skip to Main Content

De 5 vindere af WSA Young Innovators 2020 er fundet

2020 vinderholdet i World Summit Awards Young Innovators kategori viser, at der er en stærk tendens i retning af løsninger, der skaber positiv effekt inden for sundhedsområdet over hele kloden – lige fra en besked- og stemmetjenester på seks oprindelige sprog for gravide og mødre i Nigeria til tilgængelig tandlæge-e-læring for mennesker uden adgang til tandlægeklinikker i Syrien.
Kreativ brug af digital innovation gør de 5 bedste unge iværksættere til exceptionelle, globale  forandringsagenter.

WSA Young Innovators er en særlig anerkendelse til unge sociale iværksættere under 26 år, der bruger ICT (Information and communications technology) til at handle for at indfri FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.
De anerkendes sammen med vinderne af de 8 andre kategorier af World Summit Awards hvert år for deres sociale impact.

Der har i 2020 været 270 ansøgninger fra 76 lande til WSA Young Innovators. Heriblandt også danske Student Survival Guide.

En særlig udvalgt ungdomsekspertjury har evalueret alle ansøgninger nøje og udvalgt de 5 WSA Young Innovators.

Læs mere om vinderne her

Om WSA
WSA er en global priskonkurrence, et netværk og en platform for digitale applikationer og innovationer, som skaber stor social effekt. World Summit Awards er en international priskonkurrence, der arbejder for at fremme og anerkende enestående digitale innovationer, der har en stor positive effekt på samfundet. World Summit Awards blev etableret i 2003 inden for rammerne af FNs Verdenstopmøder om informationssamfundet (UN WSIS), og bidrager til indfrielsen af FNs Verdensmål ved at fremvise og anerkende den positive påvirkning, som lokale digitale projekter og produkter kan have på samfundet. World Summit Awards globale netværk af startups, sociale iværksættere, mentorer, oplægsholdere, eksperter, regeringsledere, akademikere og civilsamfunds organisationer vokser hele tiden, og til dato er mere end 180 lande aktivt involveret.

Siden 2003 er der kåret 677 vinderne, som er udvalgt ud fra mere end 4.000 nomineringer. 11 danske projekter har igennem årene været blandt vinderne af World Summit Awards bl.a. To Good To Go appen, Og i 2017 var Be My Eyes og M-PAYG blandt vinderne.

I 2017 blev Sociale Entreprenører i Danmark national ekspert for World Summit Awards. Det indebærer at SED hvert år står for at finde danske digitale innovationer, der bidrager til at indfri verdensmålene, og nominere dem til konkurrencen.

Læs mere om World Summit Awards på: www.worldsummitawards.org

 

Back To Top