skip to Main Content

Konference: Nye veje til en styrket socialøkonomi

Det socialøkonomiske Telt indbyder til konference 20. september i Copenhagen Dome i Taastrup – om nye veje til en styrket socialøkonomi.

Normalt finder man Det Socialøkonomiske Telt på Folkemødet på Bornholm, hvor der drøftes aktuelle socialøkonomiske temaer og vises, hvordan socialøkonomien kan styrkes. Her er der også en sjælden mulighed til at tage debatten med politikerne om socialøkonomi og få viden fra forskning og praksis om måder, hvorpå man kan styrke de socialøkonomiske virksomheders muligheder for at løse samfundets sociale problemer.
I 2021 har der ikke været mulighed for at have Det socialøkonomiske Telt på Folkemødet – så teltet er i år blevet omdannet til en konference.

Konferencen vil fokusere på, hvordan vi i partnerskaber med kommuner og virksomheder finder nye løsninger for en styrket socialøkonomisk sektor. Konferencen vil veksle mellem debatter, inspirationsoplæg og workshops. Den er rettet mod medarbejdere og beslutningstagere i kommuner og virksomheder, der er interesserede i samarbejdet med socialøkonomiske virksomheder – og selvfølgelig også mod de socialøkonomiske virksomheder.

Temaer i år vil bl.a. være:

1. Beskæftigelsespolitik som erhvervspolitik – hvordan forener socialøkonomiske virksomheder at drive forretning og skabe job på særlige vilkår?

2. Der er plads til flere på arbejdsmarkedet – Kan vi skabe nye løsninger i et samarbejde mellem kommuner og socialøkonomiske virksomheder?

3. Er det på tide, at offentlige arbejdspladser formulerer diversitets- og inklusionsstrategier – hør eksempler på, hvordan socialøkonomiske virksomheder kan hjælpe med at føre det ud i livet

4. Hvordan får vi flere rummelige arbejdspladser gennem stærke partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder og erhvervslivet?

Et mere detaljeret program og mulighed for tilmelding til konferencen kommer lige efter sommerferien.

Organisationerne bag det Socialøkonomiske Telt er: Incita , Specialisterne , Glad Fonden Grennessminde Kooperationen samt advokatfirmaet Foldschack, Forchhammer, Dahlager og Barfod.

Back To Top