skip to Main Content

Nyt Social Startup program i Norge

Ferd Sosiale Entreprenører (Ferd SE) og SoCentral har taget initiativ til Social Startup, der er et nyt norsk vækstprogram for virksomheder med social mission. Initiativet er inspireret af de programmer, som Den Sociale Kapitalfonds i Danmark har kørt.

Ferd SE har de sidste otte år investeret i sociale entreprenører – men med det nye Social Startup program ønsker virksomheden at medvirke til, at flere sociale startups en dem Ferd har i sin egen portefølje, også skal lykkes.

Det nye program er derfor skræddersyet til sociale startups, og skal bidrage til at virksomhederne bliver mere økonomisk bæredygtige og får større samfundsmæssig effekt.

SoCentral fungerer som et miljø og en samarbejdspartner for alle, der udvikler nye løsninger på lokale og globale samfundsudfordringer. SoCentral har gennem tiden fulgt og hjulpet adskillige sociale projekter og virksomheder og har med deres erfaringer herfra bidraget til udviklingen af Social Startup programmet.

Ifølge Katinka Greve Leiner, der er direktør i (Ferd SE), modtager Ferd mange ansøgninger fra virksomheder med gode ideer, som er i en for tidlig fase til, at de kan være med i Ferd SE´s nuværende investeringsprogram.

Ferd SE vil dog gerne bidrage til at modne og gøre flere sociale startups bæredygtige.

Katinka Greve Leiner sidder i bestyrelsen for Den Sociale Kapitalfond, og det var derfor oplagt at bruge erfaringerne fra de opstarts programmer, som Den Sociale Kapitalfond har kørt i Danmark til at lave et lignende initiativ i Norge.

I første omgang skal programmet for sociale startups testes i Oslo og omegn og derefter rulles ud i hele Norge.

På sigt vil Ferd SE og Den Sociale Kapitalfond gerne se, at lignende initiativer bliver gennemført i hele, gennem lokale sponsorer og partnere omkring forretningsudvikling.

Katinka Leiner understreger at Social Startup er et selvstændigt program og ikke automatisk er et springbræt til at bliev optaget i Ferd SE´s portefølje. Men med programmet håber Ferd SE at kunne løfte de sociale startups, som derefter vil kunne blive hjulpet videre af andre aktører også.

Ferd SE håber med programmet at kunne opbygge et økosystem for virksomheder med social mission.
Derfor har man også inviteret andre aktører med, så de sociale startups både kan få en længere periode med professionel forretningsudvikling, hvor man bl.a. udvikler en 100 dages plan, og senere kan virksomhederne gennem programmet og de Bootcamp som afholdes møde fonde, investorer, repræsentanter fra offentlige myndigheder og andre mulige kunder og samarbejdspartnere.

Udover et tæt samarbejde med forretningsudviklere, får hver deltager i Social Startup 50.000 norske kr. i projektstøtte. Den sociale startup bestemmer selv, hvad den vil bruge pengene til. En ny hjemmeside, en ny hjemmeside, brochurer og foldere eller hjælpe til at lave regnskaber.

Der er ansøgningsfrist for norske sociale startups d. 19. november 2017 og programmet starter med første Bootcamp finder sted i januar 2018.

Læs mere om det norske Social Startup på: http://socialstartup.no

Kilde: Social Startup

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top