skip to Main Content

Forskningsprojekt om den frivillige sektor i Europa

Forskere, eksperter og repræsentanter fra den frivillige sektor har netop mødes i Bologna for at lancere et 3-årigt forskningsprojekt om den frivillige sektor i Europa. Projektet er støttet af EU.

Projektet skal ledes af Bernard Enjolras, der er forskningsleder ved det norske Institutt for samfunnsforskning og udføres i samarbejde med 13 forskningsinstitutioner i hele Europa. Blandt de 13 forskninsgindtitutioner er bl.a. The Johns Hopkins University School of Advanced International Studies Italien, EMES European Research Network ASBL i Belgien.

Hovedmålet med forskningsprojektet er at skaffe viden om, hvordan den frivillige sektor kan bidrage til socialøkonomisik udvikling i Europa. En viden der ifølge Bernard Enjolras er stort behov for pga. den økonomiske krise.

For at udnytte ressourcerne i den frivillige sektor bedst mulig er der bl.a. behov for en bedre forståelse af hvilke effekt sektoren alle har, hvilken effekt eller påvirkning den har på forskellige samfundsområder og hvilke barriere, der er for at ressourcerne kan udnyttes optimalt. Det vil 25 forskere fra 13 lande altså kigge nærmere på i løbet af de næste 3 år.

Læs mere om forskningsprojektet: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top