skip to Main Content

Farmorhusets Annette Andersen kåret til årets ildsjæl 2019

Farmorhuset er en registreret socialøkonomisk forening i Vordingborg, der ifølge dem selv har til formål at sprede smil og glæde i byen. Det gør de ved, at forsøge at skrue tempoet ned, i en ellers hektisk hverdag. De har kaffe på kanden, pandekager med syltetøj og rødt saftevand når de holder åbent. Det er lige meget om du er barn, forældre eller bedsteforældre, så er der altid plads. Da Farmorhuset er drevet af frivillige, er deres åbningstider også begrænsede. Der har normalvis åbent om torsdagen i skolernes sommerferie, samt uge 7, 28 og 42.

Ideen startede da Annette Andersen i 2007 deltog i TV2’s program ‘Danmarks bedste Idé’ hvor hun deltog med 10 større husdyr skåret ud som træ. Der var stor efterspørgsel så, hun begyndte også at leje dyrene ud. I 2012 startede Foreningen til støtte af Farmorhuset, hvor især lokale har kunne donere 200 årligt, for at støtte projektet.

Efter at Annette Andersen har været i spidsen for Farmorhuset længe, så modtog hun d. 25 oktober SEAS-NVE’s årlige Ildsjælepris. De nominerede er folk der før en ekstra indsats i Vest-, Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne, og der følger en sum på 25.000 kr med.

I forbindelse overrækkelse udtaler Annette Andersen til SEAS-NVE, at ”Selvom det er en personlig pris, så vil jeg meget gerne dedikere den til Farmorhuset og alle de dejlige farmødre, der hver dag gør en indsats for, at Farmorhuset er et trygt og rart sted at være for alle dem, der besøger det. Uden disse farmødre var der ganske enkelt intet Farmorhus”.

Man kan både læse om Farmorhuset foreningens hjemmeside : www.farmorhuset.dk

Og om Annette Andersen kåring som årets ildsjæl i artikel på netavisen vordingborg.in: Klik her!

Back To Top