skip to Main Content

The Zayed Sustainability Prize – søger danske kandidater

The Zayed Sustainability Prize har nu åbnet for indsendelse af projekter, og opfordrer danske virksomheder og organisationer der arbejder med bæredygtighed til at indsende deres projekt. Vinderne offentliggøres 14. januar 2019 og præmien er 600,000 USD inden for hver af de 5 kategorier.

Det er nu muligt for alle danske virksomheder og organisationer der arbejder med bæredygtighed, at
indsende deres projekt til den prestigefyldte bæredygtighedspris, The Zayed Sustainability Prize. Der er åbent for tilmelding frem til 9. august 2018.

Der er tale om en nem og overskuelig online tilmeldingsproces og det er muligt at indsende sit projekt inden for en af følgende kategorier; Sundhed, mad, energi og vand. Der kåres en global vinder inden for hver kategori og alle vindere belønnes med en præmie på 600,000 USD. Dette finder sted ved en ceremoni 14. januar 2019, der samtidig markerer åbningen af den årlige Abu Dhabi Sustainability Week. Det er desuden også muligt for gymnasier med bæredygtighedsprojekter at tilmelde sig inden for den 5. kategori, Global High Schools. Her vil seks regionale vindere
hver blive belønnet med en præmie på 100,000 USD.

Prisen har eksisteret
siden 2008, men har tidligere heddet Zayed Future Energy Prize. Her var fokus på vedvarende energi, men fokus er nu rettet mod FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og derfor har man etableret de 5 priskategorier og ændret navn til Zayed Sustainability Prize.

Dr. Lamya Fawwaz, leder af Zayed Sustainability Prize fortæller om baggrunden for at ændre
prisens profil: “De nye kategorier er nøje udvalgt til at reflektere de mest presserende udfordringer inden for bæredygtighed, og er dem der kan skabe de største socio-økonomiske forandringer for mennesker i verden”.

“Zayed Sustainability Prize ønsker også at inspirere nutidens unge til at blive fremsynede og skabe
en interesse hos dem i at blive aktører for forandring inden for bæredygtig udvikling – det er trods alt nutidens ungdom der bliver fremtidens ledere.
Desuden ønsker vi også at anerkende eksisterende innovationer og udbrede kendskabet til disse, således de kan gavne flere mennesker og bringe os et skridt nærmere i at løse nogle af jordens største udfordringer”, tilføjer Dr. Lamya Fawwaz.

Projekter, der indsendes til Zayed Sustainability Prize, vil blive bedømt ud fra tre overordnede kriterier. Deltagernes projekter skal demonstrere:

Effekt: Påviselige og håndgribelige forbedringer der fører til en klar forbedring af menneskers livskvalitet.

Innovation: Nytænkende projekter med mulighed for at skabe positiv disruption på et givent område og sætte en større udvikling i gang.

Inspiration: Projekter der kan udvides og skaleres op i omfang over det kommende årti og samtidig kan inspirere til andre projekter

Man kan frem til d. 9. august 2018 indsende sit projekt her

Om Zayed Sustainability Prize
Zayed Sustainability Prize blev grundlagt af styret i UAE i 2008 under navnet Zayed
Future Energy Prize. Zayed Sustainability Prize er et globalt initiativ, der søger at beskytte klimaet, støtte den globale vision for bæredygtighed og videreføre den bæredygtige arv fra UAE’s grundlægger, Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan. Hvert år inviterer Zayed Sustainability Prize pionerer og innovatører inden for bæredygtighed fra hele verden til at deltage i et voksende samarbejde for at udvikle effektive bæredygtighedsinitiativer og accelerere udviklingen af
grønne løsninger, der kan gavne mennesker verden rundt – både i dag og for fremtidige generationer. Dette kulminerer i en årlig ceremoni under Abu Dhabi Sustainability Week med prisoverrækkelse til de vindende projekter.

Kategorierne for Zayed Sustainability Prize er: sundhed, mad, energi, vand og global high
schools.

Yderligere information på: www.ZayedSustainabilityPrize.com

Eller på Zayed Sustainability Prize´s sociale medie sider: Twitter, Facebook, Instagram, YouTube.

Yderligere information hos:
Thomas Endelt Andersen
Frontpage PR
Mobil 50705334
thomas.endelt@frontpage.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top