skip to Main Content

Ny engelsk rapport om socialøkonomiske virksomheder i en tid med Corona

One Year On: The effect of COVID-19 on the social enterprise sector er en ny rapport fra Social Enterprise UK om COVID-19 pandemiens effekt på engelske socialøkonomiske virksomheder.

Denne rapport ser på, hvordan engelske socialøkonomiske virksomheder har klaret sig det seneste år af COVID-krisen ved hjælp af data fra Social Enterprise Advisory Panel og casestudier. Rapporten giver anbefalinger til, hvad der er nødvendigt for at sikre, at socialøkonomiske virksomhede kan levere  det de har potentiale til i forbindelse med den kommende genopretning.

De engelske socialøkonomiske virksomheder leverer positive input til ‘build back’ -indsatsen. Og i det hele taget er den socialøkonomiske sektor i England med til at opretholde og skabe gode job, levere vitale varer, tjenester og support. Samtidig vækster de socialøkonomiske virksomheder på trods af vanskeligheder med at få adgang til statsstøtte – og de har generelt været mindre afhængige af denne støtte under krisen end virksomheder generelt.

Fejlfinding under hele krisen, sociale virksomheder har støttet samfund, behandlet uligheder inden for sundhed og social pleje og reageret på behov i løbet af det sidste år, hvor mange går ud over deres normale forretningsaktiviteter og sociale missioner.

I det seneste år er interessen for socialøkonomiske virksomheder også øget . Ud over en generel stigning i forbrugernes interesse i sociale og miljømæssigt inkluderende forretningsmodeller og et voksende engagement i socialt og miljømæssigt inkluderende aktivitet inden for kerneforretningen har England også oplevet en stigning i CIC-registrering (altså virksomheder der har registreret sig som ”community interest company” – virksomheder med et samfundsmæssigt formål) i de sidste 12 måneder.

Hele rapporten kan downloades fra Social Enterprise UK´s hjemmeside her

 

Back To Top