skip to Main Content

Cooperatives and Peace

Cooperatives Europe har netop udgivet rapporten “Cooperatives and Peace: Strengthening Democracy, Participation and Trust – A Case Study Approach”, der viser af kooperativer spiller en vigtig rolle i fredsopbygningen på verdensplan.

Rapporten indeholder 20 casestudier fra mere end fjorten lande, der dækker forskellige typer og faser af konflikter.
Af rapporten fremgår det, at kooperativer kan spille en vigtig rolle i fredsopbygningen på verdensplan, samtidig med at de bidrager til FN’s mål for bæredygtig udvikling (SDG).

Ved at opbygge selvforsynende og modstandsdygtige lokalsamfund og ved at opmuntre til dialog og demokratisk deltagelse kan den kooperative forretningsmodel bygge bro over kløften mellem konfliktløsning og langsigtede udviklingsstrategier, der tager fat på vedvarende strukturelle udfordringer, som forskellige lokalsamfund står overfor.
Rapporten indeholder også en række konklusioner og anbefalinger til politikere, kooperative ledere og eksterne partnere.

Rapporten er produceret inden for rammerne af ICA-EU-partnerskabet (# coops4dev) og er blevet støttet af Cooperatives Europe Development Platform (CEDP), medforfatter til rapporten er Co-operative College, Kooperationen og Coopermondo med input fra alle CEDP-medlemmer.

Rapporten kan downloades her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top