skip to Main Content

Iværksættertyper

Iværksættertyper er en ny bog af På baggrund af Eva Beckmann og Mads Váczy Kraghen  om forskellige iværksættertyper. De to forfattere har på baggrund af en stor undersøgelse blandt iværksættere i Danmark kortlagt syv unikke iværksætterarketyper: Livsstilsiværksætteren, teamiværksætteren, vækstiværksætteren, specialisten, risikotageren, pengemageren og idealisten (der måske også kunne kaldes den sociale iværksætter).
På den måde viser bogen den diversitet og mangfoldighed, der er blandt iværksættere i Danmark. Bogen indeholder desuden interviews med repræsentanter fra de forskellige iværksættertype, der fortæller om deres erfaringer med at starte egen virksomhed.

Ifølge bogen har alle, der professionelt beskæftiger sig med at rådgive iværksættere, f.eks. konsulenter, revisorer, banker, advokater, Erhvervshusene og lokale erhvervsservices m.fl. – der professionelt beskæftiger sig med at rådgive iværksættere, ofte manglende forståelse, fordi de taler og rådgiver fra et skævt udgangspunkt. Det kan ofte være til stor frustration for iværksætterne.
De mennesker der vejleder iværksættere skal tage flere nuancer med, så de bliver bedre til både at se og arbejde med iværksætternes forskelligheder, og på den måde kan give dem den rigtige rådgivning. Der er ifølge bogen alt for mange fejlagtige antagelse om iværksætterlivets mange afsavn og omkostninger. Den myte er med til at afholder mange, i sær kvinder, fra at kaste sig ud i en tilværelse som selvstændig iværksætter.
Med denne bog får de mennesker, som vejleder iværksætterne et velfunderet og håndgribeligt grundlag at vejlede iværksætterne ud fra.

FAKTA:
Titel: Iværksættertyper
Serie: IværksætteriOrdblindhed
Forfattere: Eva Beckmann og Mads Váczy Kragh
Forlag: Content Publiching
Udgivelsesdato: 6. juni 2023
ISBN: 978-87-94205_24-5
Bogen er på 252 sider og kan købes her

 

 

 

Back To Top