skip to Main Content

Få sociale iværksættere kan leve af deres socialøkonomiske virksomhed

Kun 19 % af de unge sociale iværksættere (16-35 år) i Europa kan leve af deres socialøkonomiske virksomhed. Det viser en ny rapport, der bygger på en undersøgelse blandt 200 sociale iværksættere. Og for kvinder kan bare 15 % leve af deres socialøkonomiske virksomhed.
Rapporten er udgivet af Possibilists, som er en alliance bestående af 16 af verdens største sociale innovationsnetværk for unge, herunder Ashoka, Yunus & Youth, Global Changemakers, Kofi Annan Foundation og ChangemakerXchange, som i sin tid startede initiativet.
Rapporten er en opfølgning på en globalt studie, som Possibilists gennemførte blandt 791 unge sociale iværksættere i 137 countries i februar-marts 2021. Dette studie viste at andelen af respondenter som kunne leve af deres virksomhed var lavere endnu – nemlig bare 9%.

Rapporten viser også at det at drive en socialøkonomisk virksomhed kan have konsekvenser for unges mentale helbred. Seks ud af ti af de unge der har deltaget i undersøgelsen bag rapporten fortæller at de har oplevet udbrændt i en eller anden form og og 54% siger at de oplever en risiko for at brænde ud.

Læs rapporten her: https://thepossibilists.org/europe/

Kilde: Pioneers Post og The Possibilists

Back To Top