skip to Main Content

Chooose – en norsk klima helt

Chooose er en norsk virksomhed, der ønsker at gøre en forskel for vores klima. Virksomheden indsamler gennem sin hjemmeside donationer, som den derefter opkøber CO2 emissions kvoter for, hvorpå den “smider dem i skraldespanden” – altså sørger for at de kommer ud af cirkulation.

Og det er ikke ensbetydende med hårdt, kompliceret, tidskrævende og dyrt arbejde. Chooose gør det engagerende og let at være en klimahelt.

Her er deres forklaring:
Hvis du stopper med at køre bil, genbruger alt, stopper med at spise kød stopper med at flyve … ja i princippet stopper al adfærd, som forurener så vil du kun fjerne en tredjedel af dit personlige CO2 fodspor. Det store problem er de store forurenere. Det er hvor Chooose sætter ind, og hvor Chooosers kæmper imod.

Industri virksomheder har brug for tilladelser, kvoter, for at kunne få lov til at slippe visse mængder CO2 ud i atmosfæren hvert år. Og når de løber tør for kvoter, køber de blot flere. Det kan vi ikke have.

Du kan hjælpe med at fjerne CO2 kvoter fra markedet. Vi køber simpelthen emissions kvoter op, river dem midt over og smider dem i skraldespanden – gør dem utilgængelige for de store forurenere – hvor end de befinder sig. Det er ikke at stjæle, det er at tage kontrollen tilbage.

Vi har tilintetgjort tusindvis af tons indtil nu ved at bruge de officielle FN og EU programmer. Som en Choooser gør du en stor forskel ved at fjerne CO2 emissioner. Ved at være en Choooser manifesterer, at du elsker jordkloden uden at tage politisk standpunkt. Ja, med minimal indsats og en overkommelig sum penge, kan du blive en sand klimahelt her og nu.

Gør det dyrt at forurene
Vi kan ikke vente på, at politikerne handler på et tidspunkt i fremtiden – klima ændring er ikke et fremtidsproblem, det er til stede her og nu. Men vi kan snuppe CO2 tilladelserne for næsen af de industrielle forurenere og splitte CO2 markedet. Og vi kan ramme dem, der hvor det skader mest ( hvilket er på deres indtjening ) og få prisen for deres forurening til at stige, så de forurenende virksomheder bliver nød til at gøre rent efter dem selv ( eller lukke )

Og hver eneste person tæller. Du tæller. I hvilken grad, spørger du måske. Ja det afhænger af, hvor du bor. Vi mener, at en nyttig målestok er CO2 emissioner pr person i hver enkelt land. Ud fra den målestok er den gennemsnitlige amerikaner ansvarlig for 17 tons pr person pr år og den gennemsnitlige svensker for lige under 5 tons. Den gennemsnitlige europæer ligger lidt højere med et fodspor på 7,5 tons pr person pr år.

Chooose AS er et norsk aktieselskab. Chooose vandt prisen for året start up i Norges største start up konkurrence i 2017, i kategorien Best Bootstrapped, og er udtaget som et af 25 globale firmaer til finalen i ”Estreme Tech Challenge“.
Firmaet er registreret i det norske kvota register, som er styret af det norske klima direktorat. Chooose har adgang til det lukkede EU ETS-handelsmarked for erhvervelse og sletning af EU-kvoter. Det norske klima direktorat udfører en grundig udvælgelse før virksomheder bliver bevilget adgang til det norske kvota register. Chooose arbejder allerede sammen med adskillige anerkendte virksomheder så som GET, TDC, Storebrand, Bislett Games og Red Bull.

Læs mere om Chooose på: https://chooose.today

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top