skip to Main Content

Millioner fra A. P. Møller-fond til socialøkonomiske virksomheder

A. P. Møller-fond uddelte i slutningen af juni 2017 155 millioner til indsatser for socialt udsatte. 3 socialøkonomiske virksomheder har modtaget store donationer.

Pengene er en udmøntning af en portion af de 750 millioner kroner, som den A.P. Møllerske Støttefond har afsat til en social indsats.

Glad Fonden modtog en bevilling på 25 millioner, som skal anvendes til at oprette en ny overbygningsuddannelse for borgere med funktionsnedsættelse.
I dag har disse borgere kun krav på en 3-årig ungdomsuddannelse, hvilket stiller dem ringere i forhold til at komme ind på arbejdsmarkedet og blive helt eller delvis selvforsørgende.

Uddannelsen skal starte i august 2018 i Esbjerg, Aarhus og København. De tre kommuner bidrager samlet med 15 millioner kroner til finansieringen.
Det er tanken at de 100 elever, som projektet omfatter skal modtage en del af undervisningen på store arbejdspladser bl.a. REMA 1000.

Glad Fonden håber at kommunernes deltagelse kan være med til at danne grundlag for at gøre uddannelsen til en vedvarende ordning efter projektet er afsluttet.

Settlementet på Vesterbro modtog en bevilling på 25,2 millioner kroner, der skal bruges til en helhedsindsats for at hjælpe udsatte kontanthjælpsmodtagere tilbage på arbejdsmarkedet.

Bevillingen til Settlementet er betinget af, at Københavns Kommune støtter indsatsen med 7,5 millioner kroner. Kommunen arbejder i øjeblikket på at finde de penge i forbindelse med udformningen af budgettet for 2018.

Fritidsakademiet FRAK modtog en bevilling på 11.000.000 kr. til
udvikling af indsatsen ”Ukrudt – grønne fritidsjobs til byens rødder”, der skal give unge arbejdserfaring med grønne opgaver og åbne muligheder for grønne fritidsjobs og uddannelsesmuligheder.

Læs mere om projektet her

Se den samlede liste over modtagerne af de i alt 155 millioner kr. som A.P. Møller-fond uddelte til 13 projekter i slutningen af juni 2017 her

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top