skip to Main Content

Social Innovation Tournament 2019

Social Innovation Tournament anerkender og støtter de bedste europæiske sociale iværksættere. Der er netop åbnet for indsendelse af forslag til 2019 udgaven af konkurrencen. Deadline for indsendelse af forslag er d. 7. marts 2019.

Social Innovation Tournament (SIT) er en højprofileret konkurrence for innovative sociale iværksættere, der bringer løsninger på EU’s alvorlige udfordringer indenfor social-, sundheds-, miljø- og beskæftigelsesområdet. Konkurrencen er organiseret af European Investment Bank Institute, og organiseres hvert år i et nyt europæisk land. I 2018 blev konkurrencen afholdt i København og i 2019 afholdes Social Innovation Tournament i Dublin, Irland.

Alle projekter konkurrerer om præmier i en generel kategori og i en særlige kategori. 1. og 2. præmier i hver kategori er på henholdsvis 50.000 EUR og 20.000 EUR.
I 2019 vil special-kategoripræmierne gå til projekter med fokus på bæredygtigt forbrug og bæredygtig produktion (herunder cirkulær økonomi).

Deltagende projekter konkurrerer også om et ophold på IRIS (Incubadora Regional de Inovação Social).
To projekter vil desuden blive udvalgt til at deltage i INSEAD Social Entrepreneurship-programmet i Fontainebleau, Frankrig.

Projekter, som deltager i konkurrencen, er typisk relateret til bekæmpelse af arbejdsløshed, marginalisering af dårligt stillede samfund og fremme af adgang til uddannelse i en bred vifte af områder, fra uddannelse og sundhedspleje til natur- eller bymiljøet ved hjælp af ny teknologi, nye systemer og nye processer.

Turneringen løber i to runder.
Et udvalg, der hovedsagelig består af EIB-gruppens eksperter inden for innovation, miljø og andre relevante discipliner, vælger 15 finalister.

Finalisterne inviteres til en mentoring bootcamp for at give dem den nødvendige vejledning til at færdiggøre deres forslag.

Ved den sidste begivenhed skal alle finalister præsentere og forsvare deres projekt overfor en jury af social innovation specialister.
Finalen afholdes i Dublin d. 24. oktober 2019

Læs mere om Social Innovation Tournament 2019 og ansøg om at deltage her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top