skip to Main Content

Danske socialøkonomiske virksomheder som arbejder med flygtninge

I dag d. 20. juni 2019 er det FN´s internationale Flygtningedag, hvor der internationalt sættes fokus på problemet verden over. I Danmark arbejder flere socialøkonomiske virksomheder med at hjælpe flygtninge. Vi har samlet en lille håndfuld eksempler her.

Ifølge FN´s flygtningeorganisation UNHCR fordrives der nu hvert andet sekund på grund af væbnede konflikter og forfølgelse.
Og i dag er antallet af mennesker på flugt det største nogensinde. 68,5 millioner mennesker er blevet tvunget til at flygte fra deres hjem. 25,4 millioner mennesker er flygtninge, og heraf er over halvdelen børn og unge under 18 år.
Mennesker på flugt er udsatte og har brug for mange former for hjælp. I Danmark arbejder flere socialøkonomiske virksomheder landet over med at hjælpe flygtninge gennem forskellige indsatser.
Vi har samlet en lille håndfuld herunder:

Integrationsnet
Organisationen Integrationsnet, der er en del af Dansk Flygtningehjælp driver to socialøkonomiske virksomheder i Jylland Fair mad og Fair Ren.
Formålet med de socialøkonomiske virksomheder er at udvikle og opkvalificere borgerne, så de bliver klar til det arbejdsmarkedet. Forløbene tilpasses altid til den enkelte borger og inkluderer en komplet pakke, der forbereder og støtter borgeren til overgangen fra socialøkonomisk virksomhed til ordinært arbejde. Virksomhederne tilbyder fire moduler inden for køkken og rengøring, der kan sammensættes fleksibelt efter aftale.
Læs mere om Integrations socialøkonomiske virksomheder på: integrationsnet.dk

Se video her med mesterkokken Claus Brænder, der sammen med en gruppe nyankomne flygtninge driver den socialøkonomiske virksomhed “Sundhedscaféen” i Horsens, som er del af Fair mad.

Bike and Bloom
Bike and Bloom er en socialøkonomisk virksomhed og blomsterbutik i København, der tilbyder flygtninge- og invandre en vej ind på det danske arbejdsmarked gennem oplæring og ansættelse som deltidsflorister.
De ansatte arbejder med blomsterbinding i blomsterværkstedet og senere sælges buketterne fra ladcykler rundt omkring i byen.
Bike & Bloom har deres base det gamle grøntorv i København.
Læs mere om Bike & Bloom på www.bikeandbloom.com

C:NTACT
C:NTACT er en socialøkonomisk virksomhed i København som arbejder vi med nyankomne flygtninge, sorgramte, skilsmissebørn, uledsagede flygtningebørn, marginaliserede indvandrerkvinder og andre udsatte borgere, som samfundet nogle gange glemmer at lytte til.
C:NTACT arbejder bl.a. med menneskers personlige historier med henblik på, at de historier skal præsenteres for et publikum. Det kommer der fantastiske teater-, radio- og filmproduktioner ud af. Ofte rykker produktionerne ved publikums fordomme og forståelse og de styrker forståelsen og identifikationen imellem samfundsgrupper, hvor der traditionelt kun har været få brudflader.
Læs mere om C:NTACT på: www.contact.dk

Nye Rødder
Nye Rødder er en registreret socialøkonomisk virksomhed i Hallingelille med ekspertise i beskæftigelsesrettet grøn rehabilitering af flygtninge og indvandrere, med sociale, psykiske og fysiske udfordringer. opmærksomhed, som i dag stadig er i vækst og udvikling.
I dag har Nye Rødder gennemført en række større og mindre projekter som har gjort organisationen førende indenfor naturbaseret rehabilitering af udsatte flygtninge og indvandrere i Danmark.
Flygtninge og indvandrere som er kommet til Danmark har ofte svært ved at skabe sig et bæredygtigt livsgrundlag helbredsmæssigt, socialt og arbejdsmæssigt. Formålet med Nye Rødders arbejde er at imødegå problemstillingerne og hjælpe målgruppen tættere på et sundt og balanceret liv socialt, psykisk, fysisk, sprogligt og arbejdsmæssigt.
Læs mere om Nye Rødder på: www.nyerodder.dk

Se i øvrigt Sociale Entreprenører i Danmarks samlede liste over Socialøkonomiske virksomheder i Danmark her

 

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top