skip to Main Content

Beyond Organizational Scale

Beyond Organizational Scale: How Social Entrepreneurs Create Systems Change er en ny rapport fra World Economic Forum og Schwab Foundation or Social Entrepreneurship.

Sektoren for socialt iværksætteri har længe haft fokus på skallering af organisationer. Men det ser ud til at de behov og udfordringer der er i verden i dag er for store og presserende, og de modeller sektoren har udviklet indtil nu er for snævre og for ”langsomme” i forhold til at skabe social forandring.

Denne rapporten er rettet mod social iværksætter og ledere i den sociale sektor leder, der søger efter strategier og værktøjer, som kan påvirke det system de opererer i.
Formålet med forskningsrapporten og de tilhørende, dybdegående case-studier er at hjælpe praktikere med at forstå, hvad systemændringer betyder i forbindelse med socialt iværksætteri, og hvordan det adskiller sig fra den direkte service eller de forretningsmodeller der ofte anvendes nu, og vigtigst af alt, hvordan det ser ud i praksis som et sæt konkrete aktiviteter, processer og ledelsesundervisning.

Case-studierne følger seks for-profit og non-profit sociale iværksættere i Schwab Foundations netværk, og hvordan deres strategier udviklede sig ud over det at skalere organisationen, ved at udvikle rækkevidden for en normal organisatorisk designet løsning på et problem – til en systemisk skala, som har til formål at ændre de regler, normer og værdier, der udgør de sociale systemer som iværksætterne operere i.
Rapporten er udarbejdet i samarbejde med Bertha Centre for Social Innovation & Entrepreneurship, University of Cape Town Graduate School of Business i Syd Afrika.

Rapporten kan downloades her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top