skip to Main Content

Årets sociale entreprenør i Norge 2018

Årets sociale entreprenør i Norge blev kåret d. 21. november 2018.
Vinderen blev virksomheden Assistert Selvhjelp, der tilbyder netbaseret behandlinger til mennesker med psykiske udfordringer.

Prisen blev uddelt ved Ferd Sosiale Entreprenørers SosEntFesten i Posthallen i Oslo, hvor 350 festdeltagere hyllede vinderen.

Juryleder og ejer af Ferd, Johan H. Andresen, fremhævede at juryen så store potentialer i at skalere løsningen. Både fordi den er netbasert og kan nå mange – men også fordi virksomheden har god gennemslagskraft både i det offentlige og hos de faggrupper som tjenesten er rettet imod. Andresen understregede at løsningen Samtidig når løsningen mange fordi den også er tilgængelig udenfor den almindelige åbningstid og på den måde er et vigtigt supplement til den offentlige service.

Adgangen til behandling i mental sundhedspleje i Norge kan være vanskelig. Det anslås, at halvdelen af de de mennesker, der behøver behandling for mild til moderat angst og depression, ikke hjælpes.
Assisted Self-help adresserer dette problem ved at levere en web-baseret tet tilgængelig behandling for lidelser som angst, depression, søvnforstyrrelser og udbrændthed.
Virksomhedens løsning aktiverer brugerens egne ressourcer, så de aktivt bidrager til at forbedre deres eget helbred.
Løsningen kan kombineres med det kommunale sundhedsvæsens eget mere tilgængelige tilbud, Rapid Psychological Health Assistance.

Årets Sosiale Entreprenør
Årets Sosiale Entreprenør er en pris, som tildeles en social iværksætter med et særligt stort potentiale til at løse sociale udfordringer. Årets jury bestod af repræsentanter fra SoCentral, Ashoka, Reach for Change, Tøyen Unlimited, Innovation Norway, Crown Crown Parent Fund og Ferd Social Entrepreneurs. Alle aktører har lang og bred erfaring fra feltet og arbejder aktivt for at sikre, at flere sociale iværksættere er succesfulde.

Tidligere har virksomheder selv ansøgt om at blive nomineret til prisen. I år har jurymedlemmerne dog valgt tre kandidater hver, i alt 20 virksomheder. Af disse 20 kandidater har juryen udvalgt de tre virksomheder, der skulle konkurrere om titlen i går, baseret på kriterierne for innovation, bæredygtighed og skalerbarhed.

De to andre finale deltagere var Atlas Kompetanse og Ung Invest AIB.

Læs mere her

Kilde: Ferd

Foto: Camilla-Eriksen

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top