skip to Main Content
Habi Lifestile

Habi Lifestile

Habi er en filippinsk socialøkonomisk virksomhed, som arbejder for at skabe økonomisk overskud og positiv social effekt ved at fremstille banebrydende, miljøvenlig og 100% filippinske fremstillet fodtøj og livsstilsprodukter til mænd og kvinder.

Habi sælger ikke bare fodtøj. De kunder der køber HABI´s produkter er samtidig med til at signalere at man bekymre sig for sociale forhold og er opmærksom på miljøet.
Som socialøkonomisk virksomhed sigter HABI mod at bidrage til positiv social forandring på tre måder:

For det første forsøger man at hjælpe mødre i Kawan ni Sto. Nino ved at give dem mulighed for oplæring og at få et levebrød.

For det andet arbejder man med at reducere affald ved at upcycling affalds tøj og stof og lave dem til fodtøj, genbrugsposer og andre livsstilsprodukter.

Og endelig er man med til at fremme en forandring i livsstil gennem komfortable og ansvarlig mode.

Habi har efterhånden udvidet sortimentet med andre mode produkter f.eks. punge, tasker, kurve og smykker, som er fremstillet af filippinsk vævede materialer.

Habi samarbejder med lokalsamfund over hele Filippinerne, især i Payatas, Batasan, Marawi, Isabela og Kiangan. Virksomheden arbejder for at skabe en bedre fremtid, hvor alle har lige muligheder, og hvor mennesker fra underpriviligerede lokalsamfund får muligheder for at opfylde deres potentiale – gennem fast arbejde, kunst, empowerment af kvinder og gennem uddannelse.

Habi Footwear arbejder bl.a. i tæt partnerskab med et fattigt byområde Kawan ni Sto. Nino i Quezon City. Området består af ca. 300 familier. Flere af mødrene i disse familier har foreløbigt fået beskæftigelse i Habi med at væve stof til fodtøj. De får 40-60 filippinske Pessos for hvert par de fremstiller (ca. 5-7 danske kr.) og det er godt betalt, da det svarer til ca. 3 gange markedsprisen.

Habi håber på at kunne gavne lokalområdet ved at tilbyde oplæring i både lette og mere tungtvejende kompetencer gennem beskæftigelsesprogrammer, oplæring i at håndtere sin økonomi og teambuilding aktiviteter. Habi har også hjulpet lokalområdet i forbindelse med opbygningen af et egentligt kooperativ.
Batasan Women’s League Consumer Cooperative er en bybaseret kunsthåndværksgruppe med base i Quezon City. Det beskedne, men alligevel robuste fællesskab har over 100 medlemmer, hvor de fleste har specialiseret sig i forskellige håndværk og færdigheder. Habi har været særlig opmærksom på de af virksomhedens kunsthåndværkere, der har fokus på vævet perlehåndværk, hækling og net og posefremstilling. Habi samarbejder med kooperativet om Sinta Collection, der er en kollektion med en række poser, tasker og livsstilsgenstande med smukke træperler.

Læs mere om Habi Lifestile her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top