skip to Main Content

Ny OECD policy guide om juridiske rammer for socialøkonomi

Policy Guide on Legal Frameworks for the Social and Solidarity Economy er en ny guide fra OECD til politiske beslutningsdeltagere om brug af juridiske rammer for at udvikle socialøkonomi.

Denne policy guide om juridiske rammer for den sociale økonomi (Social and Solidarity Economy) har til formål at støtte lande, regioner og byer, der ønsker at bruge juridiske rammer som en  løftestang til at udvikle gode rammer for socialøkonomiske økosystemer. Den bygger på data og information samt eksempler på best practice fra over 33 lande og giver trin-for-trin vejledning, succesfaktorer og “faldgruber, der skal undgås” for at hjælpe politiske beslutningstagere til at 1) vurdere, hvorfor og hvornår der er behov for juridiske rammer for socialøkonomi; 2) udvælge juridiske muligheder og involvere interessenter; 3) evaluere virkningen af love, og 4) fremme international vidensdeling om dette emne. Vejledningen udnytter også erfaringerne fra arbejdspapiret “Legal frameworks for the social and solidarity economy” om juridiske rammer for den sociale og solidariske økonomi, der er udarbejdet som en del af OECD Global Action “Promoting

Social and Solidarity Economy Ecosystems”,  og finansieret af EU’s Foreign Partnership Instrument og Designing Legal Frameworks for Social Enterprises: Praktisk vejledning til politiske beslutningstagere.

FAKTA:
Titel:  Policy Guide on Legal Frameworks for the Social and Solidarity Economy
I serien: Local Economic and Employment Development (LEED)
Forfatter: OECD
Forlag: OECD Publishing, Paris
Udgivelsesdato: Marts 2023
Publikationen kan læses online og købes her

Back To Top