skip to Main Content

Ny rapport om socialøkonomiske virksomheder i Vietnam

British Council har udgav i slutningen af marts rapporten “Social Enterprise in Vietnam”. Rapporten viser at den socialøkonomiske sektor i Vietnam vokser, men ikke så hurtigt som forventet.

Før 2012 tiltrak begrebet socialøkonomisk virksomhed sig ikke meget opmærksomhed i Vietnam. Det var først i 2014, at begrebet officielt blev anerkendt som en særskilt type organisation i Vietnams erhvervslov, og dermed banede vejen for et mere udviklet økosystem for social virksomhedsstøtte.
Men i løbet af de seneste fem-seks år har socialøkonomiske sektor været mere beskeden end nogen havde håbet på. Socialøkonomiske virksomheder står over for mange udfordringer og vanskeligheder, som f.eks. manglende finansiering, kompetencer, teknologi, jord og information. Derudover har regeringens politikker brug for yderligere forbedringer og justeringer.

Der er mere end 19.000 socialøkonomiske virksomheder i Vietnam, og 30% af dem er startet af unge ledere efter 2015, hvor Vietnam vedtog en lov for socialøkonomiske virksomheder.

Se hele rapporten her

Kilde: Pioneers Post

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top