skip to Main Content

World Summit Awards 2018

De ni vindere af World Summit Awards 2018 blev offentliggjort i forbindelse med en ceremony i WSA Global Congress i Cascais i Portugal d. 13. marts.

World Summit Award (WSA) er en global priskonkurrence, som siden 2003 har belønnet digitale applikationer og innovationer, som skaber stor social effekt.

De ni vindere af dette års konkurrence er’:
• Chaos AI fra Finland i Government & Citizen Engagement kategorien.
Chaos AI er et innovativt team, der leverer et multi-stakeholder beslutningsværktøj til ejendomsplanlægning baseret på AI-skaber og med fokus på beboere og miljøbeskyttelsen.

• Complete Anatomy fra Irland blev valgt som vinderi kategorien Health & Well-Being. Projektet bygger på brug af VR for at gøre det muligt for medicinstuderende, at lære om menneskekroppens strukturer og på den måde sparer tid og værdifulde ressourcer.

• Raaji fra Pakistan blev valgt som vinder i Global Learning & Education kategorien.
Projektet arbejder med at få sundhedsinformationer fra kvinder, hvilket er af afgørende betydning for at reducere kvinders og dødelighed blandt kvinder og børn verden over.

• Kuza One fra Kenya er en multifaceteret platform, som uddanner småbondebønder i Afrika og blev vinder i Environment & Green Energy kategorien .
• AFROCOMIX fra Ghana vandt i kategorien Culture & Tourism. Projektet har opbygget en platform for afrikanske kulturskabere.

• Sokowatch fra Kenya vandt i kategorien Business & Commerce. Projektet tilbyder små detailhandlere tjenester og en overkommelig lånemuligheder.

• Wheelog fra Japan vandt i kategorien Smart settlements & Urbanization. Projektet arbejder for at hjælpe kørestolsbrugere.

• Feelif fra Slovenien vandt i Inclusion & Empowerment kategoriener. Projektet er en tablet til blinde og er nemmere at bruge end andre former for hardware, der giver blinde adgang til internettet.
• LEAF fra USA vandt WSA Young Innovators kategorien. Projektet viser at fintech kan gavne de mest sårbare mennesker som f.eks. flygtninge og statsløse, der gennem block chain teknologi kan bevare og overføre deres penge via digital valuta – på tværs af grænser.

Læs mere om de ni vinderprojekter her

Om World Summit Awards

World Summit Awards er en international priskonkurrence, der arbejder for at fremme og anerkende enestående digitale innovationer, der har en stor positive effekt på samfundet. World Summit Awards blev etableret i 2003 inden for rammerne af FNs Verdenstopmøder om informationssamfundet (UN WSIS), og bidrager til indfrielsen af FNs Verdensmål ved at fremvise og anerkende den positive påvirkning, som lokale digitale projekter og produkter kan have på samfundet.
World Summit Awards globale netværk af startups, sociale iværksættere, mentorer, oplægsholdere, eksperter, regeringsledere, akademikere og civilsamfunds organisationer vokser hele tiden, og til dato er mere end 180 lande aktivt involveret.

Siden 2003 er der kåret 426 vinderne, som er udvalgt ud fra mere end 4.000 nomineringer. 11 danske projekter har igennem årene været blandt vinderne af World Summit Awards bl.a. To Good To Go appen, Og i 2017 var Be My Eyes og M-PAYG blandt vinderne.

I 2017 blev Sociale Entreprenører i Danmark national ekspert for World Summit Awards. Det indebærer at SED hvert år står for at finde nominere danske digitale innovationer, der skaber social effekt og nominere til konkurrencen.

Læs mere om World Summit Awards på: www.worldsummitawards.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top