skip to Main Content

Global Steering Group vil lancere milliard store impactfonde i Indien

Global Steering Group for Impact Investment (GSG) planlægger at lancere to såkaldte “outcome funds” (hvor lån og donationer er baseret på resultater), på 1 milliard dollars hver inden oktober 2018. Fondene skal sikre socialøkonomiske initiativer i Indien bedre adgang til investeringskapital.

Den ene fond, India Education Outcomes Fund (IEOF), sigter mod at forbedre kvaliteten af ​​K-12 uddannelse (fra børnehave til 12. klasse), mens den anden, The Indien Impact Fund of Funds (IIFF), er fokuseret på andre udviklingsmæssige programmer.

I følge GSGs globale formand, sir Ronald Cohen, er den resultatorienterede mekanisme i fondene med til at skabe troværdighed for de investorer, der skal lægge kapital i fondene og giver samtidig incitamenter til de organisationer, der søger kapital i forhold til at fokusere på at opnå resultater. Samtidig skaber mekanismen også et innovativt økosystem for udviklingsaktivitet.

Fundene skal forsøge at skaffe privat kapital, der kan støtte regeringens politikker på vigtige intervention områder.
Cohen mener også at mange investorerne er parat til at tage en øget risiko, og investerer i f.eks. social impact bonds, når de kan se, at man kan kombinere et finansielt og socialt afkast i en attraktiv blanding. I følge ham er der et enormt potentiale og store mængder penge tilgængelige her.

Ifølge Amit Bhatia, GSGs administrerende direktør i Indien, ville investeringer i de to fonde komme fra forskellige kilder.

For IEOF er potentielle interessenter f.eks. bilaterale agenturer, filantroper, lokale og globale institutionelle donorer, virksomheders budgetter for samfundsansvar (CSR) og offentlige institutioner.

IIFF vil skaffe midler fra indere der lever udenlandsk og fra velhavende enkeltpersoner indenlandsk. Fonden skal investere i både for-profit og nonprofit uddannelsesudbydere.

IEOF fokuserer på at forbedre det offentlige skolesystem ved at lave indsatser ifht. at øge skole parathed, forbedre overgangen fra skole til arbejde, forhindre piger i at droppe ud af gymnasiet og at øge inklusion af handicappede.

I følge Bhatia er der valgt ni indsatsområder som man gerne vil have filantroper it lat investere i . Resultater for indsatserne fokusere bl.a. på at indfri FN´s verdensmål om at sikre inkluderende uddannelse af høj kvalitet og livslang læring.

Cohen understregede, at det er interessant, at den indiske regeringens har besluttet at indføre en CSR-lov, der giver virksomhederne mulighed for at give 2% af deres overskud til velgørende og udviklingsmæssige initiativer.
I følge ham er beslutningen i tråd med GSG’s bestræbelser på at etablere et effektivt redskab til organisationer, der arbejder med resultat baseret filantropi og samtidig kan tilskynde investorer til at at deltage og være med til at opnå disse resultater.

Cohen noterer samtidig at væksten indenfor social impact bonds i India er gået fra, at man skulle bevise konceptet ( “proof of concept” ) til, at man nu kopiere og skalere det.

Der er mange eksempler på, at man har benyttet social impact bond i forbindelse med uddannelsesindsatser f.eks. i “Educate Girls bond“ i Rajasthan, der var lille med effektiv og i følge Cohen er et godt eksempel på, hvad man kan opnå med social impact bonds.

Læs mere om Global Steering Group for Impact Investment (GSG) på: www.socialimpactinvestment.org

 

Kilde: livemint

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top