skip to Main Content

Årets Sociale Entreprenør i Norge i 2024

Virksomheden JobLoop er netop blevet kåret til “Årets Sociale Entreprenør” 2024 i Norge.

Prisen blev overrakt af kronprins Haakon Magnus på NHO’s årskonference i Oslo Spektrum den 9. januar 2024 foran et tætpakket publikum af erhvervsledere og politikere. Temaet for Årets Sociale Entreprenør 2024 var skolefrafald, der er et alvorligt socialt problem, som rammer mange unge.

Brug af spil til at bekæmpe skolefrafald
JobLoop har sammen med prisen som Årets Sociale Entreprenør fåret 500.000 norske kroner til at bekæmpe frafald i skolen. Pengene skal bruges til at hjælpe flere unge med at gennemføre deres skolegang ved hjælp af læring gennem spil.

Johan H. Andresen, Ferd-ejer og formand for juryen for Årets Sociale Entreprenør, fortæller, at juryen stemte på JobLoop af flere grunde. Den vigtigste var, at virksomheden både hjælper de unge med at afslutte skolen og kvalificerer dem til arbejdsmarkedet.

Udnyttelse af elevernes styrker
Ifølge Johan H. Andresen spiller en stor del af børn og unge spiller computerspil, og det ser JobLoop som en ressource og en arena, hvor de unge kan opleve mestring. JobLoop kan få styrkerne frem i de unge og hjælpe dem til at gennemføre skolen. Derudover forbereder JopLoop de unge til arbejdsmarkedet, og tæt samarbejde med virksomheder sikre de også praktikpladser til de studerende.
Ud over den sociale innovation har JobLoop en økonomisk bæredygtig og skalerbar model og et stort geografisk potentiale.  Ifølge Johan H. Andresen har velfærdsstaten netop brug for flere udbydere som denne.

Gode resultater
Virksomheden er specifikt rettet mod unge, der er i fare for at droppe ud af skolen, og 460 studerende har deltaget i JobLoop program i 2023. Resultaterne er rigtig fine. I gennemsnit finder omkring 30 procent af eleverne et job eller en læreplads, og omkring 30 procent søger ind på en videregående uddannelse. Resten af eleverne gennemfører og opnår mål fra deres egen individuelle uddannelsesplan.
JobLoop identificerer og udvikler unges interesse for teknologi til efterspurgt it-ekspertise. Programmet har i øjeblikket praktikpartnerskaber med 80 virksomheder. Den samme virksomhed accepterer ofte flere studerende på samme tid, eller en ny studerende hvert år eller hvert halve år. Johan H. Andresen håber, at opmærksomheden omkring prisen vil få flere virksomheder til at melde sig til et samarbejde.

Læs mere om JobLoop her: https://jobloop.no

Kilde: Ferd Sosiale Entreprenører

Foto: Ferd
På fotoet ses fra venstre konferansier Sarah Sørheim, daglig leder i JobLoop, Sina Erichsen, kollega Bosse Litsheim og Kronprins Haakon Magnus som uddelte prisen på NHO’s årskonference i Oslo Spektrum den 9. januar 2024.

Back To Top