skip to Main Content

Den Sociale Kapitalfond vil hente 200-300 millioner til sociale iværksættere

I en artikel i Børsen fortæller direktør for Den Sociale Kapitalafond, Lars Jannick Johansen, at fonden inspireret af Bornholms Mosteri vil hente 200-300 mio. kr. hos investorer til en fond for sociale virksomheder.

I sit arbejde med at investere i virksomheder, der arbejder med beskæftigelse og udsatte ledige har Den Sociale Kapitalfond bl.a. investeret i Bornholms Mosteri.
Virksomheden blev oprindeligt startet i 2006 som et kommunalt beskæftigelsesprojekt, men i 2013 havde mosteriet så stor en omsætningen, at Den Sociale Kapitalfond, Michelin-restauranten Kadeau, familien bag fiskerikoncernen A. Espersen, samt familien bag Ocean Prawns gik ind med egenkapital.

Ifølge Lars Jannick Johansen oplever Den Sociale Kapitalfond interesse fra investorer om en mulig kommerciel fond for investeringer i sociale virksomheder fordi investorerne synes, målsætningen om den dobbelte bundlinje med både finansielle afkast og sociale resultater er god.
Fonden, der skal være på 200-300 mio. kr. skal bl.a. henvender sig til fonde og professionelle investorer, som ønsker, at Den Sociale Kapitalfond skal bruge sine erfaringer og viden til at finde sociale virksomheder.

Læs hele artiklen i Børsen her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top