skip to Main Content
Fitppl

Fitppl

Fitppl er en socialøkonomiske virksomhed i Austin USA, der arbejder for at skabe bedre fødevare og kosttilskudsprodukter og samtidig bidrager til at reducere brug af plastik og til at bekæmpe plastikforurening.

Virksomheden blev grundlagt af Patrick Schecht i 2015. Han var blevet motivation til at gøre noget for at bekæmpe plastforurening efter at selv at have oplevet, hvordan stranden ved Hong Island i Thailand var forurenet med plast. Patrick Schecht kom på ideen om at bruge en del af overskuddet fra salg af kosttilskud og sportstøj til at bekæmpe plastikforurening og dermed give travle mennesker sunde alternativer. Navnet er inspireret af ”Fit People”.
Fitppl er organiseret som et kooperativet og er også et certificeret B-corp.

Missionen
Fitppl´s mission er, at samle folk med interesse i at lave produkter, som er gode for mennesker og miljø og formålet er, at gøre en indsats i bekæmpelse af plastik forureningen både til lands og til og i havene.

Produkterne
Det fremsynede produktprogram består af; plante baseret protein pulver og 2 i 1 superfood produkter, pakket i genbrugs papir poser, der er produceret at træpiller. Herudover fremstiller virksomheden etisk sports beklædning.
Hver gang man køber et af Fitppl´s produkter går en del af overskuddet til at understøtte virksomhedens oprydningsinitiativer, der skal fjerne affald fra byer, parker og oceanerne. Det fungere på den måde, at hvert fitppl-produkt har et bestemt antal impact point. Antallet af point bestemmer, hvor mange kilo affald, der fjernes ved en fitppl-oprydning.

Aktiviteter
Fitppl forener fysisk aktivitet med et højere formål i sine oprydninger (Clean Up events).
Eventsene starter f.eks. med fælles yoga eller anden fysisk aktivitet efterfulgt af plastindsamling på svært affaldsforurene områder.
Fitppl gør meget ud af at skabe et community omkring sine aktiviteter. På virksomhedens hjemmeside kan interesserede f.eks. dele sunde opskrifter med superfoodingredienser, og man kan også dele sine fitnestips med andre.

Fitpll´s impact
Fitppl holder oprydninger i parker og nærheden af bække og floder, fordi 80% af den plast og det affald, der kommer lander i vores oceaner, kommer fra landbaserede kilder. I følge prognoserne vil der i 2050 være mere plastik i havene end der er fisk hvis ikke der gøres noget drastisk. Når først plastikken er landet i havene, er det meget svært at indsamle den og rydde op, derfor arbejder Fitppl gennem indsamlingerne aktivt for at gøre noget inden det sker.
Siden starten har Fitpll gennemført 36 Clean Up events, involveret mere end 2500 frivillige og indsamlet over 15.000 kilo plastikaffald.

Læs mere på:
https://fitppl.com og www.facebook.com/pg/fitppl

Fotos: from Fitppl´s s webpage

Back To Top