skip to Main Content

Svensk digital madinnovation nomineret til FN-pris

I hård konkurrence er Local Food Nodes, som den eneste svenske virksomhed, blevet kåret til top fem i kategorien e-handel blandt i alt 1270 konkurrerende sociale innovationer i FNs WSIS Prizes. Selv om Local Food Nodes ikke var blandt vinderne da konkurrencen blev afgjort 18. maj 2021 ændre det ikke på virksomhedens succes.

Pandemien har øget interessen for lokal mad
Interessen for lokalt produceret mad er eksploderet under pandemien. Mange nye kunder er blevet medlem af REKO ringe* (Se mere om REKO ringe her) og andre lokale markeder. Local Food Nodes gør det lettere for forbrugere og producenter at komme i kontakt med hinanden. Det er en åben digital platform, der forbinder lokale fødevareproducenter med kunden – helt uden mellemled. Platformen drives af de sociale iværksættere David Ajnered og Albin Ponnert, der er baseret i Röstånga i Skåne.

– Flere og flere mennesker ser fordelen ved Local Food Nodes. Små producenter vover at vokse, når kan sælge produkter uden at have tab i indtægter. Forbrugerne lærer, hvordan maden produceres, og hvor den kommer fra. Lokalsamfund får en højere grad af selvforsyning ift. fødevarer og større modstandsdygtighed over for kriser, siger Albin Ponnert.

– Vi bemærker et voksende behov for Local Food Nodes under pandemien. For at skabe en jævnere salgsproces bruger flere og flere REKO ringe platformen. Vi har flere spændende samarbejder i gang, som vi vil fortælle mere om i fremtiden, siger David Ajnered.

Local Food Nodes ønsker at vokse
Ved FNs WSIS Prizes kom virksomheden i top fem – i kategorien e-handel. I konkurrencen har 1,3 millioner mennesker været med til at stemme, og det er en stor ekspertjury i følge David Ajnered.

Albin Ponnert håber, at prisen får mange til at åbne øjnene for Local Food Nodes, så der skabes endnu flere lokale fødevaremarkeder over hele verden. På denne måde kan Local Food Nodes være med til at reducere både sult, fattigdom og den negative klimapåvirkning, der kommer fra nutidens landbrug.

Lokalt udleveringssted i den svenske by Röstånga.

Om Local Food Nodes
Local Food Nodes er en digital platform med mere end 15.000 brugere på alle kontinenter, stadig med flertallet i Sverige. Platformen drives gennem frivillige donationer.
Sådan fungerer det: Kunden finder deres lokale afleveringssted via platformen, bestiller mad direkte fra deltagende producenter og henter det på et givet tidspunkt og sted. Al betaling foretages uden for platformen direkte til producenterne. Alle kan oprette lokale afleveringssteder overalt i verden.
Du kan se video om Local Food Nodes her

Local Food Nodes blev startet som et nonprofit open source-projekt i 2016. Projektet er i flere år blevet udviklet som et græsrodsprojekt af og sammen med et stort antal lokale fødevareproducenter i Sverige og i udlandet for at skabe efterspørgsel og tilpassede digitale løsninger til at imødekomme eksisterende behov hos små producenter.

Om WSIS-prizes
WSIS-Prizes fejre innovative digitale løsninger  som bidrager til at verdensmålene og er organiseret af flere forskellige FN-organer, herunder FN’s udviklingsprogram (UNDP). Local Food Notes blev til årets konkurrence nomineret i kategorien E-forretning

Læs mere om Local Food Notes på: https://localfoodnodes.org

Eller kontakt Albin Ponnert, grundlægger og projektleder
albin@localfoodnodes.org
+47 0735-325945

* En Reko Ring er et handels- og distributionssystem for fødevarer fra små lokale producenter direkte til forbrugere, som er baseret på Facebook omkring et lokalområde.

Back To Top