skip to Main Content

Nyt fra medlemmerne januar 2017 – BISTAD´s fremtid sikret

Januar måneds indlæg fra SED´s medlemmer er en god nyhed fra denne aarhusianske socialøkonomiske virksomhed BISTAD der har fået sikret fremtiden med en stor donation fra Det Obelske Familiefond.

Den aarhusianske socialøkonomiske virksomhed BISTAD havde et udfordrende 2016 hvor virksomheden oplevede den dårligste honninghøst – nogensinde. Allerede tidligt i december, havde BISTAD solgt det sidste glas honning.
Virksomhedens økonomi var også dårlig og fremtiden var meget usikker.

BISTAD har i de første fire år af virksomhedens eksistens fokuseret på at skabe social værdi ved at hjælpe udsatte borgere via beskæftigelse i virksomheden. Det har BISTAD, fordi de midler man har fået fra bl.a. Satspuljen har været møntet på netop den indsats. Det store fokus på social værdiskabelse er desværre sket på bekostning af forretningsdelen.

Heldigvis valgte Det Obelske Familiefond i december 2016 at støtte BISTAD med en donation på 1.438.208 kr.. Pengene er givet med henblik på at BISTAD over de næste tre år skal udvikle forretningsdelen, så virksomheden derefter kan klare sig selv.
Donationen betyder også at BISTAD vil være i stand til at ansætte flere udsatte.

For at booste forretningsdelen vil BISTAD bl.a. udvide fra de nuværende 35 bistader til 200. De nye stader skal placeres i randområderne af Aarhus og ikke i midtbyen.
Der skal også udvikles flere nye produkter – et arbejde BISTAD allerede var godt i gang med i 2016, hvor virksomheden lancerede en ny sennep og en Chili honning udviklet sammen med Chilli Claus.

BISTAD flytter i januar 2017 til nye og større lokaler i Skrænten på Marselisborg Boulevard 180 i Aarhus. Her skal der også bygges et godkendt køkken så virksomheden får de bedst mulige rammer for den fremtidige udvikling.

Læs mere om BISTAD på: www.bistad.dk

BISTADS facebookside

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top