skip to Main Content

Match Trading

Match Trading er en ny engelsk fond, som belønner socialøkonomiske virksomheder, der øger deres salgsindtægter ved at matche dem med donationer pund-for-pund.

Fonden, der netop blevet lanceret af School For Social Entrepreneurs (SSE), er støttet af Lloyds Banking Group og Big Lottery Fund.

I følge Alastair Wilson, administrerende direktør for SSE, er det et generelt problem, at det ofte er meget nemmere og hurtigere for ledere af socialøkonomiske virksomheder at få adgang til tilskudsmidler, end det er at generere det samme beløb gennem salg. Så de falder ofte for fristelsen og ansøger om mere tilskud, og deres forretningsmodel bliver dermed afhængig af det.
Risikoen er, at hvis tilskudsfinansieringen falder bort – så er virksomheden nødt til at lukke.

SSE har derfor udviklet Match Trading for at hjælpe sociale iværksættere, der arbejder på de hårdeste markeder, med at få mere handelsbaserede forretningsmodeller, og dermed også sikre at deres socialøkonomiske virksomhed bliver mere økonomisk bæredygtig.

SSE har kørt et pilotprojekt med 19 sociale iværksættere for at afprøve Match Trading ideen. Over de 12 måneder, som projektet kørte øgede de deltagende sociale iværksættere i gennemsnit deres salg med 92%. Så det ser ud til at opskriften virker.

Direktør i Big Lottery Fund, Dawn Austwick, oplyser at fonden vil støtte endnu 400 sociale iværksættere med Match Trading donationer over de næste fire år.

Læs mere om Match Trading her

Se video om Match Trading her

Kilde: Pioneers Post

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top