skip to Main Content

Tak til SED-frivillig Peter Borre

SED’s frivillige medarbejder Peter Borre har i mere end 6 år udgjort en central del af den administrative rygrad for Sociale Entreprenører i Danmark – men han har nu af helbredsmæssige årsager valgt at afslutte sit frivillige arbejde og overdrage sine arbejdsopgaver.

Peter blev for over 20 år siden diagnosticeret med lungesygdommen KOL (forkortelse for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom), og han har i mange år levet med en lungekapacitet på omkring 15% af det normale. På trods af lungesygdommen har det været vigtigt for Peter så vidt muligt at opretholde en aktiv hverdag og bruge sine personlige ressourcer positivt som frivillig – og det var starten på hans vej til SED:

”Da jeg blev førtidspensionist, fik jeg pludselig en del tid til rådighed. Og så tænkte jeg, at jeg skulle prøve at finde et fornuftigt sted at investere noget af den tid. Jeg ledte efter nogen der manglede en ekstra hånd, og via en hjemmeside, der beskæftiger sig med sådan noget, fik jeg forbindelse til SED.”

Peter formulerer sin motivation til at arbejde som frivillig for SED på denne måde:

”For det første har jeg en karriere med tal, som pludselig forsvandt. Den ekspertise jeg har, kan lige så godt blive brugt fornuftigt, i stedet for at gå til spilde på min sofa. Og så er det jo et positivt indsatsområde, at hjælpe dem der hjælper andre. At hjælpe andre giver personlig værdi.  Og er der god mulighed for at sige fra, hvis man har lidt knas med helbredet.”

Peters arbejdsområder har været forskellige typer af administrative opgaver som er afgørende for at foreningen kan fungere i hverdagen:

”Jeg har stået for håndteringen af det afregningssystem, hvor vi opkræver medlemskontingent og salg af ydelser. Derudover indtastning af bogholderidata til årsregnskabet. Og så har jeg klaret lønafregningen til de medarbejdere, som har været i SED.”

Det har været vigtigt for Peter at bidrage til at oplyse om KOL og advare om at rygning ofte er en bidragende årsag til at man udvikler sygdommen. Han har i den forbindelse skrevet avisindlæg og medvirket i flere tv-udsendelser hvor han har fortalt om sin hverdag med lungesygdommen -nedenfor har vi indsat links til et par tv-indslag hvor Peter medvirker samt et debatindlæg i Jyllandsposten.

På samme måde som Peter har ønsket at bruge sig selv som udgangspunkt for at oplyse om KOL vil han også gerne bruge denne anledning til at gøre opmærksom på hvilken forskel frivilligt arbejde kan gøre:

”Jeg sidder nu selv på et plejehjem og venter stort set bare på at lyset slukker. Men vi mangler i høj grad frivillige i plejesektoren, så jeg vil gerne opfordre folk til at give en hånd på plejecentrene landet over. Både demente og ikke-demente har brug for liv og kontakt med andre i hverdagen.”

Peter har i sit frivillige arbejde for SED været et vigtigt aktiv med sin faglige kompetence, omhyggelighed, store hjælpsomhed og sit positive gå-på-mod.

Med Peters egne ord:

”6 1/2 år blev det til, og jeg har nydt at blive brugt til noget fornuftigt.”

Stor respekt og tusind tak for din indsats Peter fra alle os i SED – du har været en virkelig stor hjælp! 

 

Læs mere om Peter’s bidrag til oplysning om KOL:

Artikel og tv-klip på DR.dk fra 19. SEP 2017

Artikel og tv-indslag på Tv2 Østjylland 2017

Peters debatindlæg i Jyllandsposten 2016 (kun adgang med abonnement)

 

 

Back To Top