skip to Main Content

Første EIB-lån til en socialøkonomisk virksomhed i Spanien

Den spanske socialøkonomiske virksomhed ILUNION modtager et lån på 35 millioner euro fra den Europæiske Investerings Bank under Juncker-planen.

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) yder ILUNION lånet med det formål at skabe job for handicappede og investere i at forbedre energieffektiviteten. Det er EIB’s første lån til en socialøkonomisk virksomhed i Spanien.
Lånet er muliggjort gennem støtte fra ”Investment Plan for Europe”, der også er kendt som Juncker-planen.

ILUNION arbejder for at fremme social integration af handicappede, i 2017 havde virksomheden 35.000 ansatte hvoraf de 14.000 var mennesker med forskellige former for handicap.
ILUNION består af virksomheder fra ONCE Social Group, der er Spaniens største arbejdsgiver for handicappede.

Konkret vil aftalen gøre det muligt for ILUNION at renovere koncernens kæde af industrielle vaskerier for at indarbejde flere energieffektive teknologier, at opføre et ny hotel i Spanien og renovere eksisterende hoteller og at udvikle en række udstyr, der kan forbedre livet for mennesker med forskellige former for handicap. Alle indsatser har et fælles mål: At fremme beskæftigelsen af handicappede.
Aftalen vil gøre det muligt at skabe 200 nye faste job plus yderligere 725 i gennemførelsesfasen.

EIB-finansieringen under Juncker-planen er med til at tilvejebringe den finansiering, der er nødvendig for at koncernen kan gennemføre sin investeringsplan frem til 2021.

Læs mere om ILUNION på: www.ilunion.com/en

 

Kilde: EIB

 

Photo:

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top