skip to Main Content

SIE bliver til SIC

Social Innovation Europe (SIE) har i de sidste fem år fungeret som en platform, der har samlet information og nyheder om social innovation i Europa. Projektet er nu slut og men forsætter fra september som Social Innovation Community SIC.

SIE projektet  startede i 2011 og var det første pilotprojekt som EU Kommissionen startede med fokus på social innovation.
Projektets formål var at opbygge og styrke social innovation på tværs af Europa ved at skabe en fælles platform for politikere, socialøkonomiske virksomheder, universiteter, engagerede borger, og virksomheder hvor de kunne dele deres arbejde og udveksle best practices eksempler.

Gennem de sidste 5 år har SIE stået for en de events over hele Europa fra Polen til Sicilien med temaer så forskellige som måling af social effekt til at udforske tilgange til flygtninge krisen i Europa.

SIE har også produceret en række rapporter om forskellige emner f.eks. rapporten the future of open and social innovation in manufacturing samt rapporter om, hvordan social innovation kan.
Projektet har foretaget mere end 100 interviews med sociale innovatorer fra både lokalsamfund og regeringer.
Det hele er dokumenteret på SIE ´s website og på SIE´s sociale medier.

SIE Projektet afsluttedes i slutningen af juli 2016, og projektets arbejde har lagt grunden for at kunne fortsætte med et nyt projekt finansieret af Horizon 2020 Programmet. Det nye projekt hedder Social Innovation Community (SIC) – og blev påbegyndt i februar måned 2016.

Det er tanken at SIC skal bygge videre på resultaterne fra SIE projektet og udvide netværket af sociale innovatører, tænkere og andre aktører i forhold til social innovation.
Indhold fra SIE projektet vil være tilgængeligt på det ny og forbedrede SIC website, og det er meningen at der skal være mange nye måder hvorpå man kan involvere sig i SIC´s aktiviteter og netværk.
SIC vil arbejde på at styrke det eksisterende netværk og vil fokusere på at forbinde grupper af aktører omkring netværkene inklusive innovatører i den offentlige sektor, digitale sociale innovatører, mellemmænd og aktører i det socialøkonomiske felt.
SIC vil også bedrive forskning, undervisning og eksperimenter samt udvikle politiker.

Social Innovation Community (SIC) bliver lanceret officielt ved en event d. 26.-27. september in Bruxelles.
Læs mere om SIC´s lancerings event her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top