skip to Main Content

Norsk virksomhed bliver verdens førende arbejdsgiver for mennesker med autisme

De to norske sociale iværksættere Unicus og auticon et gået går sammen om at danne verdens største virksomhed, hvor størstedelen af ​​medarbejderne er på autismespektret.
Det er den norske investeringsvirksomhed Ferd, der har været drivkraft bag fusionen, og som også bliver majoritetsejer i det nye selskab.

Ferd har gennem sit program Ferd Sosiale Entreprenører investeret i sociale iværksættere siden 2007 med en vision om, at det var muligt at udvikle innovative virksomheder, der kunne levere både stor social gennemslagskraft og stærke økonomiske resultater. Ferds investeringen i Unicus startede i 2009 og sammenlægningen af ​​Unicus og auticon er ifølge ejer og bestyrelsesformand i Ferd, Johan H. Andresen en vigtig milepæl for investering i social bæredygtighed.

Unicus-stifter Lars Johansson-Kjellerød (tv) indtræder i ledelsen af ​​det nye, fusionerede selskab sammen med adm. direktør Kurt Schöffer (i midten) og finansdirektør Markus Weber fra auticon. Foto: Andrea Pella

Den nye sammenlagte virksomhed vil have aktiviteter i 14 lande og forventer en omsætning på 50 millioner euro og vil have mere end 600 ansatte ved udgangen af ​​2023.
Mere end 80 procent af medarbejderne i den nye virksomhed vil være på autismespektret. Der findes i dag ingen virksomheder i verden, der har en større andel.

Størstedelen af ​​medarbejdere i Unicus og Auticon har ofte været uden arbejde i længere tid. Det anslås, at mellem 70-80 procent af voksne med autisme ikke er i nogen form for meningsfuldt arbejde. Det sker på trods af, at mange mennesker med autisme har positive egenskaber, der efterspørges i arbejdslivet, såsom detalje, nøjagtighed, struktur og en systematisk tilgang.

Det er egenskaber som både Unicus og auticon ser som en konkurrencefordel, og de oplever, at medarbejderne får øget selvtillid og livskvalitet ved fastansættelse.

Formålet med fusionen er at skabe en stærkere virksomhed, der kan skabe større impact og kan give kunderne adgang til et endnu større udvalg af it-, software- og administrationsydelser og et større team med et globalt fodaftryk.

Ferd ejer 47,7 procent af det nye selskab sammen med nøgleinvestorer som Autism Impact Fund, Ananda Impact Ventures, KOIS, Felix Porsche, Sir Richard Branson, Ferst Capital Partners og Esmée Fairbairn Foundation.

Læs mere om Ferd Sosiale Entreprenører her

Kilde: Ferd Sosiale Entreprenører

Foto: Andrea Pella

 

Back To Top