skip to Main Content
Reimagining Capitalism

Reimagining Capitalism

Reimagining Capitalism in a World on Fire  er en ny bog af Rebecca Hendersons, som skitserer fem måder, hvorpå vi kan reformere kapitalismen for at overvinde klimaændringer, ulighed og demokratiets sammenbrud.

Bogens forfatter tager fat i et dilemma som i øjeblikket præger feltet for social impact.
På den ene side omfavner impact investorer sociale entreprenører og virksomhedsledere den økonomiske profits egenskaber i forhold til skalere løsninger der kan løse verdens problemer.

På same tid har andre erklæret kapitalismen for en uigenkaldelig fejltagelse p.g.a. dens meget negative effecter på miljøet og den store økonomiske ulighed den har skabt.
COVID-19 pandemien har kun understreget mange af kapitalismens mangler i forhold til at leveere det mannesker og planet har behov for for at få en bæredygtig fremtid.

I bogen fremsætter Rececca Henderson sin vision for en retfærdig og bæredygtig kapitalisme og beskriver de forandringer, der er behov for at vi kan opnå den.

Virksomheder skal ikke bare maksimere overskuddet men også omfatte en følelse af at have et samfundsmæssigt formål, vi skal finde nye forretningsmuligheder, der kan imødekomme samfundets behov og inkludere alle interessenters velfærd. Investorer skal fokusere på langsigtede investeringer, som tager hensyn til social og miljømæssig impact. Regeringer er nødt til at regulere markedet strengere og indføre en skat på CO2. Endelig skal alle sektorer samarbejde om at løse globale udfordringer gennem kollektiv handling.
Sådanne ændringer vil ifølge Rebecca Henderson ikke bare skabe en bedre verden, men vil sjovt nok også skabe mere rentable virksomheder og en stærkere økonomi.

FAKTA:

Titel: Reimagining Capitalism in a World on Fire
Forfatter: Rebecca Henderson
Forlag: PublicAffairs
Udgivelsesdato: d. 28. april 2020
ISBN-10: 1541730151
ISBN-13: 978-1541730151
Bogen er på  336 sider og kan købes her

 

Back To Top