skip to Main Content

Social Business Trust har hjulpet 1 million mennesker

Ifølge en netop udsendt rapport har 1 million mennesker nu fået hjælp og støtte pga. Social Business Trust (SBT), fordi fonden har hjælper nogen af Englands mest lovende socialøkonomiske virksomheder med at vokse.

SBT har nået milepælen gennem et samarbejde med syv virksomhedspartnere: Thomson Reuters, Permira, EY, Credit Suisse, Clifford Chance, British Gas og Bain & Company.

Fonden blev stiftet i 2010, og har siden da hjulpet lille udvalgt gruppe af socialøkonomiske virksomheder med vækstpotentiale. Hjælpen har haft en samlet værdi af 12,3 millioner pund i form af kontanter, og professionel forretningsudvikling inklusiv 25.000 timers frivillig hjælp.

De 20 socialøkonomiske virksomheder arbejder med nogen af de mest udsatte mennesker i samfundet, som bl.a. inkludere børn der kæmper med at få en uddannelse, ensomme ældre og unge arbejdsløse.
Med hjælpen fra SBT har de 20 socialøkonomiske virksomheder i gennemsnit været i stand til at fordoble antallet af de mennesker de hjælperr i de første to år de har arbejdet med SBT.

Blandt de 20 er bl.a.:
The Challenge, som med hjælp fra SBT er vokset fra at hjælpe 500 unge til nu 49.000 årligt i løbet af bare syv år

London Early Years Foundation, der nu er den største socialøkonomiske børnepasningsordning i England og er vokset fra 23 til 38 børnehaver mens de har arbejdet sammen emd SBT.

Shakespeare Schools Festival som nu med SBT´s hjælp hvert år giver 30.000 børn far folkeskolen og specialskoler mulighed for at spille uddrag af Shakespeare i professionelle teatre over hele England.

Ifølge direktør i SBT Adele Blakebrough har fondens model med at skabe samarbejde mellem de bedste traditionelle og de bedste socialøkonomiske virksomheder gjort det muligt at skalere mindre socialøkonomiske virksomheder til at være større aktører, der kan være med til at løse de store udfordringer vi står overfor i dag.
Samtidig har SBT´s model givet traditionelle erhvervsfolk fra store virksomheder mulighed for at anvende deres kompetencer og erfaring på nye måder ved at give støtte til de socialøkonomiske virksomheder.

Læs mere i ”SBT 15/16 Impact Report” her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top