skip to Main Content

Impact Hubs Impact Rapport for 2018

Impact Hubs nye Impact Rapport sætter bl.a. fokus på, hvad der er vigtigt for sociale iværksættere. Rapporten viser måske lidt overraskende, at det er vigtigere for sociale iværksættere at have adgang til viden og netværk end til finansiering.

Rapporten, der udgives årligt, bygger på feedback fra Hub netværkets 16.000 medlemmer.
Det er The Social Entrepreneurship Center ved Wiens Universitet som har ledet forskningen bag rapporten og som også har forfattet et kapitel om sociale iværisætteres behov.

Ifølge Peter Vandor, der er seniorforsker og leder ved Wiens Universitet og medforfatter til rapporten er det noget overraskende, hvor vigtig adgang til viden og netværk er i forhold til adgang til finansiering. Det står i skarp kontrast til den normale understregning af at finansiering er det største problem for iværksættere.
Mange socialøkonomiske virksomheder søger og får finansiering, men de fleste virksomheder, der vokser vil i virkeligheden gerne have adgang til f.eks. advokater, viden om licenser og forståelse af deres branche.

En anden myte er at virksomheders behov for support bliver mindre når organisationen vokser. Men forskningen bag rapporten viser at virksomhederne, der vokser stadig søger support og støtte bare på andre områder. Det viser, at når man opbygger et økosystem for socialøkonomiske virksomheder, er det vigtigt, at man ikke kun fokuserer på støtte til startups – det tager langtid at få en virksomhed i gang, og der er brug for støtte under hele processen.

 

Download raporten her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top