skip to Main Content

EU investering i udvikling af spanske socialøkonomiske virksomheder

Den Europæiske Investeringsfond (EIF) har investeret 13 mio. euro i Creas Impacto og Ship2B – to fonde som begge støtter spanske socialøkonomiske virksomheder.

EIF investerer 10 millioner euro i Creas Impacto, der er den første institutionelle, sociale impact fond i Spanien, som støtter socialøkonomiske virksomheder både i opstarten og i senere faser.

EIF investerer også 3 millioner euro i Equity4Good, der forvaltes af Ship2B, som er en spansk fond, der accelererer socialøkonomiske virksomheder med stor social og / eller miljømæssig effekt.

Ifølge EIF’s vicedirektør, Uli Grabenwarter, indgår fonden aftalen for at hjælpe socialøkonomiske virksomhederne både i opstarten og senere, og dermed også understøtte et stærkere økosystem for sektoren i Spanien.
Fonden håber samtidig at samarbejdet med Ship2B og Creas kan inspirere vækstprogrammer i andre europæiske lande som middel til at skabe flere bæredygtige forretningsmodeller i den socialøkonomiske sektor.

Investeringsaftalen er støttet af Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer (EFSI). EFSI er den centrale søjle i Investment Plan for Europe, den såkaldte Juncker-plan.

Læs mere på EU-Kommissionens hjemmeside her

Læs mere om EIF´s arbejde her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top