skip to Main Content

State of Social Enterprise Survey 2017

Social Enterprise UK udgav d. 21. september ” The Future of Business – State of Social Enterprise Survey 2017″ med status for socialøkonomiske virksomheder i England pr. 2017.

Det er tiende år i træk, at Social Enterprise UK laver en årlig status for landets socialøkonomiske virksomheder, og dette års udgave er den mest omfattende rapport til dato.
Resultaterne bygger på interview med 1581 senior ansatte i socialøkonomiske virksomheder.

England anses af mange andre lande som pioner i forhold til socialøkonomiske virksomheder og sociale investeringer.
Der er i dag ca 70.000 socialøkonomiske virksomheder i England, som bidrager med 24 milliarder pund til den engelske økonomi og som har næsten en million mennesker ansat.
Siden 2005 er der blevet stiftet ca. 13.000 såkaldte Community Interest Companies – hvilket også er en indikator for væksten i den socialøkonomiske sektor i England.

Rapporten viser bl.a.
Der startes stadig mange nye socialøkonomiske virksomheder
25% af de engelske socialøkonomiske virksomheder er under 3 år gamle. Næsten fire ud af ti af de socialøkonomiske virksomheder er fem år gamle eller mindre.

De socialøkonomiske virksomheder er placeret i områder hvor der er mest brug for dem.
28% af de engelske socialøkonomiske virksomheder ligger i de mest udsatte områder i England. 34% af de socialøkonomiske virksomheder i England operere på nabolags niveau eller på lokalt niveau.

Det er virksomheder
74% af de engelske socialøkonomiske virksomheder tjener er mere end 75% af deres indkomst på salg. Og den mest almindelige kilde til indkomst er den almindelige befolkning: for 27% er det den primære kilde til indkomst.

Handel med det offentlige
Den offentlige sektor er den mest almindelige kilde til indkomst for 20% af de engelske socialøkonomiske virksomheder. Det er den primære kilde for 59% af socialøkonomiske virksomheder med en omsætning på mere end 5 millioner pund.

De socialøkonomiske virksomheder er mere innovative end traditionelle virksomheder
Antallet af socialøkonomiske virksomheder, der har introduceret et nyt produkt i de seneste 12 måneder er 59% – for traditionelle SMV´ere er det tal 33%.

De socialøkonomiske virksomheder skaber muligheder for udsatte
To tredjedele af de engelske socialøkonomiske virksomheder (69%) støtter udsatte grupper og 44% ansætter dem. Dog har næsten en tredjedel (30%) overordnet reduceret deres arbejdsstyrke det seneste år.

Læs mere og download rapporten her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top