skip to Main Content

Kolding Kommune vinder af Den Socialøkonomiske Kommunepris 2019  

Den Socialøkonomiske Kommunepris går i år til Kolding Kommune for igennem flere år at have prioriteret socialøkonomien.

En meget glad og stolt formand for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Benny Dall, modtog prisen på vegne af Kolding kommune:

Det forpligter at få denne her pris. Især fordi vi har så meget respekt for de andre nominerede kommuner som vi ved gør et kæmpe stykke arbejde på området og som vi dagligt inspireres af”, fortalte Benny Dall, da han modtog prisen, som Kolding også vandt tilbage i 2015. Aalborg og Silkeborg Kommune var en del af det stærke Jyske felt, der var nominerede til dette års pris.

”Jeg har det ligesom en cykelrytter, jeg engang hørte, der sagde, at anden gang han vandt Tour De France overgik alt. Det er kæmpe stort.”

Hanne Danielsen, adm. direktør, Grennessminde og medlem af priskomitéen udtaler:

”Kolding Kommune har skabt den politiske forankring i kommunen, som gør det umulige, men helt nødvendige for at lykkes med socialøkonomi: At tænke socialøkonomi ind på tværs af politiske udvalg og forvaltninger under sloganet Socialøkonomi er Totaløkonomi – værdi for mennesker, virksomheder og samfund”.

Sidste års vinder, Villum Christensen fra Slagelse Kommune var ikke meget for at aflevere prisen, men vil kæmpe med krum hals for, at Slagelse vil være blandt top tre næste år.

Prisen har haft en stor betydning for Slagelse Kommunes arbejde med socialøkonomi. Rigtigt mange politikere begyndte at tænke, at det må vi have noget mere af. Det er nu resulteret i en budgetaftale og socialøkonomi er kommet ind på den politiske scene på en helt ny måde. Vi har hjulpet fem socialøkonomiske virksomheder til at blive registrerede den seneste måned. Socialøkonomi er noget, vi skal have meget mere af.

Den Socialøkonomiske Kommunepris uddeles hvert år på Bornholms Folkemøde i Det Socialøkonomiske Telt, der har haft debatter med fokus på socialøkonomi med eksperter, beslutningstagere og socialøkonomiske aktører. Prisen er en vandrestatuette af kunstneren Bjørn Nørgaard i samarbejde med unge fra den socialøkonomiske virksomhed, Grennessminde i Taastrup.

Det er nogle af landets førende socialøkonomiske virksomheder – Specialisterne, Glad Fonden og Grennessminde – der er gået sammen for at prise det rummelige arbejdsmarked og socialøkonomiske virksomheders rolle. Alle tre virksomheder har gennem en længere årrække bevist, at det er muligt at forene forretning med et stærkt fokus på socialt ansvar og inklusion af mennesker på ’kanten af arbejdsmarkedet’.

Formålet med prisen er at inspirere og prise kommuner for at angribe socialøkonomi fra flest mulige vinkler. Med prisen ønsker de tre virksomheder at sætte fokus på kommunernes rolle i udviklingen af rammer og partnerskaber, der fremmer socialøkonomi.

Tidligere modtagere:

2015: Kolding Kommune

2016: Roskilde Kommune

2017: Silkeborg Kommune

2018: Slagelse Kommune

For mere information vedrørende prisen, herunder fotos fra overrækkelsen, kontakt: Maria Pagels, Grennessminde, mobil: 6022 6970 – e-mail: mp@gminde.dk

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top