skip to Main Content

Greece Social and Solidarity Economy Report

Ny rapport fra British Council viser at Grækenland har en ung, optimistisk og voksende sektor af socialøkonomiske virksomheder, kooperativer og lignende organisationer.

Greece Social and Solidarity Economy Report er den til dato mest omfattende rapport om socialøkonomi i Grækenland, og den sætter bl.a. fokus på de udfordringer sektoren står overfor samt på de nuværende støtteordninger.

Rapporten, der er skrevet af den græske non-profit organisation European Village og Social Enterprise UK for British Council, peger desuden på at sektoren i Grækenland er betydelig underudviklet i forhold til andre europæiske lande. De fleste organisationer er nyetablerede, stadig små og har store udfordringer med at blive bæredygtige og med at vokse.

Ikke desto mindre er mange af organisationer hjælpe med at løse nogen af landets store sociale udfordringer specielt fattigdom og arbejdsløshed, samtidig med at de også er med til at fremme en alternativ forretningsmodel, der inkorporere social effekt sammen med sine økonomiske aktiviteter.

Sektoren støttes af den græske regering, som også har gjort udviklingen af socialøkonomi og socialøkonomiske virksomheder til en prioritet, da disse bidrager til en mere inkluderende økonomisk udvikling og kan være med til at bekæmpe arbejdsløshed og social eksklusion.

Den græske regering har lanceret en handlingsplan der kører fra 2017-2023 med et budget på 170 millioner euro.
Det er tanken at pengene skal bruget s til at etablere op til 100 støttecentre over hele landet, og til at og donationer og forskellige typer af lån og lånegarantier.

Der er for øjeblikket ca 1.500 socialøkonomiske virksomheder i Grækenland. 68% af dem er etableret indenfor de sidste 5 år, 74% har en årlig omsætning på under 50.000 euro og de fleste af dem arbejder på lokalt eller regionalt niveau.

Download rapporten the Greece Social and Solidarity Economy Report her

Kilde: Pioneers Post

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top