skip to Main Content

Lava Mae – mobile badefaciliteter for hjemløse, lokalt og globalt

Lava Mae er en organisation i San Francisco, der tilbyder mobile brusebade og toiletfaciliteter til hjemløse. Nu vil organisationen også være nonprofit accelerator og derigennem udbrede konceptet i i USA og andre lande.

Lava Mae blev stiftet i 2013, og organisationen beskriver sin måde at arbejde på som ‘Radical Hospitality’ (ekstrem eller ‘radikal’ gæstfrihed), en tilgang hvor de mennesker arbejdet er rettet imod opfattes som gæster snarere end ’brugere’ eller ’modtagere af hjælp’.

Som et nyt projekt ’Lava MaeX’ vil organisationen arbejde på at opskalere til globalt niveau i løbet af de kommende fem år ved at fokusere på netværksopbygning, innovation og træning i 75 lokalområder over hele verden, og målet er at kunne tilbyde badefaciliteter til 100.000 gæster med afsæt i ‘Radical Hospitality’-tankegangen.

Baggrunden for lanceringen af ’Lava MaeX’ er at organisationen siden opstarten har fået cirka 4000 henvendelser fra 40 forskellige lande med ønsket om at få mulighed for at tilbyde tilsvarende badefaciliteter til hjemløse. Som resultat af den stor globale interesse har Lava Mae derfor opbygget ’DIY Mobile Hygiene Service Toolkit’, en gratis ’Gør-det-selv’-værktøjskasse og netværks-mulighed som ligger tilgængelig på internettet for lokale initiativtagere der ønsker at etablere mobile bade- og toilet-faciliteter for hjemløse.

Det nye projekt er støttet af et nyt Unilever-initiativ  The Right to Shower, der har lanceret en række badeværelsesprodukter hvor overskuddet fra salget doneres til forskellige typer af hjemløse-projekter.

Læs mere:

Lava Mae: https://lavamae.org
Lava Mae DIY Mobile Hygiene Service Toolkit: https://buildit.lavamae.org/
The Right to Shower: https://www.therighttoshower.com/

Kilde: Pioneers Post

Back To Top