksomheden har siden 2015 hjulpet ældre og mennesker med handicap, med praktiske gøremål og socialt samvær. Virksomheden består idag af mere end 150 Hjælpere og er udbredt i Aarhus og København.

Gallo Gartneriet

Midtjylland, RSV

Gallo Gartneriet er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed beliggende i Risskov nord for Århus centrum. I Gallo Gartneriet samles man om at dyrke økologisk have. Gallo Gartneriet er et åbent arbejdsfællesskab, hvor alle er velkomne til at tage del i arbejdet. Fællesnævneren for mange af gartneriets medarbejdere, er at man har en psykisk sårbarhed. Haven tænkes som et fristed, hvor alle der er optaget af at dyrke jorden, kan samles, udveksle erfaringer og deltage i havearbejdet.

Gallo Huset

Midtjylland, RSV

Gallo Huset arbejder for at fremme åbenhed og viden om psykiatri. Vi har fokus på at ændre samfundets holdning til psykiatribrugere og psykiatribrugeres holdning til sig selv. Gallo Huset er en del af Gallo organisationen, der siden 1980 har udviklet en række initiativer for psykisk sårbare mennesker: Gallo Huset, Gallo Skolen, Galleri Gallo, Gartneriet Gallo, Gallo Job, Gallo Genbrug og Gallo Kriserådgivning.

Café Parasollen

Midtjylland, RSV

Café Parasollen er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Viby J hvis formål er at yde en diakonal og social indsats og bidrage til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer.

Muhabet – Det multikulturelle værested

Midtjylland

Muhabet Aarhus er et multikulturelt værested med særligt fokus på gruppen af psykisk syge og sårbare kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end dansk. Værestedet bygger på gæstebuds tanken og er et tilbud om fællesskab og styrkende socialt samvær. Gæster, frivillige og ansatte bidrager alle til at skabe et anerkendende og rart samvær med plads til alle.

Actura

Midtjylland

Actura Robotcenter er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus, som vha. innovation, teknologi og kreativitet skaber arbejdspladser for unge med autisme.

Borups Pakkeri

Midtjylland

Borups Pakkeri i Skødstrup ved Aarhus er en familievirksomhed, som tager et særligt socialt ansvar i forhold til at ansætte mennesker med nedsat arbejdsevne. Borups Pakkeri udfører både store og små opgaver inden for pakning, montering og distribution.

Verdens mest berejste pølsevogn

Midtjylland

Verdens mest berejste pølsevogn er et eksempel på et socialt entreprenørskab, som har rejst verden rundt og skabt social forandring. Ellers tilbyder virksomheden Verdens mest berejste pølsevogn også CSR- og iværksætterrådgivning, projektledelse og procesledelse, konceptudvikling, foredrag, bøger og leje af Verdens mest berejste Pølsevogn.

Vanebrudspalæet

Midtjylland

Vanebrudspalæets i Aarhus udlejer lokaler til organisationer til strategi- og udviklingsseminarer, kurser og mini-events m/u facilitator. Overskuddet fra virksomheden går til aktiviteter i non profit forening GIVISME.

Fundamentet

Midtjylland

Fundamentet er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus, der tilbyder konsulentydelser – som webdesign og misbrugsbehandling til hjemløse.
Fundamentet står bag en række projekter og events, alle sat i værk med ønsket om at give udsatte en bedre tilværelse.

ANTV

Midtjylland, RSV

ANTV er en socialøkonomisk virksomhed, hvis formål er idealistisk, ikke-kommercielt og med udgangspunkt i en journalistisk praksis, der er såvel fair som debatskabende og nuanceret.  Virksomhedens primære aktivitet er at producere tv med fokus på fordybelse og eftertanke, hvor de primære interesseområde har været sundhed, psykiatri og handicapområdet.

Center for Digital Pædagogik

Midtjylland, RSV

Center for Digital Pædagogik er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus, som beskæftiger sig med socialt arbejde i nye medier. Centret formidler viden om digital pædagogik og indgår bl.a. i samarbejdsprojekter med bl.a. kommunerne. Centerets formål er at sikre børn og unges tryghed og trivsel digitalt. Det sker gennem høj brugerinddragelse.Overskuddet investeres i det socialpædagogisk arbejde for udsatte børn og unge, med henblik på geninvestering i det digitale socialpædagogiske arbejde for børn og unge.

Teknologi i Praksis

Midtjylland, RSV

Teknologi i Praksis er etableret som en almennyttig forening, med tilbud om rådgivning i forbindelse med valg og implementering af kommunikations- og velfærdsteknologiske løsninger til borgere i alle aldre. Virksomheden ligger i Aarhus.
Læs portræt af Teknologi i Praksis: Klik her!

BISTAD 

Midtjylland, RSV

BISTAD er en forening som gennem drift af bistader i byen forsøger at genskabe den naturlige balance i økosystemet, en forening som producerer og sælger honningen fra biavlen lokalt, og en forening som ved at tilbyde fleksibelt og meningsfuldt arbejde for byens udsatte borgere udviser social ansvarlighed.

SOUL SHINE 

Midtjylland

SOUL SHINE er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus Midtby. Soulshine sælger vintagetøj og driver caféen SoulKitchen. Formålet er at skabe arbejdspladser til folk, der har været ramt af stress, depression eller anden psykisk sårbarhed.
Læs portræt af Soul Shine: Klik her!

Special Minds

Midtjylland, Nordjylland, RSV, Syddanmark

Special Minds er en registreret socialøkonomisk virksomhed beliggende i Viby ved Aarhus. IT-virksomheden beskæftiger mennesker med en autisme profil/ aspergers syndrom, der har haft vanskeligt ved at finde fod, der har haft vanskeligt ved at finde fodfæste på det traditionelle arbejdsmarked på trods af deres mange styrker som høj intelligens, evnen til at arbejde vedholdende og deres unikke sans for detaljer, genkendelse af mønstre og deres strukturerede, logiske og kreative tankegang. Virksomheden har afdelinger i Silkeborg, Kolding og Aalborg.

Café Frida (RSV)

Midtjylland, RSV

Café Frida er en socialøkonomisk café i Aarhus med fokus på økologi og fairtrade. Målgruppen for caféens arbejde udsatte og marginaliserede unge kvinde i alderen 18-30 år, der ikke er blevet forankret i uddannelsessystemet eller på arbejdsmarkedet.

Center for Konfliktforebyggelse

Midtjylland

Center for Konfliktforebyggelse er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus, der har som primært fokusområde at forebygge konflikter i miljøer med stor social og kulturel forskellighed. Virksomheden investerer i projekter, som skaber positiv forandring i menneskers adfærd over for hinanden og har bl.a. investeret i at udvikle en metode til at øge skole- og læringsmotivationen i folkeskolen samtidig med, at det faglige niveau skal øges.

RespektRum

Midtjylland, RSV

RespektRum er en Almennyttig Socialøkonomisk Forening i Aarhus, som henvender sig til mennesker der har været væk fra arbejdsmarkedet i længere tid og som gerne vil i arbejde igen. RespekRum er startet op med afsæt i en ny helhedstænkende praksis omkring at få fleksjob-visiterede i arbejde, og projektet omfatter en bred vifte af samarbejdende aktører: det offentlige, private firmaer, socialøkonomiske virksomheder, voksenuddannelses-institutioner og frivillige foreninger.

Grønt Kontor

Midtjylland

Grøntkontor.dk i Aarhus er startet ud fra et ønske om at bidrage til en bæredygtig planet med ansvarlighed over for dens beboere.

Sager der Samler

Midtjylland

Sager der Samler er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus, som arbejder for at understøtte hverdagsaktivismen. Virksomheden fungerer som et fællesskab af borgere, der bakker hinanden op i at start initiativer (sager) der er med til at løse konkrete hverdagsproblemer. Sager der Samler organiserer også strøre events og har bl.a. stået for Rethink Activism Festivalen 2017

PixVision

Midtjylland

PixVision er en socialøkonomisk virksomhed i Aarhus, der sælger professionelle ydelser indenfor webhosting og webudvikling.

FO-Aarhus 

Midtjylland

FO-Aarhus er et oplysnings forbund, en socialøkonomisk virksomhed med en bred vifte af projekter, aktiviteter, undervisning, debat, events og meget andet..
Se også : www.folkeoplysningensby.dk

Kulturgyngen

Midtjylland, RSV

Foreningen ‘Kulturgyngen’ er en social økonomisk virksomhed i Aarhus midtby, der beskæftiger sig med netværksarbejde for arbejdsløse.

KlosterCaféen 

Midtjylland

KlosterCaféen er en anderledes café i hjertet af Aarhus, hvor klassisk mad lavet fra bunden, serveres af frivillige.

 

fairbar

Midtjylland

fairbar er cafe i Århus, hvor overskuddet går til humanitære projekter over hele kloden. Caféen er non-profit, og drives af frivillige.

At danse med livet ApS – et brobyggende fællesskab

RSV, Syddanmark

At danse med livet er Registreret Socialøkonomisk Virksomhed beliggende i Odense og​ ​er en non profit lokal forankret organisation, som består af en frivillig forening og en socialøkonomisk virksomhed. Vision er at skabe et innovativt og kreativt fællesskab, hvor det gode liv er i fokus. Et sted for alle, der bor i Odense Kommune, og er udfordret i dansen med livet.​

DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND

RSV, Syddanmark

Den Sociale Udviklingsfond er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed beliggende i Odense. 
I samspil med kommuner, sundhedsvæsen og andre relevante offentlige myndigheder skaber SUF bedre livsvilkår for unge og voksne, som er belastet af betydelige personlige og sociale problemstillinger. SUF udbyder og organiserer støtte-, læring- og udviklingstilbud efter såvel Serviceloven som Loven om Aktiv Beskæftigelse (LAB).

Udviklingsfonden Værftet

Syddanmark

Det Gamle Værft – Øhavets Restaureringscenter er en socialøkonomisk virksomhed, der har formål er at fremme beskæftigelsen for unge med særlige læringsforudsætninger, samt at give folk, der har været borte fra arbejdsmarkedet i længere tid, en mulighed for at komme tilbage. Værket arbejder med at restaurere bevaringsværdige skibe, og forsøger at bevare og videreføre gamle håndværk.

RSV, Syddanmark

Café WØ er en socialøkonomisk virksomhed i Svendborg, der både rummer en brætspils­café og et læringscenter. Virksomheden arbejder for at skabe fællesskab og hjælpe borgere tilbage på arbejdsmarkedet.

Gamle Mursten

Syddanmark

Gamle Mursten er en socialøkonomiske virksomhed ved Svendborg, som renser mursten og genbruge dem.

GLASVÆRKET ved Odense Havn ApS.G

Syddanmark

GLASVÆRKET ved Odense Havn ApS. startede i august 2016 og vil på sigt gerne blive til en socialøkonomisk virksomhed, der ønsker at integrere udsatte eller “skæve” borgere i virksomheden.

Cyke(l)Dellen

RSV, Syddanmark

Cyke(l)Dellen er en socialøkonomisk virksomhed der er opstået gennem et arbejdsmarkedsprojekt under KFUM’s Sociale Arbejde i Odense, og fungerer som en underafdeling af Cafe Paraplyen i Odense. Projektet har til formål at hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet eller i gang med en uddannelse.

Blomster Cafeen

Syddanmark

Blomster Cafeen er en selvejende institution i Svendborg, hvis formål er at være et alternativt spisested for pensionister m.fl., et alkoholfrit tilbud til borgerne, et omsorgssted for mennesker med sociale, psykiske og fysiske problemer samt en arbejdsplads og et samlingssted for en bred kreds af frivillige medarbejdere. Blomster Cafeen drives i dag i samarbejde med KFUM’s sociale Arbejde og Fredens Sogns menighedsråd.

Proces ApS 

RSV, Sjælland

Proces er Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Roskilde. Virksomheden arbejder målrettet på at hjælpe borgere med faglige-, sociale- eller psykiske udfordringer til at skabe en tilværelse med fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Det kan f.eks. være førtidspensionister, fleksjobbere eller blot mennesker, der efter en svær periode i livet har brug for at komme tilbage på sporet i et ordinært job. Målgruppen er indstillet på forandringer og at arbejde med sig selv personligt og fagligt, for at sikre: ‘En proces til selvforsørgelse’

Den Erhvervsdrivende Fond Magleby Skolecenter 

RSV, Sjælland

Magleby Skolecenter er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i Skælskør. 
Magleby Skolecenter praktiserer den anerkendende og inkluderende pædagogik. som tager afsæt i den enkelte unges ressourcer og tilrettelægger undervisningen individuelt således, at den unge hurtigt får succesoplevelser. Samtidig bliver den unge inkluderet og mærker at være en del af et fællesskab.

Urd & Co ApS

RSV, Sjælland

Urd & Co er socialøkonomisk virksomhed i Mern på sjælland.
Hos Urd & Co får børn og voksne et “eget rum” til personlig udvikling. Mennesker mødes hvor de er, i rolige og behagelige omgivelser. Der formidles kærlighed til heste, og lærer af dem med nærvær og nonverbal kommunikation . Det er en invitation til at komme ned i kroppen og mærke. Alle kan opnå at mærke positive forandringer i arbejdet med hestene. Dette har især hjulpet mange børn med traumer og depressioner samt voksne stressramte. Find dem på her Facebook.

WeBoard IVS 

Sjælland

WeBoard er en socialøkonomisk virksomhed i Jyllinge og er et netværk af engagerede erhvervsaktive profiler, som ønsker at gøre en forskel ved at tilbyde gratis Advisory Boards til forandringsparate virksomheder med vækstpotentiale.
Virksomheden repræsenterer forskellige brancher, fagområder og diversitet. Men vigtigst af alt, lysten til at gøre en forskel og skabe vækst. WeBoards mål er at give noget tilbage og sætte virksomhedens erfaringer i spil.

Tværsam

Sjælland

Tværsam er en forening i Stege på Møn, der arbejder med genbrug af brugs-gave- og smykketing fra foreningens værksted. Som NGO har Tværsam arbejdet med Agenda 21 i 25 år og har således til formål at tilgodese sociale, miljømæssige og kulturelle tiltag, lokalt og globalt. Foreningen har i den forbindelse været involveret i adskillige lokale projekter samt i projekter i Afrika og Sydamerika. Tværsam har faste aftaler om at støtte fra bl.a. Amnesty og Mellemfolkeligt Samvirke.

KulturCosmos

Sjælland

KulturhusCosmos er et mindre kulturhus midt i den lille stationsby Viby Sj., som skaber fællesskab på tværs af alder og interesser gennem aktiviteter med en kunstnerisk værdi i form af teater, livemusik og billedkunst. Huset har et socialt sigte, der favner de unge, som har brug for hjælp til kompetenceafklaring i forbindelse med uddannelse og arbejde.

Forkanten

Sjælland

Forkanten er et inkluderende beskæftigelses-, aktiverings- og bolig-tilbud. Altså en helhedspædagogisk ramme om et ungt, støttekrævende menneskes hverdag.

Musholmfonden 

RSV, Sjælland

Musholm Sport, Ferie & Konference er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Korsør, hvor et eventuelt overskud bruges på at understøtte et socialt formål om at tilbyde ferie- og fritidsaktiviteter for mennesker med handicap.

SUMAK

RSV, Sjælland

SUMAK er en socialøkonomisk virksomhed i Korsør, som producerer mad inspireret fra mange forskellige verdensdele og fra vores egen mormor mads kultur. Kundegruppen er private og virksomheder. Sumak arbejder også med at integrere socialt udsatte kvinder på arbejdsmarkedet – gennem forløb/job.

UNA

Sjælland
UNA er den nyeste socialøkonomiske virksomhed i Kariseorganisationen og her arbejdes med kunst og håndværk. Værkstedsbutikken UNA er beliggende i Haslev midtby og varerne i butikken er alle af kreativ og håndværksmæssig karakter fremstillet af studerende fra Karise. UNA har flere personer ansat på særlige vilkår. 

Karisefonden

Sjælland

Karisefonden er et helhedspædagogisk, værdibaseret, privat, socialøkonomisk bo-, uddannelses- og beskæftigelsestilbud til unge og voksne mennesker med særlige indlæringsvanskeligheder som f.eks. udviklingshæmning, autisme og ADHD.

Virksomheden har Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU), § 107 botilbud, § 104 dag- og fritidstilbud samt socialøkonomiske virksomheder, hvor man kan arbejde i § 103 beskæftigelsestilbud.

Landliv

Sjælland

Landliv er en socialøkonomisk virksomhed i Holeby på Lolland, og fungerer som et partnerskab mellem Grønt Center, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Maglemølle Erhvervspark (Næstved Egnens Udviklingsselskab) og bp-u holding a/s, hvor direktøren kan inddrage medarbejdere fra disse virksomheder til løsning af opgaverne.

SYMB!

Sjælland

SYMB! er en foreningsdrevet upolitisk netværksorganisation og en socialøkonomisk virksomhed under opbygning i Kalundborg. SYMB! er en netværksplatform for tværgående frivilligmiljøer og sociale fællesskaber på tværs af klassiske interessegrupper.

Legehytten.dk

Sjælland

Legehytten.dk i Slagelse Legehytten.dk sælger danskproduceret kvalitetshåndværk til børnefamilierne. Virksomheden ønsker at tage et socialt ansvar og vil gerne være med til at gøre en forskel. Derfor samarbejder man med sociale værksteder og en produktionsskole omkring produktionen af udvalgte dele til virksomhedens legehuse.

Café HavehusetCafé

Sjælland

Havehuset Socialøkonomisk café i Frederiksborg Slotshave ved Hillerød. Café Havehuset drives af drives af Mette Schou Hansen i samarbejde med Jobcenter Hillerød. Målgruppen for medarbejdere i Café Havehuset er borgere, som har brug for afklaring, opkvalificering og/eller støtte til at komme i uddannelse eller på arbejdsmarkedet.

Knithouse Denmark  

Sjælland

Knithouse Denmark i Haslev ønsker at være Danmarks største socialøkonomiske webshop, der forhandler garn og strikkeopskrifter. Virksomheden vil samtidig gerne skabe arbejdspladser til flygtninge og indvandrere og inspirere andre små og mellemstore virksomheder til at ansætte mangfoldigt.

Kulturhuset Leopold

Sjælland

Kulturhuset Leopold i Karise er en socialøkonomisk virksomhed, som skal drives sammen med unge mennesker, der på grund af betydelig nedsat fysiske eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer, ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår.

Danhostel Faxe

Sjælland

Danhostel Faxe er en socialøkonomisk virksomhed, der primært drives af mennesker med særlige behov. Udover overnatning (85 pladser) tilbyder Danhostel Faxe også faciliteter til afholdelse af konferencer og kurser og selskabslokaler.

Møntvaskeriet i Rengegade 

Sjælland

Møntvaskeriet i Rengegade er en socialøkonomisk virksomhed i Store Heddinge, som arbejder for at skabe arbejdspladser til udsatte borgere, sikre offentlige vaskemuligheder for beboere omkring Store Heddinge, hjælpe ældre med vaskeservice samt tilbyde vaskefaciliteter til turister, campister og sejlere.

Nye Rødder 

RSV, Sjælland

Nye Rødder er en socialøkonomisk virksomhed i Ringsted, som arbejder for at flygtninge og indvandrer i Danmark kan skabe sig et bæredygtigt livsgrundlag helbredsmæssigt, socialt og arbejdsmæssigt. Det sker gennem havearbejde og dyrkning af økologiske grøntsager.

Haverefugiet

Sjælland

Haverefugiet i Sorø arbejder med naturen som ramme for rehabilitering af stress. Refugiet har både have, skov og eng til rådighed og tilbyder haveterapiforløb til sygemeldte med arbejdsbetinget stress.

Kadetten

Sjælland

Kadetten er en socialøkonomisk virksomhed i Helsingør, som skabe plads på arbejdsmarkedet til mennesker med særlige behov bl.a.menneske,der er diagnosticeret med ADHD, autisme/asperger og OCD. Virksomheden tilbyder en kombination af pædagogiske læringsforløb og moderne virksomhedsdrift.

Café Chaplin

Sjælland

Café Chaplin er en socialøkonomisk café beliggende i det gamle Helsingør. Udover at fungere som café og spiserestaurant er Café Chaplin et beskæftigelsestilbud for mennesker med psykiske og/eller fysiske handicaps og andre, der har mistet tilknytningen til arbejdsmarkedet, og som ønsker større livskvalitet gennem meningsfuld beskæftigelse.

Kilden

Sjælland

Den socialøkonomiske virksomhed, Kilden, har adresse på Esrum Kloster & Møllegård og tilbyder i tæt samarbejde med oplevelsesattraktionen særligt tilrettelagt uddannelse og beskyttet beskæftigelse.

Grandhøjen

Sjælland

Granhøjen i Nykøbing Sjælland er arbejder med en bred vifte af pædagogiske og behandlingsmæssige tilbud, heriblandt botilbud med fokus på forskellige problematikker, som f.eks. spiseforstyrrelser, autisme, skizofreni, borderline og stofmisbrug. Institutionen har 4 socialøkonomiske virksomheder, som omdrejningspunkt for sit arbejde: Nygårdens Gårbutik, Tjørneparkens køkken, Håndværkerteam og Hotel du vest.

Nautic Marine

Sjælland

Nautic Marine er en socialøkonomisk virksomhed, der arbejer med at integrere mennesker med handicap på arbejdsmarkedet gennem et forretningsmæssigt fokus på kursusvirksomhed.

SOVI

Sjælland

SOVI er en social økonomisk virksomhed i Søborg, der beskæftiger voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser.

Sct. Hans Have

RSV, Sjælland

Sct. Hans Have er en forening, der bygger på principperne om socialøkonomisk virksomhed. Foreningen arbejder gennem cafedrift, koncerter, kunstudstillinger, plantesalg m.m. med rehabilitering, recovery og afstigmatisering af udsatte grupper (psykiatriske patienter, udsatte ledige borgere og flygtninge).

Gensalg

Sjælland

Gensalg i Roskilde kombinerer social og grøn ansvarlighed på flotteste vis. Virksomheden, der drives på socialøkonomiske vilkår, giver vi borgere mulighed for jobprøvning og erhvervspraktikforløb med henblik på at gøre dem klar til at vende tilbage til eller træde ind på arbejdsmarkedet.
Samtidig er virksomheden med til at sætte affald på dagsordenen som en værdifuld ressource.

Dankbar

Sjælland

Dankbar er en socialøkonomisk virksomhed i Roskilde, som arbejder for at give unge med psykisk sårbarhed en ny chance. Virksomheden rummer både skole for psykisk sårbare, café, tøjforretning og blomsterbutik.

INSP!

RSV, Sjælland

INSP! står for ‘inspi­ra­to­rium’. Det, at insp’e — og er en foren­ing, der arbe­jder på at skabe et oplevelse­shus og cateringvirksomhed midt i Roskilde som en socialøkonomisk virksomhed med afdelinger inden for medier, musik, mad, opkvalificering m.m.

FA Stillads

Sjælland

FA Stillads i Lynge nord for København leverer stillads-løsninger til både private, virksomheder og større entreprenører og tager samtidig et stort socialt ansvar ved at løfte mennesker gennem praktikpladser og uddannelse i samarbejde med AMU, jobcentre og fængsler.

Dansk Graverings Center 

Sjælland

Dansk Graverings Center er en socialøkonomisk virksomhed i Karlslunde, som siden grundlæggelsen i 1999 har udviklet sig til et af de største servicecentre for påsætning af logoer i Danmark. Virksomheden giver bl.a. gennem arbejdsprøvninger plads til mange af de mennesker, som ellers har haft svært ved at komme tilbage til arbejdsmarkedet efter sygdom o. lign.

Elleslettegård

Sjælland

Elleslettegård er et selvejende dag- og døgntilbud beliggende i Vedbæk. Den primære målgruppe er borgere i alderen 16-30 år med kognitive og socialkognitive vanskeligheder.Stedet driver en række værkstedstilbud, der fungerer som små socialøkonomiske virksomheder, hvor de unge arbejder som et led i deres uddannelse – bl.a. en blomsterbutik, et ridecenter og en montageafdeling.

Foreningen Børn og Unges Trivsel

RSV, Sjælland

Foreningen Børn og Unges Trivsel i Herlev er en socialøkonomisk virksomhed, der har til formål at fremme trivsel og sundhed for børn, unge og deres familier

Dorthe Mariehjemmet

RSV, Sjælland

Dorthe Mariehjemmet er en registreret socialøkonomisk virksomhed. Hjemmet er en selvejende institution fra 1969 med 90 moderne plejeboliger. Dorthe Mariehjemmet er dannet med udgangspunkt i Mariehjemmenes ”ideologi” – nemlig at man ikke skal lave institutioner! Man skal lave hjem!

LOBPA

Midtjylland, RSV, Sjælland

LOBPA er en brugerstyret organisation – drevet som en socialøkonomisk virksomhed. Organisationen arbejder for at bevare og udbygge muligheden for, at mennesker med handicap kan leve et liv på samme vilkår som andre ved hjælp af borgerstyret personlig assistance (BPA).

Grennessminde

RSV, Sjælland

Grennessminde i Taastrup støtter, huser, uddanner og kvalificerer unge med særlige behov til et aktivt og bidragende samfundsliv i samarbejde med det øvrige arbejdsmarked. Virksomheden har flere små industrivirksomheder, hvorfra der leveres ydelser af højeste kvalitet med fokus på økologi og bæredygtighed: Det Nye Køkken: Mad ud af huset med guldmærke i økologi (90-100%), herunder frokostordninger og mad til events. Det Økologiske Gartneri: Engrossalg, særbestillinger og salg af planter til private. Bageriet: 100% økologisk. Caféer: 2 caféer på Vestegnen, Væksthuset og AlbertineGrøn Service: Ejendomsservice, fx græsslåning og vedligehold for boligforeninger og virksomheder. Grøn Transportservice: Kørsel af varer fra A til B – gerne i elbiler. Smede– og tømrerværksted: Skræddersyede løsninger til private, fx havemøbler, samt større ordrer fra virksomheder.

People Like Us

Sjælland

Bryggeriet People Like Us er en socialøkonomisk virksomhed i Brøndby, som skal skabe beskæftigelse til mennesker med en autismediagnose og andre sårbare.

Egebjerg Landsbyvirksomhed

Sjælland

Egebjerg Landsbyvirksomhed er en socialøkonomisk virksomhed, som vil agere fødselshjælper for iværksættere og ildsjæle i Egebjerg og omegn. Foreningens formål er at skabe et jobmæssigt fundament for arbejdsløse, handikappede, eller på anden vis besværede grupper, eller blot skabe arbejdspladser til gode for Odsherred generelt.

Fonden Grantoftegaard 

RSV, Sjælland

Fonden Grantoftegaard er siden 1991 blevet brugt af Ballerup kommune, som forsøg på at drive en social økonomisk virksomhed på markedsvilkår.
Virksomheden består af økologisk landbrug og gårdbutik.

Young Global Pioneers

RSV, Sjælland

Young Global Pioneers er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Hellerup, der arbejder for at skabe netværk og indsigter for livet for unge mellem 18 og 22, der er nysgerrige på verden. Virksomheden arrangerer 3-ugers rejser til Indien, Kina eller Tanzania, hvor unge rejser sammen med jævnalderne fra en bred vifte af lande for at interagere, inspirere og blive inspireret samt at engagere sig i en varig globalt netværk.

Powerjobsøgernes Landsorganisation

RSV, Sjælland

Powerjobsøgernes Landsorganisation  er en Social Økonomisk virksomhed, som driver et mangfoldigt jobsøgningsnetværk, hvor jobsøgere får jobsøgningsglæde, fællesskab og kommer hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Virksomheden arbejder med at forebygger ensomhed, ledighedsstress og langtidsledighed. Netværket er landsdækkende med sekretariat i Rødovre, og virksomheden har pt. fysiske afdelinger i Ballerup, Rødovre, Frederiksberg, Bryggen (Amager) og Køge.

U:point

RSV, Sjælland

U:point er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Ballerup, og et socialfagligt tilbud til kommunerne om støtte og behandling til udsatte unge og forældre. Gennem meningsfulde fællesskaber arbejder virksomheden med at styrke sociale kompetencer og skabe personlig udvikling hos unge, der er udfordret af psykiske og sociale udfordringer.

etgodtlivnu ApS

Hovedstaden

etgodtlivnu ApS er en virksomhed, der tager socialt ansvar.  Vi ønsker bl.a. at bidrage til, at frivillige organisationer kan få glæde af at inddrage tankegangen og samtaleredskaberne fra TP i deres arbejde med at hjælpe børn, unge og voksne til at skabe sig en bedre tilværelse.

EnergiCenter Voldparken

Sjælland

EnergiCenter Voldparken er en socialøkonomisk virksomhed i Brønshøj for alle – unge såvel som ældre – der vil deltage i aktiviteter indenfor idræt, natur og kultur gennem mere end 50 frivillige foreninger.

Den erhvervsdrivende Fond Det Levende Køkken

Bornholm, RSV

Fonden Det Levende Køkken er en socialøkonomisk virksomhed i Østermarie på Bornholm, som har til formål formål, gennem undervisning og kursusvirksomhed, at højne kvaliteten af den mad og de måltider, der tilberedes for børn og voksne hjemme i familierne.

​​Kærbygård

Bornholm, RSV

​​Kærbygård i Rønne er et privat socialøkonomisk virksomhed (RSV), som driver bosted for psykisk udviklingshæmmede borgere med særlige behov.

Bornholms Mosteri

Bornholm

Bornholms Mosteri fremstiller økologisk saft og most, og skaber samtidig jobs til socialt udsatte. Virksomheden sætter en ære i at rendyrke råvarens originale smag samt fremelske potentialet – naturligt såvel som menneskeligt. Produkterne sælges til førende restauranter i Norden.

Bornholms Middelaldercenter

Bornholm, RSV

Bornholms Middelaldercenter er et videnpædagogisk oplevelsescenter, der arbejder med levende formidling af bornholmsk, dansk og europæisk middelalder. Oplevelsescentret er på 15 ha beliggende 500 meter fra Østerlars Rundkirke i den smukke bornholmske natur med skov, åløb og klippeløkke.

Elderlearn

Hovedstaden

Elderlearn er en socialøkonomisk virksomhed i København, som gennem deres platform matcher ældre borgere med sprogstuderende udlændinge som har brug for nogen, som de kan øve sig i at tale dansk med. Ved at matche de to grupper er Elderlearn med til at afskaffe ensomhed blandt ældre og hjælpe udlændinge med at blive integreret i det danske samfund.

 

Københavneravisen 

Hovedstaden, RSV

Københavneravisen er en socialøkonomisk virksomhed og en avis som udkommer i indre københavn. Virksomheden skaber plads til personer, som er udenfor arbejdsmarkedet og give dem reel mulighed for en ny tilværelse på en rummelig arbejdsplads, hvor opgaverne er tilrettelagt efter medarbejdernes behov.

Life Changes 

Hovedstaden

Life Changes er en socialøkonomisk virksomhed i København og et helhedsorienteret tilbud for borgere, der lever på kanten af samfundet. Det er for borgere der skal socialiseres eller resocialiseres, fordi det er virksomhedens overbevisning, at  man for at opnå varig selvforsørgelse, skal have de mest basale kompetencer som er en forudsætning for succesfuldt og indgå i uddannelse samt samfunds- og arbejdsmarkedsmæssige sammenhænge.

Fonden The Lake

Hovedstaden, RSV

Fonden the lake er en Registreret  Socialøkonomisk Virksomhed i København hvis formål er udvikle og udbrede alternativ kultur på såvel lokalt, nationalt og internationalt plan. Fonden skal arbejde for, at den alternative kultur får mulighed for at udvikle sig, vækste og få øget eksponering og tilgængelighed. Dette er gjort ved at sende radio med eksperimenterende, grænsesøgende, overset, glemt, radikalt, nyt og gammelt musik samt lydkunst 24 timer i døgnet, alle årets dage på The Lake Radio.

Fonden Morgencafé for Hjemløse 

Hovedstaden, RSV

Morgencafé for Hjemløse er Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i København, der arbejder for at nedbringe hjemløshed samt forbedre livsvilkårene for socialt udsatte. Morgencaféens værdigrundlag bygger på empati, solidaritet og omsorg. Morgencaféen serverer mad, uddeler tøj og soveposer samt tilbyder lægehjælp, fysioterapi, fodterapi, klipning og juridisk rådgivning.

Indvandrer Kvindecentret (RSV)

Hovedstaden, RSV

Indvandrer Kvindecentret er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed i København, som er et netværks- og kompetencecenter for etniske minoritetskvinder og deres familier. Som tilbyder en lang række aktiviteter, der dels har til formål at styrke netværk og opbygge fællesskaber dels udvikle realkompetencer ud fra de livssituationer kvinder og børn befinder sig i.

AFUK Productions ApS

Hovedstaden, RSV

AFUK produktionsskole er en socialøkonomisk virksomhed i Købehavn og del af Akademiet For Utæmmet Kreativitet, et utraditionelt uddannelsesmiljø, hvor mennesker mødes i et eksperimenterende arbejdsfællesskab der handler om kultur-projekter, mennesker, mad, krop, kunst og formidling.

Nordisk Fond for Miljø og Udvikling 

Hovedstaden, RSV

Nordisk Fond for Miljø og Udvikling (Nordeco) er en registreret social virksomhed i København, der ejes fuldt ud af Nordic Foundation for Development and Ecology. Virksomheden gennemfører forskning, opbygger kapacitet, forbinder mennesker og støtter interventioner på stedet – og rådgiver i international udvikling.

C:NTACT

Hovedstaden, RSV

C:NTACT er en socialøkonomisk virksomhed på Frederiksberg, som arbejder for at sætte fokus på sociale og kulturelle problemstillinger gennem professionalisering og formidling af menneskers virkeligheder på scenen, radio og film. Vi giver mennesker, særligt unge, en stemme og en mulighed for at skabe nyt billede af sig selv og en ny relation til hinanden og samfundet.

Gang i Gaden

Hovedstaden

Gang i Gaden er en socialøkonomisk virksomhed på Vesterbro i København og del af Settlementets sociale handelsgade. Gang i Gaden fungerer som et aktivt værested, hvor man bliver mødt som et helt menneske. Alle, der kan, giver en hånd med i de mange daglige arbejdsopgaver i det omfang, som man har overskud og ressourcer til. I Gang i Gaden har man mulighed for at få personlig vejledning i forhold til blandt andet arbejdsmarkedet, aktivering og sundhed.

Fredes Woodshop

Hovedstaden

Fredes Woodshop er en socialøkonomisk virksomhed på Vesterbro i København og del af Settlementets sociale handelsgade. Fredes Woodshop fungerer som et bemandet kreativt arbejdsrum med fokus på træarbejde. Brugere fra værestedet Gang i Gaden, samt Saxogades virksomhedspraktikanter og frivillige får her muligheden istandsætte genbrugsmøbler og designe bæredygtige boligartikler, som efterfølgende sælges i Normas.

Grønne Kræfter

Hovedstaden

Grønne Kræfter er en socialøkonomisk virksomhed på Vesterbro i København og del af Settlementets sociale handelsgade. De Grønnefingre er en bygartner- og gårdmandsservice, med opkvalificering og beskæftigelse for folk på kanten af arbejdsmarkedet. Målet er at gøre Vesterbro mere grøn og mere bæredygtig, og gerne gøre det socialt ansvarligt ved at skabe nye rummelige arbejdspladser.

Normas

Hovedstaden

Normas er en socialøkonomisk virksomhed på Vesterbro i København og del af Settlementets sociale handelsgade. Virksomheden sælger redesignede/upcyclede/vintage møbler, der er istandsat på eget værksted. Der er lagt vægt på bæredygtige materialer, uden at der er gået på kompromis med design og funktion. Normas sælger også nøje udvalgte produkter/accessories fra de bedste brands, både helt nye kollektioner og demovarer/samples.

Heidi & Bjarne

Hovedstaden

Heidi & Bjarne er en socialøkonomisk virksomhed på Vesterbro i København og del af Settlementets sociale handelsgade. Virksomheden har fokus på børnetøj og tilbehør og sælger genbrug og redesign baseret på bæredygtighed til priser, hvor alle kan være med. Heidi & Bjarne er samtidig en rummelig arbejdsplads for mennesker, som af forskellige årsager befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Café Sonja

Hovedstaden

Café Sonja er en socialøkonomisk virksomhed på Vesterbro i København og del af Settlementets sociale handelsgade. Caféen producerer god og billig mad, gerne af økologiske råvarer. Samtidig er Caféen arbejdsplads for flere udsatte borgere.

Fonden Settlementet på Vesterbro 

Hovedstaden, RSV

Settlementet er en registreret socialøkonomisk virksomhed på Vesterbro i København. Organisationen blev grundlagt i 1911, men arbejder i dag for at skabe håb, udvikling og meningsfulde (arbejds)fællesskaber, ved at sikre at det enkelte menneske kan udfolde sit potentiale i et fællesskab. Settlementet driver flere socialøkonomiske butikker i Saxogade – den sociale handelsgade.

Impact Roasters

Hovedstaden

Hos Coffeeprint-impact roasters kan kaffen spores direkte tilbage til de træer, kaffen er vokset på. Kaffen importeres direkte uden mellemmænd, dermed er der garanti for at kaffen ikke støtter korrupte systemer og strukturer.

Fritidsakademiet (FRAK)

Hovedstaden, RSV

Fritidsakademiet er en socialøkonomsik virksomhed i København, som arbejder for på at give unge på kanten af samfundet en vej ind på arbejdsmarkedet. Virksomheden arbejder tæt sammen med kommunale samarbejdspartnere om at brobygge unge til faste fritidsjobs.

Ligaia

Hovedstaden, RSV

Ligaia er en socialøkonomisk virksomhed i København og et website, hvor man kan donere til/investerer i en bæredygtig fremtid ved at støtte indsatser i forhold til f.eks. fattigdom og klimaeffekt.

DeltagerDanmark ApS

Hovedstaden, RSV

DeltagerDanmark i København er etableret som 100% uafhængig og selvstændig socialøkonomisk konsulent-, rådgivnings- og undervisningsvirksomhed. Virksomheden er startet af en række medarbejdere med en fortid i Tænketanken Cevea.

I tråd med verden (ITMV)

Hovedstaden

“I tråd med verden” er startet i 2010 af KEA – Københavns Erhvervsakademi og Dansk Røde Kors som et integrationsprojektet, men visionen er at skabe en socialøkonomisk virksomhed, der beskæftiger udsatte flygtninge- og indvandrerkvinder i Danmark. ITMV fungerer som et produktionsværksted for virksomheder, designere og kunstnere, der ønsker at få tilgang til gamle håndarbejdsteknikker som strik, hækling og broderi.

Cirkelines Æske

Hovedstaden

Cirkelines Æske er en genbrugsbutik der henvender sig til børn fra 0 – 14 år. Overskuddet fra Cirkelines Æske går til at hjælp hjemløse og misbrugere på fode igen.

SydhavnsCompagniet

Hovedstaden

SydhavnsCompagniet i Sydhavnen i København har som formål at sikre sociale- og beskæftigelsesfremmende lokale indsatser samt at arbejde for at fremme netværksopbygning og aktivt medborgerskab blandt udsatte borgere i lokalområdet.

Halmøhus 

Hovedstaden

Halmøhus i København tilbyder familiebehandling til afsonere og deres familier for at forebygge sociale problemer og den negative sociale arv hos de dømtes børn. Ligeledes støttes familierne i inklusion i samfundet.

Det Sociale Vaskeri

Hovedstaden, RSV

Det Sociale Vaskeri er en socialøkonomisk virksomhed på Frederiksberg, hvis overskud støtter Kirkens Korshærs sociale arbejde, såsom varmestuer, herberger, samt meget mere.

Bike & Bloom

Hovedstaden

Bike & Bloom er en socialøkonomisk virksomhed i Valby, som tilbyder flygtninge en vej ind på det danske arbejdsmarked.
Virksomheden har et stort blomsterværksted på det gamle grønttorv i Valby og sælgere buketter via mobilt gadesalg fra virksomhedens ladcykler i Kbh. og på Frederiksberg. Virksomhedens overskud bruges til at skabe nye arbejdspladser, indkøb af ressourcer samt opkvalificering af de ansatte.

Hellebro

Hovedstaden

Hellebro er en non-profit forening og et værested for unge hjemløse i Valby, som også indeholder en socialøkonomisk del, hvor unge hjemløse skal styre udlejning af lokaler mm.. Hellebro skal efter planen også indeholde kontorhotel, ungdomsboliger og herberg

Plan B 

Hovedstaden

Plan B er en privat socialfaglig organisation i Valby, som siden 1999 har arbejdet med og i familier med en bred vifte af udfordringer, samt marginaliserede og utilpassede unge, der ikke kan rummes i det etablerede system. Plan B hjælper også kommunerne med at løfte den sociale opgave til gavn for samfundet

WeShelter

Hovedstaden

WeShelter er et fællesskab af sociale tilbud, der har arbejdet blandt hjemløse og udsatte i København siden 1893. Indtil december 2014 hed virksomheden “Missionen blandt Hjemløse”. Virksomheden består af herbergene Mændenes Hjem på Vesterbro, Kollegiet Gl. Køge Landevej i Valby og RG60 på Nørrebro. Derudover drives værestederne Amadeus, Pegasus, Projekt Offside, Værestedet i Sydvest og NABO-center Amager.

Fountain House

Hovedstaden

Fountain House er et rehabiliteringstilbud til mennesker fra 18-60 år med psykiske problemer i København. Stedet tilbyder psykisk sårbare borgere et sted, hvor de kan genfinde og udvikle deres evner og ressourcer i deres helt eget tempo ved at indgå i en meningsfuld hverdag med fokus på uddannelse, arbejde og netværksrelationer, men der er i høj grad også fokus på sociale aktiviter.

Pilot Film

Hovedstaden

Pilot Film er et produktionsselskab og en socialøkonomisk virksomhed i København, og flere af virksomhedens projekter, har et socialt, sundheds- eller miljømæssigt formål og er “non-profit” projekter for Pilot Film, hvor et evt overskud vil blive geninvesteret i formålet/virksomheden.

Kompostbudene

Hovedstaden

Kompostbudene er et grønt socialøkonomisk initiativ i København, der sætter fokus på nogle af de sociale udfordringer i samfundet som ledighed i blandt socialt udsatte. Kompostbudene har en vision om at gøre kompostering let og tilgængelig og ikke mindst sjovt for mennesker i byen og tilbyder i den forbindelse boligforeninger, etageejendomme og institutioner om at få hjælp til at komme i gang med affaldssortering af husholdningsaffaldet, kompostering, vedligeholdelse og hjælp til at bruge komposten lokalt.

Frugtplukkerne

Hovedstaden

Frugtplukkerne er en socialøkonomisk virksomhed i København med en vision om at skabe et mangfoldigt arbejdsmarked, der giver bedre job- og uddannelsesmuligheder for sårbare unge mellem 18 og 30 år. Virksomheden arbejder for at udnytte den overskudsfrugt, som hvert år går til spilde i de danske haver, til most og andre produkter. Derfor har virksomheden kontakt med over 150 haver på Amager, som er æbledonorer, når deres træer bærer frugt.

Rub & Stub

Hovedstaden, RSV

Rub & Stub er en socialøkonomisk madkulturvirksomhed i København, der kombinerer teori og praksis for at skabe en mere bæredygtig madkultur og for at styrke sociale (mad)fællesskaber.

Horisont-amba

Hovedstaden, RSV

Horisont-amba er en socialøkonomisk virksomhed i København, der har til formål at understøtte skabelse af arbejdspladser for marginaliserede mennesker. Virksomheden fungerer som videns- og udviklingsfacilitatorer inden for socialpædagogisk, socialpsykiatrisk og omsorgsarbejde ledelse og organisationsudvikling og projektledelse.

Gadens Stemmer 

Hovedstaden, RSV

Gadens Stemmer er en socialøkonomisk virksomhed i København for mennesker, som det ordinære arbejdsmarked ikke formår at rumme. Gadens Stemmer tilbyder guidede byvandringer/kanalrundfarter og foredrag med fokus på guidens personlige historie fra et liv på kanten af samfundet.

Center for Konfliktløsning

Hovedstaden

Center for Konfliktløsning er en medlemsorganisation (NGO) og en socialøkonomisk virksomhed (non-profit) beliggende på Frederiksberg.

tiny gardens

tiny gardens er en socialøkonomisk virksomhed i København, der producerer og sælger vindueshaver. Virksomhedens formål er at give alle mennesker muligheden for at dyrke deres egen mad og opleve glæden herved samt at bidrage til at skabe arbejdspladser til folk, der står udenfor det normale arbejdsmarked.
Tiny gardens tilbyder en gennemtænkt og æstetisk løsning, der er udviklet på et bæredygtigt grundlag i alle henseender, som tager afsæt i genbrug, økologi samt social ansvarlig produktion og arbejdskraft.

E-BRO

Hovedstaden

Den socialøkonomiske virksomhed E-BRO i København udvikler software til beskæftigelsesindsatsen. Virksomhedens formål er at øge borgerens medproduktion omkring egen sag og skabe mulighed for et meningsfuldt arbejde selvom der er behov for flere pauser eller en fleksibel medmenneskelig tilgang.

Bybi

Hovedstaden

Bybi er en lokal og socialøkonomisk virksomhed i København, som  arbejder for en rigere natur og et bedre samfund i en tror på at alle har noget at bidrage med.

All Ears TM

Sjælland

All Ears er en socialøkonomisk virksomhed med en mission om at levere Danmarks bedste telemarketing ydelser ved at uddanne og ansætte mennesker med synshandicap.

Caféen Cadeau

Hovedstaden

Caféen Cadeau er en socialøkonomisk virksomhed på Frederiksberg, der drives af Frederiksberg Integrationsforening (FIF) og Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT). Overskuddet af driften går til humanitære og integrationsprojekter i ind- og udland. Café Cadeau danner ramme for et Drop-in-Center, med formålet at tilbyde nydanskere rådgivning på områder som økonomi, jura og sundhed samt at give mulighed for fortrolige individuelle samtaler.

 LivaCreation

Hovedstaden, RSV

LivaCreation er en RSV-godkendt socialøkonomisk designvirksomhed i København, der producerer og sælger interiørprodukter, og produktionen varetages primært af kvinder, der til tilknyttet LivaRehab – kvinder med skadevirkninger efter prostitution, incest, vold og seksuelle overgreb.

LivaRehab

Hovedstaden, RSV

LivaRehab er en socialøkonomisk virksomhed på Frederiksberg og det første nordiske rehabiliteringscenter, der rehabiliterer mennesker med prostitutionsskader, incestoverlevere, mennesker der er gået i stå pga. seksuelle overgreb og kønsrelateret vold og undertrykkelse og har komplekse sammensatte psykosociale udfordringer, der gør at de er langt uden for arbejdsmarkedet.

Foreningen Det Europæiske Hus

Hovedstaden, RSV

Foreningen Det Europæske Hus er en socialøkonomisk virksomhed på Frederiksberg, som gennem socialt, kulturelt og andet arbejde på nationalt og internationalt plan, virker for integration af de dårligst stillede grupper i deres respektive samfund, således at disse får mulighed for at opnå en aktiv livskvalitet som alternativ til anbringelse på institutioner.

Plyssky

Hovedstaden

Plyssky er en socialøkonomisk virksomhed på Frederiksberg, som støtter Mødrehjælpen og Home-Start (internat, hjælpeorganisationer til småbørnsfamilier). Det er Danmarks eneste web-shop med upcyclet og brugt børnetøj.

mormor.nu

Hovedstaden

mormor.nu er en strikkevirksomhed på Frederiksberg, som beskæftiger langtidsledige og udsatte kvinder. Virksomheden sælger hjemme- og maskinstrik til hele verden.

HKI – Hans Knudsen Instituttet

Hovedstaden, RSV

HKI – Hans Knudsen Instituttet HKI er en socialøkonomisk virksomhed i København, som arbejder med mennesker med komplekse problemstillinger, hvor en manglende tilknytning til arbejdsmarkedet er kombineret med andre problematikker i forhold til bolig, misbrug, økonomi eller andet.

Baisikeli

Hovedstaden

Baisikeli er en social virksomhed i København, som indsamler brugte cykler i Danmark og sender dem til Mozambique, hvor cyklerne genererer arbejde, uddannelse samt bedre og billigere transport for virksomhedens kunder. Projektet er finansieres via Baisikelis to butikker i Danmark, som sælger, reparerer og lejer cykler ud.

Café Exit

Hovedstaden

Café Exit er en socialøkonomisk café på Vesterbro i København under foreningen Exit, som har en palet af tilbud, og målet er at hjælpe indsatte og ex-indsatte til at leve som aktive mennesker uden kriminalitet.

Københavns Madhus

Hovedstaden, RSV

Københavns Madhus er en socialøkonomisk virksomhed , som arbejder for en bæredygtig, sund og livsglad spisekultur i det offentlige rum.

Fødevarebanken

Hovedstaden, Midtjylland, RSV

Fødevarebanken er en non-profit humanitær organisation, hvor godt 35 frivillige medarbejdere er med til at videredistribuere overskudsfødevarer fra samarbejdspartnere i fødevarebranchen til en lang række hjælpeorganisationer i København.

Muhabet

Hovedstaden

Muhabet er et aktivitetssted for mennesker, som er psykisk syge og traumatiserede, med fokus på flygtninge og indvandrere. Muhabet er et værested, hvor man kan have kærligt og uforpligtende samvær med andre på tværs af religiøse, kulturelle og nationale forskelle.

Specialisterne

Sjælland

Specialisterne er en er en socialøkonomisk virksomhed, der skaber jobmuligheder for mennesker med autisme og lignende udfordringer. Virksomheden har i dag samarbejder og enheder i Argentina, Australien, Brasilien, Canada, England, Indien, Irland, Island, Nordirland, Norge, Schweitz, Spanien, Tjekkiet, Tyskland, USA og Østrig

Props & Pearls 

Hovedstaden

Props & Pearls er en socialøkonomisk virksomhed i København, og er et sted hvor kvinder i et trygt og feminint miljø kan komme og få inspiration til, hvordan de selv kan bidrage til at genvinde sundhed og kvindelighed.

LOGIK & CO.

Hovedstaden, RSV

LOGIK & CO. er et prisbelønnet københavnsk byggefirma og en registreret socialøkonomisk virksomhed, som laver alt fra ophængning af hylder til totalrenoveringer.

Givrum.nu

Hovedstaden

Givrum.nu er en socialøkonomisk virksomhed i København, som rådgiver ejere af tomme bygninger i administrative og praktiske problemstillinger forbundet med at tage bygninger i brug til mere eller mindre midlertidige aktiviteter. Virksomheden fungerer desuden som bindeled mellem ejere af tomme bygninger og brugere, der mangler plads og samarbejder med både kommuner, ejendomsselskaber, foreninger og virksomheder.

Buddha Bikes

Hovedstaden

Buddha Bikes er en registreret socialøkonomiske virksomhed i København, som arbejder for en bedre og mere inkluderende holdning til mennesker og imod den udbredte brug-og-smid-væk-kultur – og vi vil gerne påvirke andre til at gøre det samme. Med tre principper – ordentligt håndværk, miljøhensyn og et socialt fokus – er virksomhedens arbejde et af de små tandhjul, der er med til at skubbe det store maskineri i den rigtige retning.

Cykelven

Hovedstaden, RSV

Cykelven er en registreret socialøkonomiske virksomhed i København, som vil gøre det lettere at være cyklist i byen, ved at tilbyde ansatte på udvalgte arbejdspladser reparationer i arbejdstiden. Virksomheden arbejder via cykelfremme for et grønnere miljø, mere sundhed og glæde i hverdagen og skønnere byer. Cykkelven reinvesterer sit overskud, men bruger også mange midler på Afrikanske engagementer.

Amager Skovhjælpere

Hovedstaden

Amager Skovhjælpere er en socialøkonomisk virksomhed på Vestamager. Virksomheden beskæftiger sig med naturpleje, anlægsarbejde, dyrehold og publikums service. Det er en rummelig arbejdsplads, som inkludere mennesker, der af forskellige årsager befinder sig på kanten af eller uden for arbejdsmarkedet.

Send flere krydderier

Hovedstaden

Send flere krydderier i København er en cateringvirksomhed der producerer lækker, anderledes og økologisk mad til virksomheder og privatpersoner. Virksomheden har til formål at skabe arbejdspladser og integrere etniske minoritetskvinder langt fra arbejdsmarkedet på det danske arbejdsmarked.

Incita

Hovedstaden, Midtjylland, RSV

Incita er socialøkonomisk virksomhed, som arbejder for at udvikle det rummelige arbejdsmarked – ikke blot ved at tale om det, men ved at levere det. Incita, der er det tidligere revacenter i København, beskæftiger i dag cirka 90 medarbejdere: psykologer, socialrådgivere, læge, konsulenter med speciale i det rummelige arbejdsmarked, konsulenter med speciale i uddannelse.

Comeback

Hovedstaden, RSV

Comeback er en innovativ, professionel socialøkonomisk virksomhed, der hjælper marginaliserede unge mænd i alderen 16-35 år til at tage ansvar for egen, andres og samfundets udvikling. Det kan være på en uddannelse, i et job eller i en virksomhed, som startes  sammen med de unge.

Kofoeds Skole i København

Hovedstaden

Kofoeds Skole i København har siden 1928 hjulpet arbejdsledige og socialt udsatte mennesker til at hjælpe sig selv. Det gør Kofoeds Skole bl.a. gennem værkstedsarbejde, undervisning, rådgivning og praktisk hjælp. Kofoeds Skole vil udvikle sig i en socialøkonomisk retning, bl.a. ved at skabe socialøkonomiske butikker, som netop kan danne ramme for mødet mellem Kofoeds Skole og omverden.

Den Sociale Udviklingsfond (SUF)

Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, Sjælland, Syddanmark

Den Sociale Udviklingsfond (SUF) er en nonprofit almennyttig fond med 27 specialiserede afdelinger i Danmark her i blandt de socialøkonomiske virksomheder special minds og Café Frida. Fondens ydelser dækker over alt fra botilbud med døgnforanstaltning til mentorordning, socialøkonomiske virksomheder og beskæftigelsesrettede forløb.

Social Foodies

Hovedstaden, Midtjylland, Sjælland

Social Foodies er en socialøkonomisk virksomhed, som hjælper socialt udsatte gennem relevante projekter både i Afrika og Danmark. Virksomheden sælger bla. is, chokolade og nødder og for at skabe overskud til investering i projekter, som sikrer uddannelse og arbejdspladser. Virksomheden involverer sig i hele værdikæden fra små bøndernes arbejde til de færdige produkter.
Social Foodies´ har butikker beliggende på Frederiksberg og Østerbro samt i Lyngby, Hellerup, Ordrup, Vedbæk og i Aarhus.

Væksthuset Den Erhvervsdrivende Fond

Hovedstaden, Midtjylland, RSV, Syddanmark

Væksthuset er en socialøkonomisk virksomhed og erhvervsdrivende fond med ekspertise i arbejdet med udsatte ledige. Virksomhedens formål er at bane vejen til et liv med job og uddannelse for de udsatte ledige i Danmark. Væksthuset samarbejder med jobcentre over hele Danmark, og har afdelinger i København, Odense, Viborg og Horsens.

Contra

Hovedstaden, Midtjylland, RSV, Sjælland

Contra er en af landets førende aktører inden for beskæftigelsesindsatsen. Virksomheden har 60 medarbejdere og har afdelinger i København, Århus og Frederikssund. Siden 2016 er Contra registreret som socialøkonomisk virksomhed, hvor overskud reinvesteres til gavn for socialt udfordrede, i et beskæftigelses-, sundheds- og samfundsmæssigt perspektiv.

Jobbanken

Hovedstaden, Midtjylland

Jobbanken er en socialøkonomisk virksomhed med afdelinger i København, Aarhus og Herning, som har en vision om at integrere/reintegrere psykisk sårbare førtidspensionister på arbejdsmarkedet. Virksomheden arbejder struktureret og målrettet mod en succesfuld integration og et aktivt arbejdsliv for denne gruppe mennesker gennem et flerstrenget koncept.

DropUd

RSV, Sjælland, Syddanmark

DropUd er en socialøkonomisk virksomhed, der arbejder med intensiv aktivering, misbrugsbehandling til voksne samt misbrugsbehandling/ dagtilbud til unge mellem 14-18 år. DropUd har fire afdelinger beliggende i henholdsvis Køge, Taastrup, samt på Statsfængslet Søbysøgård og Statsfængslet Ringe på Fyn.

Virksomhedsporten A/S 

Midtjylland, RSV, Syddanmark

Virksomhedsporten A/S er en registreret socialøkonomisk virksomhed som skaber arbejdspladser til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, som ellers ville have svært ved at finde et job.
Virksomheden er underleverandør indenfor service, industri, upcycling og logistik.
Virksomhedsporten A/S  har skabt mere end 100 arbejdspladser for medarbejdere på særlige vilkår, både i egne afdelinger og i virksomhedens store netværk af private samarbejdspartnere.

AktivIndsats ApS 

RSV, Sjælland

AktivIndsats ApS er en registreret socialøkonomisk virksomhed, der yder specialrådgivning til kommuner vedr. arbejdsmarkedsindsatsen, med beskæftigelsesmæssigt fokus på inklusion af udsatte grupper på arbejdsmarkedet. AktivIndsats ApS har afdelinger i København, Vig, Holbæk, Roskilde og Kastrup.

4plus

Midtjylland, Syddanmark

4plus er en socialøkonomiske virksomhed der hjælper udsatte ved at tilbyde arbejde eller frivilligjob – og ved at skaffe penge til at hjælpe udsatte.
4plus er etableret af Blå Kors Danmark men drives som selvstændige virksomheder, der efter en indkøringsperiode skal være økonomisk selvbærende. De tre første afdelinger ligger i Midtjylland (Herning), Sydjylland (Vorbasse) og Sønderjylland (Aabenraa) – men man vil meget gerne udbygge til flere byer.

Huset Venture Danmark

Midtjylland, RSV

Huset Venture er en socialøkonomisk not-for-profit virksomhed, der har et socialt mål om at skabe arbejdspladser til mennesker med nedsat arbejdsevne. Op mod 90% af virksomhedens ansatte er fleks- eller skånejobbere, og der er cirka 200 ansatte i Huset Ventures selvstændige afdelinger i Viby J, Kolding, Ringkøbing og Ballerup.

GRO I BYEN

Midtjylland

GRO I BYEN er en socialøkonomisk virksomhed i Egens på Djursland, som arbejder for at gøre det nemt, sjovt og simpelt for alle i byen at gro noget af deres egen mad – direkte fra vindueskarmen.

Foreningen Hus Forbi (RSV)

Hovedstaden, RSV

Hjemløse avis Hus Forbi er en socialøkonomisk virksomhed i KØbenhavn med et dobbelt formål: 1) At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne. 2) At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Indholdet i Hus Forbi produceres af både socialt udsatte og professionelle freelancejournalister og fotografer.

Blindes Arbejde (RSV)

Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, RSV, Sjælland, Syddanmark

Blindes Arbejde er en erhvervsdrivende fond – stiftet i 1929. Fonden er samtidig en landsdækkende produktionsvirksomhed, hvis hovedformål er at beskæftige blinde og svagsynede personer indenfor fremstilling af håndgjorte børster og koste, vævning, håndfletning af kurve og stolesæder samt butiksarbejde. Blindes Arbejde har afdelinger i København, Aarhus, Horsens og Odense.

Glad Fonden (RSV)

Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, RSV, Sjælland, Syddanmark

Glad Fonden er en socialøkonomisk virksomhed med afdelinger i København, Ringsted, Aabenraa, Esbjerg, Vejen og Kolding. Udover Glad Fagskole, der udbyder en 3-årig STU, driver Glad Fonden virksomheder inden for medier, teater, zoologisk have, køkken og service. Alle virksomheder er baseret på et tæt samarbejde mellem mennesker med og uden handicap. Glad Fonden tror på, at mennesker med forskellige forudsætninger er et aktiv, der kan gøre det samfund vi bor i, rigere, gladere og mere inspirerende.

Back To Top