skip to Main Content

The Zinc programe

The Zinc programme, er et seks måneders vækstprogram for virksomheder, som bringer talentfulde mennesker sammen i London for at løse store sociale problemer.

I de seneste seks måneder (fra 1. oktober 2017 til 31. marts 2018) har 55 personer fra 19 forskellige lande gennemgået programmet og fokuseret på at skabe virksomheder, som hjælper med at forbedre den mentale sundhedstilstand for kvinder og piger i udviklingslandene. De 55 er udvalgt fra i alt 800 ansøgere til programmet.

De fleste af de udvalgte deltagere i Zinc har forladt et velbetalt job for den seks måneders kontrakt på minimumsløn, som er det Zinc tilbyder sammen med mentorbistand. De har taget chancen, for at det efter de seks måneder er lykkedes dem at få startet deres egen socialøkonomiske virksomhed.
Selv om det ikke skulle lykkedes – er de fleste deltagere i programmet enige om, at det er det hele værd.

Ideen til Zinc er fostret af Paul Kirby, der tidligere har været leder i den engelske regerings ” Number 10 Policy Unit”. Han indrømmer, at han ofte har oplevet frustration, på trods af regerings magt og penge, har den ofte fejlet i forhold til at gøre en forskel i forhold til fundamentale problemer som f.eks. mental sundhed.

Ifølge Kriby er det meget bedre at tage en stor risiko og gå efter stjernerne, og skabe noget virkelig innovativt og spændende og fejle med et brag – end det er at skabe noget sikkert og middelmådigt, som med nød og næppe kan overleve i.

Det er filosofien bag Zinc.
Og ideen er at, hvis man samler 55 intelligente mennesker og beder dem om at hjælpe med at løse et problem, så vil de naturligt slå sig sammen med andre ligesindede og skabe innovative start-ups, der løser udfordringer, som de er interesserede i at arbejde med.

Zinc er som nævnt netop ved at være færdig med sit første forløb, hvor deltagerne har udviklet 20 projekter der adressere mental sundhed. Det er nu tanken er at samle et nyt hold deltagere senere på året og starte forløb nummer to, der skal løse en ny social problemstilling.

Den overordnede visionen for hvert Zinc program er at løse et socialt problem, som berører mindst 100 millioner mennesker.

Læs mere om Zinc på: https://www.zinc.vc/

Kilde: BBC News

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top