skip to Main Content

Social Enterprise, Health, and Wellbeing

Social Enterprise, Health, and Wellbeing Theory, Methods, and Practice er en ny bog af Michael J. Roy og Jane Farmer som forsøger at besvare, hvordan socialøkonomiske virksomheder kan forbedre enkeltpersoners og samfunds sundhed og trivsel

Flere regeringer har de seneste årtier arbejdet for at fremme socialøkonomiske virksomheder som et middel til at øge velfærd og mindske ulemper. Forskning omkring socialøkonomiske virksomheder afspejlede også denne udvikling og har de seneste mange år sat fokus på de socialøkonomiske virksomheders evne til at levere og skabe job, arbejde for at indfri miljømål og løse en række samfundsmæssige udfordringer. I forlængelse heraf er  forskere også begyndt at undersøge det bredere potentiale for socialøkonomiske virksomhed ift. til at forbedre trivsel for mennesker og planeten.

Kapitlerne i bogen har forskellige perspektiver på at vurdere, hvordan socialøkonomiske virksomheder håndterer ulemper og leverer positive resultater ift. at forbedre sundhed og velvære. Bogen tager udgangspunkt i international forskning og præsenterer på den måde den ‘første bølge’ af innovativ forskning omring emnet, der kan inspirere den næste generation af forskere og politikere, der er interesseret i emnet.

Bogen vil være interessant for forskere, akademikere, politikere og studerende inden for iværksætteri, offentlig og social politik, samfundsudvikling og folkesundhed.

FAKTA:
Titel: Social Enterprise, Health, and Wellbeing
Theory, Methods, and Practice
Forfattere (redaktør): Michael J. Roy, Jane Farmer
Udgivelses dato: d. 27. August 2021
Forlag: Routledge
eBook ISBN: 9781003125976
Bogen er på 314 sider og kan købes her

Back To Top