skip to Main Content

Together TV

Together TV er Englands første folkeejede TV-Kanal for social impact.

Together TV inspirerer til social forandring gennem underholdende fjernsyn – ved at vise historier, aktiviteter og sociale temaer fra det virkelige liv, der er med til at tilskynde mennesker til at involvere sig i velgørende organisationers sager og initiativer i den frivillige sektor. Kanalen tilbyder relevante, praktiske og nemme måder hvorpå mennesker kan handle i hverdagen og er på den måde med til at fremme en sundere livsstil, forbedre mental sundhed og øgede sociale kontakter blandt sine seere.

Historien om Together TV startede i 2000, hvor Media Trust oprettede Community Channel, som Storbritanniens første tv-kanal for at handle socialt med historier om aktiviteter i lokalsamfund, der kunne inspirere seerne til at ændre deres liv og interagere med deres lokalsamfund.
Omkring 2015 tog bestyrelsen en strategiske beslutning om at fokusere på sine kerneaktiviteter, og samtidig at gøre Community Channel til en selvstændig enhed.
Derfor blev der i juli 2016 udstedt folkeaktier via crowdfundingsplatformen Crowdfunder, med henblik på at gøre kanalen økonomisk uafhængig og samtidig blive Storbritanniens første nationale folkejede tv-kanal.
Der blev indsamlet over 390.000 pund gennem en blanding af aktier og donationer fra over 300 organisationer og enkeltpersoner. Der var også betydelig støtte fra Sky, Big Lottery Fund og Barrow Cadbury Trust.
Enkelte individuelle aktionærer krævede Social Investment Tax Relief * på deres investeringer i kanalen.

Community Channel blev omdannet til en velgørende virksomhed et såkaldt Community Benefit Society i september 2016. Og i 2018 ændredes navnet til  Together TV.

Together TV har i dag mellem 15-20 millioner seere i hele Storbritanien og omkring 10 millioner globalt gennem sociale medier.

TV-kanalen får omkring 90% af sine samlede indtægter fra TV-reklamer. De resterende 10% kommer fra salg og en lille smule fundraising og donationer.

Om Social Investment Tax Relief (SITR)
Social Investment Tax Relief (SITR) er en engelsk skatteregel, der giver individuelle investorer skattefradrag for investeringer i velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder. Social Investment Tax Relief (SITR) blev indført af den engelske regeringen i 2014, og er kun åben for individuelle investorer. Ordningen var et forsøg og udløb oprindelig i april i år, men den britiske finansminister forlængede i april 2021 ordningen indtil april 2023.
Skattelettelsen gives til enkeltpersoner som investerer i godkendte sociale organisationer herunder socialøkonomiske virksomheder. 30 % af den investering bliver tilbagebetalt til investoren, som en reduktion i dennes indkomstskat for det pågældende år.

Læs mere om Together TV på :  www.togethertv.com

Hør også podcast med Together TV´s administrerende direktør Alex Kann på Good Finance´s hjemmeside her

 

Kilde: Good Finance og Together TV´s hjemmeside

 

Back To Top