skip to Main Content

Penge til socialøkonomiske genbrugsprojekter i Roskilde

De to socialøkonomiske initiativer Genskab og Affaldsimperiet har fået henholdsvis 75.000 kr. og 47.500 kr. af Roskilde Kommune til at udvikle sig yderligere.

Begge projekter beskæftiger sig med genbrug og upcycling.

Projektet Genskab er et møbel- og cykelværksted, som gerne vil skabe et sted hvor lokale kan sætte møbler i stand og komme og købe genbrugsmøbler. Virksomheden vil gerne bruge pengene til bl.a. at arrangere up-cycling-workshops, der sætter fokus på bæredygtighed, miljøaspekter og genbrug for at bidrage til, at deltagerne fremover vil genbruge mere.

Affaldsimperiet arbejder på en pop-up-butik med varer, der er produceret lokalt. Det er tanken at der skal udvikles et mobilt butikskoncept, der i samarbejde med frivillige og kunderne udvikler, producerer og sælger bæredygtige, lokalt producerede varer med fokus på en grøn profil.

I følge Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget har begge projekter brug for en håndsrækning for at udvikle sig videre – og det får de nu.

Begge projekter er med i Det Grønne Erhvervsnetværk, som arbejder for at skabe større synergi mellem grønne initiativer og virksomheder i byen, og for at bidrage til lokal, grøn vækst.
Netværket har ca. 20-30 medlemmer, som mødes en gang om måneden.

Pengene til de to projekter kommer fra den socialøkonomiske pulje, som har til hensigt at understøtte socialøkonomiske initiativer, der kan skabe konkret socialøkonomisk effekt i kommunen.
Roskilde Kommune har arbejdet med socialøkonomiske virksomheder gennem mange år, men i dag er indsatsen på det socialøkonomiske område mere systematisk og strategisk.

Ifølge Bent Jørgensen har kommunen et betydeligt bedre set-up i forhold til at støtte og udvikle sociale iværksættere end tidligere.
Byrådet har vedtaget en strategi på området, ligesom kommunen også har en medarbejder, der hjælper de socialøkonomiske initiativer med at finde fodfæste.

FAKTA
• Beskæftigelses- og Socialudvalget afsatte i april 2017 100.000 kr. til en pulje til socialøkonomiske initiativer. De to ansøgninger, som har fået støtte, betyder, at puljen udvides med 22.500 kr.
• Kommunen har et væld af spirende socialøkonomiske initiativer og bidrager til deres udvikling ved puljer som denne og gennem løbende sparring om bl.a. forretningsudvikling og netværksskabelse.
• Den suverænt største socialøkonomiske virksomhed i Roskilde Kommune er Roskilde Festival med flere end 65 fuldtidsfastansatte og 30.000 frivillige.

Læs mere her

Kilde: Roskilde Kommune
Foto: Roskilde Kommune

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top