skip to Main Content

The Solidarity Economy

Bogen “The Solidarity Economy” af Jean-Louis Laville er en dybtgående og tankevækkende udforskning af solidarisk økonomi og dens betydning for samfundet. Laville skaber et nuanceret portræt af solidarisk økonomi ved at analysere dens principper, praksis og indvirkning på samfundet.

Laville udforsker solidarisk økonomi som et alternativ til den traditionelle kapitalistiske model, og ser nærmere på, hvordan solidarisk økonomi fremmer samarbejde, bæredygtighed og social retfærdighed. Forfatteren diskuterer også de forskellige former for solidarisk økonomi, herunder kooperativer, gensidighed og andre samarbejdsbaserede økonomiske modeller.

En af bogen styrker er dens evne til at kombinere teori med praktiske eksempler. Laville illustrerer teoretiske begreber med virkelige historier og casestudier, hvilket gør komplekse emner let tilgængelige for læseren. Han udfordrer også konventionelle opfattelser af økonomisk vækst og kapitalakkumulation ved at fremhæve vigtigheden af at skabe bæredygtige og retfærdige økonomiske systemer.

Sproget i bogen er klart og letforståeligt, selvom emnet er komplekst. Laville formår at kommunikere komplekse idéer på en tilgængelig måde, hvilket gør bogen velegnet til både akademikere og almindelige læsere med interesse for økonomiske og samfundsrelaterede emner.

Samlet set er “The Solidarity Economy” en vigtig læsning for alle, der gerne vil forstå de alternative økonomiske modeller, som eksisterer uden for den traditionelle kapitalistiske ramme. Bogen udfordrer læseren til at tænke dybere over vores økonomiske systemer og inspirerer til en refleksion over, hvordan vi kan skabe mere retfærdige, bæredygtige og solidariske samfund.

Om forfatteren
Jean-Louis Laville er professor ved National Conservatory of Arts and Crafts i Paris, med æresstilling indenfor Solidaritetsøkonomi. Han er forfatter til og redaktør af flere bøger, senest Theory of Social Enterprise and Pluralism: Social Movements, Solidarity Economy, and Global South; Civil Society, the Third Sector og Social Enterprise: Governance and Democracy; he Human Economy; og The Third Sector in Europe.


FAKTA:

Titel: The Solidarity Economy
Forfatter: Jean-Louis Laville
Forlag: The University of Minnesota Press
Udgivelsesdato: August 2023
ISBN 978-1-5179-1360-1
ISBN 978-1-5179-1359-5
Bogen er på 348 sider og kan købes her

Back To Top