skip to Main Content

Sæt gang i beskæftigelsen

Sæt gang i beskæftigelsen er en ny håndbog fra Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) til inspiration til fokuserede beskæftigelsesindsatser i udsatte boligområder.

Hvis beskæftigelsesindsatser i udsatte boligområder skal lykkes er det vigtigt at både boligselskaber, kommuner og erhvervslivet deltager.
CFBU har i en ny håndbog samlet viden om virkningsfulde lokale beskæftigelsesindsatser.
Håndbogen består bl.a. af interview med tre mænd, Mohammed, Dennis og John, der hver har en aktie i at få de lokale beskæftigelsesindsatser til at lykkes.

Center for Boligsocial Udvikling har evalueret en del af de mange forskelligartede beskæftigelsesindsatser, der har været i de udsatte boligområder gennem de seneste otte år indsatserne. Erfaringerne herfra er nu samlet i håndbogen ”Sæt gang i beskæftigelsen – inspiration til fokuserede beskæftigelsesindsatser i udsatte boligområder”.

Håndbogen gennemgår de forskellige aspekter af en vellykket indsats som samarbejde, vidensdeling og koordinering og lister en række opmærksomhedspunkter, som de lokale aktører bør være opmærksomme på.

Som en del af håndbogen har CFBU interviewet Mohammed Teta, Dennis Hansen og John Petterson, som arbejder med lokale beskæftigelsesindsatser i henholdsvis boligselskab, kommune og en entreprenørvirksomhed.
Interviewene viser tre engagerede mænd med forskellige vinkler på, hvad det kræver at få ledige tilbage på sporet, men som også er enige om tillid og tålmodighed som bærende værdier i arbejdet.
Alle tre er samtidig meget optaget af, at indsatserne foregår på borgernes præmisser, så regler og bureaukrati og geografisk afstand ikke kommer til at stå i vejen for at få den enkelte ledige i gang.

Håndbogen kan downloades her

Kilde: Center for Boligsocial Udvikling

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top