skip to Main Content

COVID Response Alliance for Social Entrepreneurs

COVID Response Alliance for Social Entrepreneurs er et nyt samarbejde mellem mere end 40 globale organisationer, der skal støtte sociale iværksættere i en tid, hvor der er mere behov for deres indsats end nogensinde før.

Alliance-medlemmer støtter i øjeblikket mere end 15.000 sociale iværksættere, der hjælper 1,5 milliarder mennesker i over 190 lande. Alliancen repræsenterer et netværk af over 15.000 sociale iværksættere, der har påvirket livet for 1,5 milliarder mennesker kumulativt, der arbejder i over 190 med at beskytte levebrødet for millioner af mennesker, nedsætte CO2 udledningen, forbedre adgangen til sundhed, sanitet, uddannelse og energi, fremme social inklusion for handicappede, hjemløse eller personer med flygtningestatus. De sociale iværksættere hjælper mange ekskluderede, marginaliserede og sårbare grupper som er uforholdsmæssigt hårdt ramt af pandemien.

Bag initiativet står bl.a. organisationer som Schwab Foundation, Ashoka, Skoll Foundation, Yunus Social Business, Global Impact Investing Network (GIIN) og IKEA Foundation.

Alliancen ønsker at støtte sociale iværksættere på fire områder:

Man vil evaluere og fremhæve de behov som sociale iværksættere har.

Styrke og udvide den finansielle støtte og hjælpe de sociale iværksættere med at skaffe ekstra finansiering.

Koordinere ikke finansiel støtte fra virksomheder i forbindelse med offentlige indkøb, juridisk bistand og teknisk support.

Fremme den fælles kommunikationsindsats for at advokere for økonomiske og politiske tiltag der kan støtte sociale iværksættere.

Læs mere om COVID Response Alliance for Social Entrepreneurs her

Kilde: World Economic Forum

 

Back To Top