skip to Main Content

Årets Sosiale Entreprenør i Norge 2022 er kåret

Det blev virksomheden Ideelt, der løb med første prisen på 500.000 norske kroner. Den norske statsminister Jonas Gahr Støre uddelte prisen til Ideelt under NHOs årlige konference i Oslo Spektrum d. 12. maj 2022. 1.300 overværede prisuddelingen i salen og flere tusinde, fulgte med digitalt. De to andre finalister Sammen om en jobb og Guttas Campus blev tildelt en pris på 50.000 norske kroner.
Årets vinder er Ideelt er en virksomhed, der tilbyder job til unge, der er i risiko for at blive ekskluderede.

I følge Ahmed A. Hassan, der er medstifter af virksomheden, vil prisen være en stor hjælp ift. at videreudvikle virksomheden.

Ideelt tilbyder unge job ud fra arbejdslyst og vilje, ikke ud fra det, de har på deres CV. Virksomheden startede på Tøyen, (der er et strøg i Oslo), hvor bibliotekerne kæmpede med, at de lokale unge hang ud og skabte uroligheder, der krævede vagtressourcer. I Ideelt blev de unge ansat som trivselsværter i stedet for traditionelle sikkerhedsvagter og det ændrede fuldstændig stemningen. Ideeelt har også bemandet coronateststationer, og løfter i dag også unge i arbejde som it-konsulenter i samarbejde med virksomheden Amesto.

Juryleder og Ferd-ejer, Johan H. Andresen fortæller, at juryen især har været imponeret over, hvor innovativt og omstillingsparat virksomheden har været under corona-pandemien.

-Det lykkedes ideelt at få personale til en teststation for covid inden for 24 timer, og har siden har de været med til at bemandet teststationer i flere distrikter i Oslo.
Ideelt set vandt prisen, fordi de har fundet en måde at give de lokale unge en vej ind i arbejdslivet – med de ressourcer de nu har.
Læs mere om prisen her

Back To Top